Véget ért a második Nagy Diák Médiaismereti Teszt

Csaknem háromezer fiatal kapcsolódott be idén az országos médiaismereti játékunkba. A DUE 2021-ben második alkalommal hirdette meg a Nagy Diák Médiaismereti Tesztet. A nagysikerű online vetélkedőnkön olyan kérdésekre kellett választ adni, amelyekből kiderült a résztvevők jártassága a média világában.

Óriási izgalmakat hozott a Nagy Diák Médiaismereti Teszt döntője. Nem is csoda, hiszen az utolsó fordulóba már csak a legjobb 12 versenyző kerülhettek be. Összesen öten érték el a maximálisan megszerezhető 18 pontot, tehát ők hibátlanul töltötték ki a döntő tesztet. Közöttük végül a kitöltési idő alapján dőlt el a végső sorrend.

A harmadik helyezett debreceni Horváth Ákos lett, aki 62 másodperc alatt szerezte meg a maximális 18 pontot.

A szoros versenyben az I. és II. helyezett időeredménye között mindössze 1 másodperc volt a különbség. Ez alapján, az ezüstérmes Benedek Ildikó Julianna lett, aki Monostorapátiban lakik, ő 54 másodperc alatt teljesített a Médiaismereti tesztet.

Az országos médiaismereti versenyt 2021-ben a miskolci Kis Virág Hanna nyerte meg, aki 53 másodperc alatt oldotta meg hibátlanul a döntő kérdéssort. Így ő lett a gazdája a gazdája a fődíjnak, a Lenovo TAB M10 FHD Plus tablet-nek.

A díjátadás egy Zoom találkozó keretében zajlott, ahol Dr. Szayly József, a DUE alelnöke, és Reisinger Márk, a játék projektvezetője ismertették az eredményeket, és adták át virtuálisan a fődíjat – amit aztán a nyertes postán kap meg.

A döntő minden résztvevője kedvezményes részvételi lehetőséget kapott a DUE 40. Médiatáborába, ami 2021. július 16. és 25 között lesz Balatonszárszón.

A Nagy Diák Médiaismereti Teszt első, online fordulójába közel 3.000 fiatal kapcsolódott be az ország minden részéről. Közülük a legeredményesebb 1.000 játékos kapott meghívást a középdöntőbe, ahol egy újabb 18 kérdéses online tesztet kellett kitölteni. Innen egyenes út vezetett a döntőbe annak 12 játékosnak, akik a leggyorsabban töltötték ki helyesen a középdöntős kérdéssort.

A DUE Elnöksége gratulál minden résztvevőnek és a dobogósoknak. Aki lemaradt a Nagy Diák Médiaismereti Tesztről, ne búslakodjon: látogasson el a www.nagydiaktesztek.hu oldalra, ahol megtalálja az éppen futó és a jövőbeli tesztjeinket. A Nagy Diák Tesztek legeredményesebb kitöltőire szuper nyeremények várnak: mobil telefon, elektromos robogó és tengerparti nyaralás egyaránt szerepel a nyereménylistán.