Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Családi körben vezetik műsorukat Rókusfalvyék

Rókusfalvy Pállal és lányával, Lilivel nyílt meg a DUE Sajtófesztiváljának Nagy Hall-beli programja. A borász-műsorvezetővel és lányával, aki szintén a köztelevízió munkatársa, Lami Krisztofer beszélgetett.

A Családi kör című műsort, melyet vasárnaponként közösen vezetnek a Duna Televízióban, valósággal rájuk szabták: a szűk Rókusfalvy-család „csak” 10 főt tesz ki, mindenki sok gyermeket nevel. A család azonban így is igyekszik együtt lenni minden vasárnap, mert számukra az életben a legfontosabb a család – egymásért kelnek és fekszenek minden nap, minden más csak utána következik.

Rókusfalvy Páltól megtudhattuk, hogy pedagógusként kezdte, zenészként folytatta karrierjét, majd jött a televíziós időszak a kilencvenes években – még a borászkodás előtt. Mesélt a Hovatovább című műsorról, amely az ezredfordulón futott a Magyar Televízióban – az egészen őrült forgatásokon ismert emberekkel játszott: ablakból dobáltak téglákat, teniszágyúval lőttek emberalakokra, egy szilveszteri adásban pedig  három , stúdióban szabadon engedett kismalac tombolt együtt az akkor a köztudatba robbant Irigy Hónaljmiriggyel.

Ehhez képest a Családi kör egy sokkal nyugodtabb formátum. A páros elárulta, hogy a köztévé a korábban már bevált közös műsorvezetésük és példaértékű családi életük miatt kérte fel őket a sorozat vezetésére, illetve azt is, milyen sok munka előzi meg az egyes epizódok elkészítését.  A műsor a következő adással ugyan nyári szünetre megy, de szeptembertől újabb adásokat vetít majd a televízió.  Szó volt már a mamahotelről, a túlhajszoltságról, illetve a gyermekvállalásról és a családalapításról – amely Lili számára az utóbbi időben egészen aktuális volt -  , de a legnagyobb port a bemutatkozó adás kavarta a műsorvezetők között, amely a kütyükről és a tizenévesek függőségeiről ,elmagányosodásáról szólt.

Aki ismeri a borászvilágot, tudja, hogy Rókusfalvy Pál minőségi, etyeki borai igen közkedveltek. Most hétvégén az etyeki pikniken megízlelhető családszeretettel és sok munkával elkészített bort kóstolhatnak az érdeklődők, ha felkeresik a Rókusfalvy-birtokot.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság