Kruzslicz Dávid

Kruzslicz Dávid
az elnökségi tanácsadó testület tagja

A DUE-val 15 évesen találkoztam először, amikor élőben jelentkezett be a giminkből a Reggeli Csúcs. Az első nyári táborom, mint itt mindenki másnak, nekem is életre szóló élményt jelentett. Rengeteget tanultam a szakmáról, de ami ennél is fontosabb, egy nagyon összetartó, elkötelezett baráti közösségben találtam magam. Elképesztő, de húsz év távlatából ugyanígy érzem és gondolom. A DUE olyan hely, ami megsokszorozza az energiákat, bármennyit adsz a körülötted lévő embereknek, sokkal többet kapsz vissza tőlük.

Ma „civilben” az RTL Klub Híradóját szerkesztem, valamint a Házon kívül című műsor egyik szerkesztője és riportere vagyok. Tizenöt éve dolgozom tévés újságíróként, főként politikai, gazdasági, bűnügyi területen. Riportkészítést tanítok a Budapesti Média Intézetben.

Amolyan hobbiként én vezetem a Szeretlek Magyarország Médiacsoportot, amihez több tucat nagyon népszerű Facebook-oldal tartozik, mint pl. az I ♥ Budapest, az I ♥ Nyár, az I ♥ Zene, valamint a Szeretlek Magyarország! weboldal.

Az első nyári tábor óta egyet sem hagytam ki. Volt, amikor úgy gondoltam, ideje lenne a nyarat máshol tölteni, de rá kellett jönnöm, hiányoznának a barátaim. Meg arra is, hogy míg pihenésre kiváló a tengerpart, feltöltődni csak a DUE-táborban tudok. A hétköznapok sok újságírót tesznek cinikussá vagy kiábrándulttá, de az a lelkesedés, ami itt körülvesz, engem mindig emlékeztet arra, miért is kezdtem el, és miért érdemes tovább csinálni.