Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

„A média és ami mögötte van” – Konferencia pedagógusoknak

„A média és ami mögötte van” címmel konferenciát rendez pedagógusoknak 2013. október 18-19-én a DUE Médiahálózat Budapesten. A két napos programra a média és kommunikáció oktatásával, illetve a diákújságok és diákrádiók patronálásával foglalkozó tanárokat várunk.

A két napos program során neves előadók és a DUE Médiahálózat szakemberei beszélnek a diáklapok, diákrádiók szerepéről és helyzetéről, a hagyományőrzés szerepéről és fontosságáról az ifjúsági médiában, amikor az internet áll a diákok figyelmének középpontjában. A konferencia résztvevői workshopok keretében gyakorlati tanácsokat is kapnak az iskolarádió és iskolaújság készítéséhez, az iskolai szerkesztőségek működtetéséhez.

A program október 18-án, pénteken 14.30 kor kezdődik. Elsőként kommunikációs szakemberek, többek között az RTL Klub, a Magyar Rádió, az InfoRádió és a DUE Médiahálózat munkatársai tartanak előadást a médiaelmélet alapjairól, a kommunikációs viselkedésformákról a közösségi oldalakon, a néphagyományok és a modern média viszonyáról.

Este rendhagyó városnéző sétán kapnak bepillantást a konferencia résztvevői a mai fővárosi hétvégi esti életbe.

Október 19-én, szombaton a belvárosi Iskola nevű közösségi térben zajlik a program, ahol a médiaszakemberek mellett találkozhatnak dr. Balázs Gézával, az ELTE BTK Mai Magyar Nyelvi Tanszékének vezetőjével, és a tervek szerint előadást tart Széplaki Erzsébet és Sz. Tóth Gyula is. A konferencia során lehetőség nyílik arra is, hogy az iskolarádiókkal és iskolaújságokkal foglakozó pedagógusok megosszák egymással tapasztalataikat.

Szombaton a Helyi érték workshop során szakértőink gyakorlati tanácsokkal látják el a patronáló tanárokat. Lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők magukkal hozzák diáklapjaikat, rádióműsoraikat, s mi véleményezzük, javaslatokat, tippeket adunk a további sikeres működtetéshez.

A program ebéd után is folytatódik, és délután 3 órakor a diáklapok „Cím-lap” szépségversenyének eredményhirdetésével zárul.

A részvétel regisztrációhoz kötött, melynek díja 1000 Ft, amely az ellátást is magában foglalja. Kedvezményes árú szállást önköltségi alapon biztosítunk. Szállás a Váci Mihály Kollégiumban, kétágyas szobákban, melynek ára: 2600 Ft/fő/éj reggelivel.

A konferenciára való előzetes regisztráció határideje: 2013. október 4. Jelentkezni lehet e-mailben a due@due.hu címen, vagy faxon a 06  1 222 82 13-as számon.

Bővebb információért hívható Nagy Norbert szervező: 36 30 474 9603, nagy.norbert@due.hu

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság