Ha mégis elakadnál a vásárláskor

Ha mégis gondod támadna a vásárlás során, és a vitád nem tudod rendezni az eladóval, fordulhatsz a fogyasztóvédőkhöz. 2019. november, DUE Online

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete 2003-ban alakult a fogyasztók érdekeinek védelme, a fogyasztóvédelem hatékony működésének elősegítése céljával. Az Egyesület tevékenysége a tájékoztatás és tanácsadás, az oktatás, a tudományos kutatás és a jogérvényesítés támogatása.
A FOME 2007-től folyamatosan működtet különböző pályázati programok keretében tanácsadó irodákat országszerte. A tanácsadói munkát saját fejlesztésű ügyfél-adminisztrációs szoftver egészítette ki, honlapjaikon keresztül pedig online ügyfélszolgálatot és panaszfórumot működtetnek. Tudományos programjaik és kiadói tevékenységük eredményeit felhasználva folyamatosan fejlesztetik a tanácsadói tevékenység szakmai bázisát.
Az Egyesület tájékoztató tevékenysége keretében több internetes portált is létrehozott, mellyel kifejezett célja, hogy bárki számára elérhetővé tegye azokat a hasznos információkat, amelyek vásárlásaik, fogyasztói szokásaik, vagy épp pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos döntéseik meghozatalához szükségesek.
Az Egyesület az elmúlt években több hazai felsőoktatási intézménnyel együttműködésben indított fogyasztóvédelmi oktatást, továbbá saját, akkreditált fogyasztóvédelmi szakember és békéltető testületi szakemberképzéseket folytatott le.
Az elmúlt években több esetben élt az Egyesület a közérdekű fogyasztói igényérvényesítéshez rendelkezésre álló eszköztárral.

2019. november 26.

 

A cikkben foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért.

A cikk a BBA-5.1.6/2-2017-00003 számú projekt keretében készült.