Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nem csak tanítják, csinálják is!

Idén is kihirdették az év Magyar Sajtófotó díjazottjait, és nem kis örömünkre két DUE-s is köztük van. Ladjánszki Máté II. helyezést ért el, Sóki Tamás képét a zsűri dicséretben részesítette.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) idén is kiírta a Magyar Sajtófotó Pályázatot, ahol több mint 14 kategóriában nevezhettek alkotásukkal a fotográfusok.  A 10 képsorozatból álló pályamunka Ladjánszki Máté esetében Emberábrázolás - Portré kategóriában a második helyezést érdemelte ki.

 

Máté már két éve a DUE Táborok fotós csoportjának vezetője. Több fotó kiállítás szakmai vezetője. Jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója, és ha nem fotóz, akkor a szakdolgozatát írja. Máté-, legalábbis mikor tanít-, soha nem arra koncentrál, hogy csak egy jó gépet adjon valakinek a kezébe, s vaktában kattintson, hanem arra sarkallja tanoncait, hogy gondolkodjanak. Számos fotó témát választott már, képeire jellemző, hogy letisztult, jónéhány alkotása minimalista. Képeit többek közt a CBRE Urban Photographer of the Year pályázatán is díjazták.

 

 

 

Ugyanakkor nem csak Máté öregbítette a DUE és a saját hírnevet, hiszen Sóki Tamás a Délibáb címmel indult sorozata dicséretben részesült a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategóriában. Tamásnál sem lehet kategorikusan kijelenti, mi az, amit még nem fotózott. Sajtófotósként- hiszen az MTI munkatársa- folyamatosan munkában van, ha épp nem ott, hát szabadúszóként. Többször került már képe nem kisebb helyre, mint a New York Times címlapjára. Tamás nem csak vár, hogy az ölebe hulljon a téma, hanem akár hosszú idegen földeket is bejár érte.

 

 

A két fiúban a közös, hogy ugyan az a szenvedélyük, ami a munkájuk. Előbb gondolkoznak és aztán exponálnak. Tüntetések, Röszkei csaták állandó munkásai. Profik, kreatívok és folyamatosan megújulok, és ezt közvetítik a többi DUE-s felé is.

Gratulálunk a sikerekhez! 

 

Máté további képeit itt nézhető meg.

Tamásé pedig itt elérhető.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság