Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Az interneten is oda kell figyelni karácsonykor!

Az embernek gyakran nincs ideje a boltokat járni órák hosszat, ezért válnak egyre népszerűbbé a webshopok: ki ne szeretné az ajándékvásárlást a takaró alól, egy bögre tea mellett intézni. Ám óvatosan kell bánni ezekkel a felületekkel.

Manapság a sorban állás elkerülése érdekében egyre többen inkább csak a karosszékből választjuk ki és rendeljük meg az ajándékokat.

„Sajnos karácsony tájékán megszaporodnak a tisztességtelen szereplők az online piacokon is, ám a vásárlók az értékelések, ismerősök véleménye, vagy a médiahírek segítségével ma már könnyen ki tudják szűrni a csalókat.

A másik gyakori gond, hogy nem érkezik meg időben a küldemény. A karácsonyt megelőző időszakban a webshopok is túlterheltek, hosszabbá válnak a kiszállítási idők. Vigyázzunk, hogy ne karácsony után érkezzen meg a várva várt ajándék! Legalább három hetet érdemes szánni a megrendeléstől a várható kiszállításig az ünnepek tájékán, persze egy jó webshop minden esetben pontosan feltünteti a várható szállítási időpontot.” – tájékoztatott Gion Gábor államtitkár.

Javasoljuk, hogy készíts képernyőfotót a kiszállítás várható dátumáról, és mentsd is el! Ez egy tuti megoldás arra, ha később reklamációval kellene élned a kiszállítást végző cég ellen: így bizonyíthatod az igazad késedelem esetén. Fontos továbbá tudnod, hogy 14 napon belül elállhatsz indokolás nélkül a vásárlástól. Ez azt jelenti, hogy indoklás nélkül visszaküldheted a terméket. Van ráadásul még egy jó hírünk: csak a visszapostázás költségét kell vállalnod, a vételár automatikusan visszajár, ugyanis – a szabályok alapján – a cégnek vissza kell azt utalnia a számládra.

Az államtitkár úr arra is tud egy módszert, hogyan válaszd ki a legideálisabb webshopot: „Több áru összehasonlító oldal létezik, ahol érdemes elkezdeni a tájékozódást egy kiválasztott termékkel kapcsolatban. Ezek a piacon elérhető legtöbb webáruház ajánlatait gyűjtik és hasonlítják össze. Így könnyű megtalálni a számunkra legkedvezőbb ajánlatot vagy terméket.” – mondta.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság