Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

„Azt csak neki küldtem”. De van screenshot!

Biztos mindenki járt már, úgy, hogy egy másnak írt üzenetet visszalátott egy másik cimborájától. Ez a fránya screenshot….

Emlékeztek az Őrült, dilis, szerelem című filmre, ahol a szomszéd tinilány úgy akarja meghódítani a negyvenes Cal-t, hogy pucér képet küldd neki?  Hatalmas égés és rettentő veszélyes! Óvatosan bánjunk a túl sokat láttató fotókkal/videókkal, ne tegyük magunkat közszemlére, hiszen sose tudhatjuk, hol köszön vissza képünk. Visszaélhet vele  (közzéteheti) egy sértett ex-szerelem, vagy a fiú/lány, akit ezzel akartál elcsábítani. Az is lehet, árucikké válunk azáltal, hogy valaki a kevés fehérneműt, fürdőruhát is lephotoshop-olja rólunk és feltölti egy pornográf oldalra, mintha ott szexuális szolgáltatásokat kínálnánk, vagy egyszerűen csak nézegethetik vadidegenek.  Az áldozatok ezekben az esetekben többnyire fiatal lányok, akik sok időt töltenek el a weben, és számos személyes információt osztanak meg magukról, de a fiúk sem kivételek – titeket is megtéveszthet egy magát jó csajnak mutató csetpartner, aki lehet,hogy mondjuk egy korosabb férfi valójában.  Tehát ha valaki ilyen jellegű képet kér rólunk,  SOHA ne tegyünk eleget a kérésnek, azonnal riasszuk szüleinket. Semmi szükség rá, hogy kellemetlen helyzetbe kerüljünk az óvatlanul megosztott képek miatt, amelyekkel még akár pedofíliában szenvedők is visszaélhetnek. Egyre több, a pedofíliával összefüggésbe hozható bűncselekmény derül ki, és az internet csak segíti ezek terjedését. Mivel a megosztott képeid sorsát utána már nem tudod sem követni, sem érdemben befolyásolni, az a biztos, ha véletlenül sem kerül fel rólad semmi ilyesfajta tartalom. Ha pedig te találkozol ilyesféle tartalmakkal másokról, te se terjeszd!

 

A cikkben foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium  nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért. A cikk a BBA-5.1.6/2-2017-00003 számú projekt keretében készült.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság