Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Civil Kommunikációs Akadémia 2018

A magyar civil szervezeteknek szükségük van arra, hogy megismerjék a hagyományos és a modern, közösségi média működését, azok közönségét, és az üzenetek (költség)hatékony eljuttatásának formáit, technikáit elsajátítsák.

A nemzeti civil szervezetek hosszú távú eredményes működéséhez is elengedhetetlenül szükséges, hogy tudjanak hatékonyan kommunikálni kifelé és befelé egyaránt. A civil szektorban kevés ennek a szakembere, de a szükségessége annál nagyobb. Ennek fontos része, hogy ismerjék a kommunikáció és különösen az újmédia működési mechanizmusait, a befogadók (a potenciális célcsoportjuk) viszonyulását a tartalmakhoz, az aktuális trendeket, igényeket. Érteniük kell a médiát, a fogyasztókat és maguknak is tudatos médiahasználóvá és -fogyasztóvá kell válniuk. A tudatos, átgondolt, a kor követelményeinek megfelelő, a célcsoportot figyelembe vevő és hiteles kommunikáció létfeltétele a civil szektornak is. Tapasztalatunk szerint ez gyenge pontja a civil szervezeteknek, gyakorta a legnaivabb „felhasználóként” tekintenek a médiára, értetlenül, hogy az ügyükre miért nincs „kereslet”, miért nem tudják átadni üzeneteiket célcsoportjuknak.

 

A magyar civil szervezeteknek szükségük van arra, hogy megismerjék a hagyományos és a modern, közösségi média működését, azok közönségét, és az üzenetek (költség)hatékony eljuttatásának formáit, technikáit elsajátítsák. Különösen fontos a fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek, hogy a célcsoportjukat érő számtalan intenzív kommunikációs hatás között ők is utat találjanak, ismertté tegyék magukat, tagokat, támogatókat, önkénteseket tudjanak magukhoz vonzani és megtartani, hiszen hosszú távú fennmaradásuknak így van értelme, és így tudnak fejlődni, kapacitásukat növelni. Ehhez a média hatásait, összefüggéseit, működési mechanizmusait kell megismerni, hogy a megfelelő eszközöket megfelelően alkalmazhassák a siker érdekében.

Ezt az igényt és helyzetet felismerve folytatjuk korábban több alkalommal Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémia néven futó, 2017-ben Nemzeti Civil Akadémia néven megrendezett, kiemelkedően népszerű programsorozatunkat. Elméleti alapokra épülő, gyakorlatorientált képzéssorozatunkat elsősorban a fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek képviselőinek szervezzük, akik a képzéseken való részvétel után mindennapi munkájukban és szervezetük tevékenységében innovatívan használhatják fel a megszerzett tudást. Célunk a Nemzeti Civil Akadémia keretében a DUE-ban fölhalmozott közel 30 éves egyesületi (civil szektorra jellemző) és szakmai tapasztalat átadása más társadalmi szervezeteknek. A modern kutatásokon alapuló gyakorlati, sokszínű képzési-ismeretterjesztési forma a civil szervezeteket abban segíti, hogy tevékenységüket, céljaikat jobban tudják kommunikálni, hatékonyabban szólítsák meg fiatal közönségüket, illetve a nemzeti hagyományainkat, kultúránkat eredményesebben adják át a fiatal korosztálynak.

A képzés tematikáját a korábbi Nemzeti Civil Akadémia tapasztalatai alapján alakítjuk ki, és mivel egymásra épülnek, a program kétrétegű: a korábbi képzésen részt vevők továbbképzését is szolgálja, de lehetőséget ad új résztvevők csatlakozására.

A képzés négy alkalomból áll, amik a következő dátumokon esedékesek:

-  Január 23. (szerda)

-  Január 30. (szerda) 

-  Február 6. (szerda)

-  Február 13. (szerda)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság