Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Filmteszt újratöltve!

Sokaknak már nem ismeretlen a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak elnevezésű vetélkedő, melyet a tavaly először rendeztünk meg, és több mint 17 000-en vettek részt rajta. Az idei országos játék online fordulója 2018. december 15.-én startol.

Melyik magyar ló nyerte sorra a lóversenyeket szerte Európában? Azt tudod, hogy az utóbbi idők egyik legnagyobb költségvetésű magyar filmje is a Kincsem volt? Tisztában vagy vele, hogy Tarr Béla milyen filmeket rendezett, vagy hogy mint jelent Ruben neve a „Ruben Brandt a gyűjtő” című magyar animációban? Akkor akár a tiéd is lehet a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2 főnyereménye, egy vadiúj iPhone XS! Feltéve, ha részt veszel a versenyben!

A Nagy Magyar Filmteszt játék, melyet a Magyar Nemzeti Filmalappal karöltve szervezünk, idén is 3 részből áll. Az első egy online forduló, amit a www.filmteszt.hu oldalon tudsz kitölteni. Itt minél több kérdésre kell minél rövidebb idő alatt válaszolni, hogy bejuthass a következő fordulóba. Ez már a legjobb tesztkitöltők személyes részvételével zajlik. A középdöntő és a döntő 2019. április 29-én lesz Budapesten az Akvárium klubban. Ha itt is a legjobbnak bizonyulsz, akkor megnyerd a fődíjat, egy iPhone XS-t, amit a döntő végén fogunk átadni a „legjobb filmlexikonnak”. Ez a nap azért is jeles, mert ez a Magyar Film Napjának előestéje, és számos izgalmas filmes programmal várjuk az Akvárium klubba érkezőket.

A verseny tehát pofon egyszerű: Először az online játékban 24 teszt kérdéssel kell megbirkóznod. Ezt akár számítógépen, vagy a telefonodon is kitöltheted. Gyorsnak kell lenned, hiszen egy kérdés megválaszolásra nincs több időd mint, 40 másodperc. Ha sikeresen befejezted a kvízt, nincs más dolgod, mint várni egy picit, hogy legyenek ellenfeleid, azaz mások is kitöltsék a tesztet. Áprilisban elkezdheted izgalommal nézni az e-mail fiókod, mert ekkor küldünk majd meghívót a legeredményesebb 1000 játékosnak a középdöntőbe. Már most szólunk: itt egy picit nehezebb kérdések várnak már rád. A  legjobb 1000 online tesztkitöltő diák közül kerül ki a döntős top 12! A döntőben a legjobbak mérhetik össze tudásukat egy szórakoztató, látványos és izgalmas kvíz keretében.

Mi igyekszünk segíteni, hogy tied lehessen a fődíj, az iPhone XS. A due.hu-n és a DUE Facebook oldalán minden héten olyan cikkeket fogunk posztolni, melyek segítenek bővíteni filmes ismereteidet, segítenek a felkészülésben. A tesztkérdések egy-egy helyes válaszát is elrejthetünk a sorok között, így érdemes a honlapunkat szorgalmasan böngészni!

Amíg vársz a meghívó e-mailre, ne felejts el megnézni egy pár jó magyar filmet. A Nagy Magyar Filmteszt 2 döntőjéig még jó pár új magyar filmet fognak bemutatni!

Sok sikert a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. kitöltéséhez, a folyamatosan frissülő információkért és a teszt kitöltéséért keresd fel a www.filmteszt.hu oldalt! 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság