Kiss Gábor

Kiss Gábor
az elnökségi tanácsadó testület tagja

1995-ben rádiós technikusként voltam először DUE táborban. Nálam kicsit fordítva indult a dolog, először kezdtem a szakmában dolgozni és később csatlakoztam az egyesülethez az akkori főnököm, a szintén DUE-s Kuti Sanyi biztatására.

Azonnal éreztem, hogy hazatértem. Végre nem voltam különc a zenélgetésemmel, az ötleteimmel, az időnként idétlen vicceimmel, hanem befogadó és szerető közösségre találtam. Hihetetlen mennyiségű ismerősre és a legjobb barátaimra tettem szert a DUE-ban!

Felnőtt életem legmeghatározóbb közösségét jelenti a mai napig.

Ma "civilben" a saját vállalkozásomat vezetem, honlapok építésével, és rádióreklámok, szignálok készítésével foglalkozom. Résztulajdonosként és természetesen fejlesztőként részt veszek a Szeretlek Magyarország Médiacsoport munkájában.

Előtte több mint 20 évig voltam a Magyar Rádió, később MTVA munkatársa. Dolgoztam technikusként, később a 90-es évek végén Csiszár Jenő hangmérnöke voltam a Petőfin az Apukám Világában, ezután a rádió informatikai csapatát erősítettem. Szoftvereket fejlesztettem a Magyar Rádió számára. Mellette produkciós munkatársként dolgoztam a Roxy Rádióban, a Radio Deejay-ben morning showztam, szignálokat és reklámokat készítettem több rádiónak és ügynökségnek.

Büszke vagyok rá, hogy 2007-ben a Jazzy induló szignálcsomagját én készíthettem, valamint 2016 áprilisáig, amikor végül elköszöntem a Petőfi Rádió imaging producereként, a nagyon sikeres csatorna egyik legszebb időszakában az én munkám határozta meg az adó arculatát.

Manapság családapaként már kicsit ritkábban tudok ott lenni minden DUE-s rendezvényen, de amíg csak lehet, minden alkalmat megragadok, hogy ott legyek, veletek legyek. Ez az a hely, ahol a nálam 15-20 évvel idősebb és a 15-20 vagy még több évvel fiatalabbakkal mindig egy húron pendülünk.

Itt, veletek töltődöm fel csak igazán, miközben átadhatom nektek mindazt, amit én tudok a szakmáról.