Mi történik veled a Médiatáborban? 1. RÉSZ

A „régi motorosok”” ezt csak szórakozásból olvassák el, de akik először jönnek a DUE médiatáborába, azoknak érdemes figyelniük, mert semmi máshoz nem hasonlítható programokat és élményeket tartogatunk nekik, amikre fel kell készülniük. Herczeg Zsolt újságíró, szakmai vezető, huszonötszörös táborozó cikksorozata – mutasd meg a szüleidnek is!

Kerülj beljebb!

A DUE-tábor egy szaktábor, mégpedig Magyarország, sőt vélhetően egész Európa legrégebbi, folyamatosan – immár negyven éve! – újra és újra megrendezett kommunikációs és média szaktábora. Lakói olyan, jellemzően középiskolás, kisebb részben egyetemista fiatalok, akiket érdekel a média világa, kommunikáció szakra készülnek, vagy már most biztosak benne, hogy újságírók akarnak lenni. Ez utóbbi azonban nem követelmény:

az is nagyon izgalmasnak találja majd a médiatábort, aki soha nem írt cikket vagy nem beszélt mikrofonba, és később sem akar üzemszerűen ilyesmivel foglalkozni.

Ő is kipróbálhatja magát újságíróként, rádiósként, tévésként, fotóriporterként, bloggerként vagy technikusként, tét nélkül, de a valós médiavilágot hűen utánzó környezetben, profi szakemberek és eszközök segítségével.

Készülj fel belőlünk!

A tábor előtt a due.hu-n, a mediatábor.hu-n és a tábor Facebook-felületén nagyon sok mindent megtudhatsz „az év legjobb tíz napjáról””, sőt a közösségi oldalon a már tapasztalt táborozóktól kérdezhetsz is. Természetesen a DUE-iroda is a rendelkezésedre áll munkaidőben a 222-82-13-as budapesti telefonszámon és bármikor a due@due.hu e-mail címen. A médiatábor előtt e-mailben értesítünk minden fontos tudnivalóról, kérjük, mindenképpen mutasd meg szüleidnek is.

Csomagolj és igyekezz!

Ne hagyd otthon a jegyzetfüzeted, a tollad, a diktafonod, a fényképezőgéped, a kedvenc zenéid és a hangszered sem (kivéve a dobfelszereléseket és a versenyzongorákat), de pakold be a suliújságod néhány példányát, esetleges rádió/tévéműsorod felvételeit is, hogy megmutathasd a társaidnak és a szakembereknek. Laptopot, fényképezőgépet, más nagyobb értékű műszaki cikket is hozhatsz, de csak a saját felelősségedre. Legyen nálad esőkabát, meleg ruházat és naptej is. Ha van állandó gyógyszered, semmiképpen ne hagyd otthon, és ennek szedéséről megérkezésed után tájékoztasd a táborvezetőt és a csoportvezetőd is.

A médiatábort 2021. július 16-án, pénteken várhatóan 17 órakor nyitja meg Zala Orsolya táborvezető.

Ekkor személyesen is bemutatkoznak a táborvezetőség tagjai, és kezdődik a „forgószínpad”, amelynek során a csoportvezetőkkel ismerkedhetsz meg, hogy el tudd dönteni, melyiküket választod. Legkésőbb délután öt órára tehát érdemes megérkezned. Ha csak később tudsz jönni, kérjük, szólj erről a DUE-irodának a már megadott elérhetőségek valamelyikén, hogy ne aggódjunk érted. Mindazonáltal tapasztalatunk szerint az érzi magát a legjobban a táborban, aki az első perctől az utolsóig ott van!

Oda is kéne jutni…

A táborhely címe: Balatonszárszó, József Attila u. 28. Az utazás egyénileg történik és önköltséges. A vonattal érkezők esetében a Budapestről indulókat összegyűjtjük, és ők egy DUE-s vezetővel közösen utazhatnak Balatonszárszóra. Erről majd a honlapon, a Facebookon és levélben is tájékoztatunk téged. Ha később és egyedül érkezel, telefonálj, és ha lehetőség van rá, kimegyünk eléd autóval az állomásra. Megérkezésed után elintézel néhány formaságot a regisztrációs pultnál, megkapod a legfontosabb információkat tartalmazó mappát, a kötelezően viselendő karszalagodat és máris elfoglalhatod a szobádat, megismerkedhetsz a többiekkel. A szobák természetesen nem koedukáltak, de a beosztás kialakításakor minden észszerű kérést figyelembe veszünk. Ezt követően celebráljuk a tábormegnyitót és a forgószínpadot, de ezekről már inkább a következő részben írok.

Herczeg Zsolt (újságíró, szakmai vezető, huszonötszörös táborozó)

Bővebb információ és jelentkezés a mediatabor.hu oldalon.