Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Konferencia pedagógusoknak

„Diákmédia az internetkorszakban” címmel konferenciát rendez pedagógusoknak október 19-20-án a DUE Médiahálózat a Magyar Rádió Márványtermében. A két napos programra a média és kommunikáció oktatásával, illetve a diákújságok és diákrádiók patronálásával foglalkozó tanárokat várunk.

A kétnapos program során neves előadók és a DUE Médiahálózat szakemberei beszélnek diáklapok, diákrádiók szerepéről és helyzetéről, az előttük álló kihívásokról napjainkban, amikor az internet áll a diákok figyelmének középpontjában. A konferencia résztvevői workshopok keretében gyakorlati tanácsokat is kaphatnak az iskolarádió és iskolaújság készítéséhez, az iskolai szerkesztőségek működtetéséhez.

A program október 19-én, pénteken 15 órakor kezdődik. Elsőként kommunikációs szakemberek, többek között az RTL Klub, a Magyar Rádió, az InfoRádió és a DUE Médiahálózat munkatársai tartanak előadást az internet, a közösségi oldalak, az okostelefonok diákmédiabeli használatának lehetőségeiről, és a fiatalok médiahasználati szokásairól. A program során Szayly József alelnök bemutatja a résztvevőknek az Országos Iskolarádió Hálózatot.

Este rendhagyó városnéző sétán bepillantást kaphatnak a résztvevők, hogy hol és hogyan töltik szabadidejüket a mai fiatalok.

Október 20-án, szombaton a Magyar Rádió Márványtermében zajlik a program, ahol a médiaszakemberek mellett találkozhatnak a konferencia résztvevői Jónás Istvánnal, a Magyar Rádió vezérigazgatójával, dr. Balázs Gézával, az ELTE BTK Mai Magyar Nyelvi Tanszékének vezetőjével, és a tervek szerint előadást tart Széplaki Erzsébet és Aczél Petra. A konferencia során lehetőség nyílik arra is, hogy az iskolarádiókkal és iskolaújságokkal foglakozó pedagógusok megosszák egymással tapasztalataikat.

Szombaton a KomMentor workshop során szakértőink gyakorlati tanácsokkal látják el a patronáló tanárokat. Lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők magukkal hozzák diáklapjaikat, rádióműsoraikat, s mi véleményezzük, javaslatokat, tippeket adunk a további sikeres működtetéshez.

A program ebéddel, majd a Rádió- és Televíziótörténeti Múzeum bemutatkozásával zárul.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A résztvevőknek 1000 Ft regisztrációs díjat kell fizetniük előre a programon való részvételért, mely az ellátást is magában foglalja. Kedvezményes árú szállást önköltségi alapon biztosítunk.

Szállás a Váci Mihály Kollégiumban, kétágyas szobákban, melynek ára: 2600 Ft/fő/éj reggelivel.

Az útvonal a kollégiumhoz és a Magyar Rádió Márványterméhez a cikk alján található!

A konferenciára való előzetes jelentkezés határideje: 2012. október 10.

Jelentkezni lehet e-mailben a due@due.hu címen, vagy faxon: 06 1 222 82 13


Kattintson ide a helyszínek megközelíthetőségeiért!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság