Ismerd meg a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt!

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány küldetése a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása.
2019. január, DUE Online.

A Ne dőlj be! program egyik szakértője dr. Gyurkó Szilvia. Az általa 2015-ben létrehozott Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány fő célja az országban élő gyermekek támogatása, jogainak érvényesítése, a felnőtt társadalom figyelemfelhívása a gyermekek jogaira, érdekeire. Ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosít az alapítvány Gyermekjogi Pro Bono Központja, mely alakulásának első évében több, mint 200 ügyben nyújtott jogsegély-szolgáltatást. Ezek között válás, gyermekbántalmazás, oktatási konfliktus fordult elő legtöbbször. Az alapítvány munkájának kiemelt területe a fiatalkorúak erőszaktól való védelme, egészséges fejlődésének támogatása. A Yelon program (weboldal és telefonos applikáció formájában is elérhető) már azáltal nagy segítséget nyújt, hogy a szexualitást nem kezeli tabu témaként. Megbízható forrásként választ ad minden intimitással, felnőtté válással kapcsolatos kérdésre, mindezt egy dizájnos, könnyen átlátható felület formájában, ahol lehetőség van nem, kor, téma szerinti keresésre.

„A gyerekekről gondolkodni csakis velük együtt érdemes”

11 fiatal a 14-18 éves korosztályból, akik már most egyfajta példát mutatnak kortársaiknak: a a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Gyermekjogi Követ Programjának tagjaiként jogtudatosságot tanulnak, az alapítvány munkáját segítik kreatív tartalmak készítésével, nyilvános fórumokon képviselik a a gyermekek jogait. A hintalovasok célja a programmal, hogy a gyermekek elegendő ismeretet kapjanak jogaik képviseletéhez, s hogy véleményüket nagyobb mértékben vegyék figyelembe az országban.

Itt megismerkedhetsz az Alapítvány munkatársaival is, mielőtt a segítségüket kéred.

Ha pedig jogsegélyre lenne szükséged, ide kattints.

 

2019. január 24.

 

A cikkben foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium  nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért.

A cikk a BBA-5.1.6/2-2017-00003 számú projekt keretében készült.