Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

16 ezren töltötték ki a KRESZ-tesztet

Lezárult április 30-án a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulója, melyben online felületen mérhették össze tudásukat a diákok. A korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy volt az érdeklődés a játékra, több mint 16 000 fiatal töltötte ki a tesztet.

A népszerű közlekedésbiztonsági játék, a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt középdöntőjét és döntőjét Budapesten, a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválkeretein belül rendezi meg a DUE Médiahálózat 2019. május 28-án. Az eseménynek a fővárosszívében található Akvárium Klub ad otthont.

A második fordulóban a 16 000 résztvevőből 1 000 diák vesz részt, az online felületen adott válaszok helyességének függvényében. Akik a legmagasabb pontszámot érték el, értelemszerűen bejutottak a döntőbe. A második fordulóban részt vevő diákok e-mailen kapnak értesítést és további részletes információkat az eseményről.

A DUE Pető Attila KRESZ-professzorral és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közreműködésével egy olyan tesztet állított össze a második megmérettetésre, amely megmutatja, hogy a közlekedéssel kapcsolatosan mennyire pontos a diákok tudása. A GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt második felvonásában egy számítógépes tudáspróba várja a játékosokat, ami olyan, mint a jogosítvány megszerzésénél is alkalmazott KRESZ-vizsga. Az eduKRESZ feladatainak a megoldásakor a helyes válaszok pontszámai, valamint a gyorsaság is befolyásolja a helyezést.

A harmadik fordulóba, azaz a döntőbe 12 diák jut, akik egy színpadi kvíz keretében mérhetik össze a tudásukat.

A versenyzőknek el kell dönteniük már az elején, hogy a két értékes nyeremény közül melyikért szállnak versenybe. A két legjobb ugyanis vagy egy robogó boldog tulajdonosa lehet, vagy egy ingyenes jogosítványszerzési lehetőséggel gazdagodhat. Ez utóbbi díj nemcsak az elméleti vizsgákat tartalmazza, hanem a vezetéssel töltött alap óraszámot is magában foglalja.

Az online fordulóban legjobb eredményt elért 1 000 ifjú KRESZ-titánt és KRESZ-amazont arra biztatjuk, hogy tegye próbára KRESZ-tudását Budapesten, a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, és szálljon ringbe az értékes nyereményekért!

Az egész napos Sajtófesztivál az Akvárium Klubban sok izgalmas programmal várja a résztvevőket. Személyesen találkozhatnak a KRESZ-professzorral, közlekedésbiztonsági játékokon vehetnek részt az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából. Kipróbálhatják például egy „részeg szemüveg” segítségével, hogy milyen veszélyes az ittas vezetés, a Generali standján megtanulhatják az elsősegélynyújtás alapfogásait, de beleülhetnek egy elektromos autóba is. A programról folyamatosan tájékoztat a due.hu.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság