Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A Kaczián Gábor-emlékdíj első átadása

Először idén, a december 5-i DUE-karácsonyon adja át az elnökség a 2012-ben alapított Kaczián Gábor-emlékdíjat.

Ki volt Kaczi, azaz Kaczián Gábor? Sokan tudják, de a fiatalabbak nem tudhatják. 1994 és 1997 között a DUE titkárságvezetőjeként dolgozott. Szép időszak volt, még a hőskor: a DUE-ban diákélet folyt, a Búbánatvölgyben nagy bulik, Mezőberény, Szanazug és Balinka. Szervezett közösségi programokat, eljárt a DUE kosárlabda edzésekre. Jelentkező és gyorsan diagnosztizált betegsége miatt vonult vissza 1997-ben. Harcolt a betegsége ellen, amikor már alig tudott felkelni, azt mondta, a cél nem a kerekesszék, hanem a járás. Ameddig lehetett, autót is vezetett, alkotott. Betegsége évtizedében kivirágzott kézműves-tehetsége, csodálatos agyagfigurákat alkotott, kiállításai is voltak. Életerejét, hitét, humorát mindig csodáltuk.

 Kaczián Gábor (1966–2008) emlékét örökre megőrizve egy emlékdíjat alapított egyesületünk elnöksége a 2012-es DUE-karácsonyon. A DUE egykori titkárságvezetőjéről elnevezett díjat minden év karácsonyán, Kaczián Gáborra emlékezve nyújtjuk át. Ki kaphatja meg? Bárki, aki a DUE életében alkotó módon részt vesz, és vagy kiemelkedő szakmai, vagy példamutató közösségi munkájában az adott időszakban kitűnik. Hogy ki adja? Adományozza a DUE mindenkori elnöksége, megkérdezve Kaczián Gábor ismerőseit.

Emlékezzünk meg közösen Gáborról, és köszöntsük az első díjazottat a Szimpla Kertben 2013. december 5-én, a DUE-karácsonyon! Mindenkit szeretettel várunk!

A DUE-karácsonyról több információt tudhatsz meg, ha a linkre kattintasz!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság