Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Díjeső hullt az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon

Három nagyszabású online verseny, a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt, a Nagy Diák KRESZ-teszt, és a Nagy Diák Versenykultúra Teszt döntője is tegnap zajlott a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. A játékon résztvevők mellett több mint 2000 fiatal vett részt a rendezvényen.

A 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválnak az Akvárium Klub adott otthont. A fővárosi szórakozóhely teljes területén zajlottak a programok kora délelőttök késő délutánig. A diákok pódiumbeszélgetéseket nézhettek, közönségtalálkozókon vehettek részt, és számtalan interaktív standon próbálhatták ki tudásukat. Az eseményen kihirdették a Tehetségkutató Diákmédia Pályázat nyerteseit az Év diákújságírója, az Év diáklapja, az Év diákrádiósa és az Év diákvideósa kategóriában. Szintén kiderült, hogy a DUE Médiahálózat és az ORFK-OBB dalíró versenyét ki nyerte: az első helyen Pink Edvárd végzett, őt egy Audio-Technica fejhallgatóval jutalmazták.

A sajtófesztiválon három országos online verseny döntőjét is megrendezték. Először az ORFK által támogatott Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt fináléja zajlott le, két korcsoportban. A 18-24 év közöttieknél Ware Anna nyert. Nagy segítségnek bizonyult, hogy az angol-német tanári szakon társadalompedagógiát is tanul, és a prevenció többször is téma volt. A 18 éven aluliaknál Benedek Ildikó Johanna végzett az első helyen, őt egy rendőr ismerőse készítette fel a nagy megmérettetésre. Mindét lány egy-egy okostelefonnal gazdagodott. Ezt követte a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt döntője, itt szintén két győztest hirdettek: külön játék zajlott az elektromos robogóért, és külön a jogosítványért. A mopedet Géczi Kornél vitte haza, a jogsi megszerzésének lehetősége pedig Zentai Bálintnak jutott. Utóbbi sokat biciklizik Pesterzsébeten és Csepelen, így plusz tapasztalatokkal gazdagodik napról-napra, és persze mindkét győztes a felkészülés során bemagolta a KRESZ-könyvet. Végül a Gazdasági Versenyhivatal által támogatott Nagy Diák Versenykultúra Teszt döntője következett, itt Závodny Zoltán diadalmaskodott. A diósdi fiatalember egyszerre jár két egyetemre, jogot, illetve pénzügyet és számvitelt tanul. A 14 vizsgája közben beugrott az Akvárium Klubba, és ha már ott volt, 8 ezer indulóból meg is nyerte a gazdasági versenyt.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság