Új tiszteletbeli tagokat avattunk

Az elmúlt évek egyik legnagyobb DUE-s projektje a Közösségek határok nélkül című program, mely két vidéki helyszínen, Szabolcs-Szatmárban Sonkádon, valamint Fejér megyében Székesfehérváron zajlik. Számtalan helyi program, képzés mellett ezeken a helyszíneken zajlottak az elmúlt két évben a DUE őszi Médianapjai.

Ez az európai uniós pályázati program nem jöhetett volna létre, ha nem segít minket Sonkád frissen újraválasztott polgármestere, a Csaholci Általános Iskola igazgatója, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökhelyettese, Iszák Tibor. Az idén 5. alkalommal megrendezett Mesterpedagógusok Sonkádi Szabadegyeteme program megálmodója és alapítója immár a DUE tiszteletbeli tagja.

A Közösségek határok nélkül programunk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei projektgazdája, a Csaholci Általános Iskola tanára, a Nemzeti Pedagógus Kar Testnevelés, Gyógytestnevelés- és Sport tagozatának elnökségi tagja Panulin Szabolcs. Két éve gondozza a DUE sonkádi, csaholci és fehérgyarmati programjait. A program budapesti gazdájának, Illényi Évinek a legbiztosabb támasza, akinek már nagyobbik lánya is a DUE egyik leglelkesebb aktivistája. Panulin Szabolcs a DUE tiszteletbeli tagja lett. 

Székesfehérvár is aktív résztvevője e Közösségek Határok nélkül programunknak. Itt működik a Táskarádió, melynek tagjai hosszú évek óta kitűnő eredményeket érnek el a DUE Országos Tehetségkutató Diákmédia pályázatán. Így a Táskarádiósok évről évre aktív résztvevői a nyári Médiatáboroknak. 

A Fejér megyei programok megvalósításában vállalt szerepéért a mostantól a DUE Tiszteletbeli tagjai Ollerinyi Tamás, a Táskarádió programigazgatója, a Lánczos Kornél Gimnázium tanára, valamint Fraller Ildiló, a székesfehérvári önkormányzat sajtómunkatársa, a Hashtag # online szerkesztője.