Játék közben tanulhatsz a pénzügyekről

Játékos tanulás, pénzügyi biztonság – ez lehetne a mottója a második alkalommal meghirdetett Nagy Diák Pénzügyes Tesztnek. A DUE Médiahálózat és támogatói azért indították el ismét ezt az országos játékot, hogy a résztvevő fiatalok magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket és megfelelő tájékozódás után jó döntéseket hozzanak.

A három fordulóból álló Nagy Diák Pénzügyes Teszt első szakasza online zajlik, az itt legjobb eredményt elérő diákok a további fordulókba kapnak bejutási lehetőséget. A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-20 éves kor közöttiek vesznek részt.

Az online tesztszámítógépen és okostelefonon is kitölthető egészen 2020. február 16-ig a www.nagypenzugyesteszt.hu oldalon. Az online tesztet követő két forduló viszont már személyes jelenlétet kíván. A középdöntőbe kerülő játékosokból mindössze a legjobb tizenkét fő jut el a döntőbe, ahol az élő kvízsorán kiderül, hogy ki a legjobb. A középdöntő és döntő 2020. március 6-ánlesz a Pénzügyminisztériumban.

A legügyesebb pénzügyes nyereménye egy Samsung Galaxy Note 10 okostelefon, de a második és a harmadik helyezettek is egy-egy értékes okoseszközzel térhetnek haza. A döntőből persze senki sem távozik üres kézzel, mert a támogatók számos különdíjat ajánlottak fel a legjobban teljesítő diákoknak és iskolának.

Nagy Diák Tesztek sorozat keretében ezt a versenyt immáron másodszor rendezik meg a korábbi sikerére alapozva. Az első Nagy Diák Pénzügyes Teszten 11 500 fiatal indult, közülük a versenyt a debreceni Csahóczi Máté Benedek nyerte.

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt vetélkedőt Pénzügyminisztérium, a Diákhitel Központ, a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért támogatja, szervezője pedig a DUE Médiahálózat.