Szerdán startol a Tudós csajok

Tekintettel a tavalyi nagy érdeklődésre az idén is megrendezésre kerül a Tudós Csajok elnevezésű programsorozatunk. A Résztvevők húsz héten keresztül minden szerdán délután (figyelembe véve az iskola szüneteket) hallhatnak előadásokat különböző tudós hölgyektől érdekesebbnél érdekesebb témákban. Mivel úgy gondoljuk, hogy ez az eseménysorozat mit sem érne, ha a tudós palánták csak szóban hallanának az adott természettudományi ág rejtélyeiről ezért lehetőség szerint megtűzdeltük érdekesebbnél érdekesebb helyszín látogatásokkal a programot.

Ha jellemeznem kéne ezt a sorozatot, akkor egyértelműen azt mondanám, hogy három az egyben, mivel egyszerre elméleti, gyakorlati, sőt még médiaismeretet is tartalmaz. Azon felül, hogy a diákok választ kapnak az összes szakmába vágó kérdésükre és megtapasztalhatják a tudós közeget testközelből, megtanítjuk azt nekik, hogy hogyan fejezhetik ezeket ki a nyomtatott és az online sajtóban. Lehetőségük lesz részt venni olyan órákon ahol a médiában elismert szakemberek fognak velük arról beszélni, hogy milyen egy jó beszámoló vagy egy hír. A legjobbakat pedig természetesen publikáljuk a DUE Tallózóban és a DUE-Onlineon is.

A teljesség igénye nélkül egy kis ízelítő abból, hogy milyen kalandok várnak a szerencsés tudós lányokra: Többek között elfognak látogatni a Fizika intézetbe, ahol a fizika minden rejtelmébe beleássák magukat és minden kérdésükre választ kapnak, ugyanakkor a program második felében ellátogatnak a meteorológiai intézetbe, illetve az ELTE Őslénytani tanszékére. De ha nem szeretnél semmiről lemaradni, hogy mi történik a kis tudós lányokkal akkor kövessétek a DUE-Online-t és nem fogtok semmiről lemaradni, ígérem. Ezen felül, ha véletlenül lecsúsztatok és nem kerültetek be idén a programba, akkor se csüggedjetek, mert a DUE Tallózóban minden hónapban meg fog jelenni egy interjú a tudósokkal, akik arról mesélnek, majd hogy kik ők, mit csinálnak, hol, hogyan és miért.

Végül, pedig amit mindenki várt, lerántjuk a leplet arról, hogy kik a szerencsés résztvevői a programnak:

Kiss Blanka Zselyke, Bánhidy Laura, Erdősi Bogi, Tömösi Réka, Mile Klára, Menich Krisztina, Kenéz Netti, Ruzsicska Júlia, Nagyházi Anna, Súrányi Melinda, Jakab Eszter, Mezey Anna, Szaló-Pál Kinga, Hauzer Tímea, Márton Éva, Benedek Ildió, Káplár Anna, Fülöp Kata, Kerékgyártó Csilla, Hurby Lili, Takács Mandula,