Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Együtt ünnepeltünk- beszámoló a DUE karácsonyról

A Kódex Kulturális Központból december hetedikén az idei 3 tábor dal szűrődött ki, amit felváltott a díjazottaknak szóló tapsvihar, a meghitt hangulatot pedig csak a hangos nevetés szelte ketté. Ebből már mindenki sejti, hogy idén is megtartotta az egyesület a karácsonyi ünnepségét.

A karácsonyhoz nem csak a fákat kell felöltöztetni, és nem csak az ajándékokat díszcsomagolásba foglalni. A karácsonyál az embernek magát- no de nem belülről- is fel kell öltöztetni. Megnyugodni, közösségben lenni és számot vetni az elmúlt évvel. Ezek a teendők ebben az ünnepi időszakban. Ez nem volt másként a hagyományosan megrendezett DUE karácsonyon.

Kecskés István ünnepi beszédében összegezte az évet, majd Wass Albert Az én titok-karácsonyom című művéből idézte, hogy „…Az ünnep Isten ajándéka, mint a többi nap, s arra való, hogy hétköznapi mivoltunkból kivetkőzve tiszteljük önmagunkban az embert.” És résztvevők ezt be is tartották.

Az est ünnepiségét Fodor Lili Anna emelte énekével és gitárjátékával. A két műsorvezető Novák Henrietta és Balog Péter teljes harmóniában voltak a rendezvény házigazdái. A zenés produkciók után következett az intézőbizottság elnökének beszámolója a 2018- as „DUE Évről”. Programokból idén sem volt hiány, hiszen több rekord nagyságú KGB-t rendeztek, rekord hosszúságú DUE klubokat. Az év legrangosabb eseményiről is szót ejtettek, hiszen három Nagy Diák tesztet szervezett az egyesület a 25. Sajtófesztiválon és a 38. Médiatáboron kívül.

Az este leginkább várt programja nem volt más, mint a díjak átadása. Idén is kitüntette a DUE azokat a munkatársait, akikre egész évben lehetett számítani és önkéntes munkájukkal hozzájárultak az egyesület sikeres működéséhez. A DUE és a OBB- ORFK külön díjban részesítette azokat a diákújságírókat, akik egész évben a DUE Rádió és DUE Tallózó Kreszteződés című rovatában kiemelkedő munkát végeztek.

A közös ünneplés legnagyobb meglepetését mégis egy keserédes, de annál megtisztelőbb díj átadása követte, ami nem volt más, mint a Kaczián Gábor díj, amint idén Zala Orsolya vehetett át.  Természetesen nem maradt el egy-egy dal sem, ami felrázta és közös éneklésre Az év egyik újdonsága; az Év DUE-sa díj is gazdásra talált, így Balog Péter őrzi majd egy éven át a kupát, s adja át jövőre majd egy olyan aktivistának, aki sokat tesz és tett az év 365 napján az egyesületért.

Az est záróakkordja nem volt más, mint egy koncert. Na de milyen? 3 sztár érkezett Budapestre, a jól ismert táborzenekar által hozott dalok voltak hallhatók, igaz ezúttal  karácsonyi és szimfonikus zenei alapra rakva.Az este itt nem ért véget, hiszen a közös szendvicsezés után, egy ütős Kahoot! kvíz következett, ahol vérre és szaloncukorra ment a küzdelem.

 

Aki részt vett az eseményen az ennek keretében meg tudott egy picit állni, és belegondolni abba, hogy mi minden történt vele a DUE-val és ezzel kettővel közösen a 2018-as éveben, és már most tudott egy falat karácsonyi hangulatot csempészni a mindennapjaiba.

 

 

 

 

(Fotók: Miskolczi Milán)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság