Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Belvárosi kávézókörkép a téli melegedéshez

Ha tél, akkor hideg. Ha hideg, akkor egy pohár jóleső kávé vagy tea egy kellemes, komfortos helyen. A mai cikkünkben összeszedtük a belváros 4 legjobb melegedős helyét azokat a helyeket, ahová kirakaton benézve azonnal becsábulunk. Jó böngészést!

 

'a table' francia kávézó

A lista első számú szereplője a Wesselényi utca 9-es szám alatt található meg; hívogató meleg fényeivel és francia stílusú pékáruival csábítja be az arra járókat. Mintha egyenesen egy párizsi cukrászdába  léptünk volna be.Az üvegpulton benézve megannyi ínycsiklandozó süteménnyel találjuk szembe magunkat, de ha csak egy finom kávéra ülnénk benne, az sem probléma, itt azt is megtaláljuk. Sőt lehetőség van a Nyugat-Európában oly' elterjedt brunch-ozásra is; rengeteg különleges szendvics közül választhatunk.

 

Bors gasztrobár

Ha belvárosi vagy, biztosan ismered a Borsot. Az egyik legizgalmasabb, NAPONTA változó kínálattal rendelkező street food-ot áruló hely, amely hatalmas népszerűségnek örvend, az ott jártunkkor is hatalmas sorban álltak az emberek arra várva, hogy megkaphassák az extrém ízvilágú sós és édes leveseiket vagy bagettjeiket. Egy kis kóstoló a kínálatukból: Pisztáciás zöldborsókrém leves, Rebarbarás szamócakrém leves, tejszínes-vadgombás sült kacsamelles fusilli tészta. Egy korty az isteni leveseikből, és garantáltan felmelegszetek. Megéri ide eljönni? IGEN! (Megértitek a poént, ha elmentek és megtapasztaljátok saját magatok!) Cím: Kazinczy utca 10.

 

Madal Cafe

A Madal Cafe kávéját sokan a város legjobb kávéjának tartják, magát a helyet pedig a legjobb kávézónak. Ez nem csoda, hiszen csak be kell pillantani az elképesztően jó hangulatú, kétszintes, üzletbe. Ritka az a hely, ahol ennyire egyensúlyban van a dizájnra és a kávéra fektetett hangsúly. Csodaszép, szinte már művészire fejlesztett kinézetű kávéikat "mindenmentesen" is lehet kérni: lehetőség van vegán és laktózmentes verziókat is fogyasztani. A hely tökéletesen megfelel dolgozásra vagy csak barátokkal való beülésre is.

 

The Donut Library

A Károly körúton megtalálható "fánk-könyvtár" rászolgált a nevére: Rengeteg fánktípusból választhatnak  az ide látogatók, amit egy finom kávéval öblíthetnek le. Szezonális italválasztékukban szerepel az Oreo kekszes kávé, a jégszörp, és a limonádé, persze mind-mind egy mini fánkkal megtűzdelve. Kényelmes kanapék és "instagramkompatibilis", rózsaszín dizájn várja a várja a vásárlókat.

 

Vadász Viola

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság