Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Pénzügyes nap a Médiatáborban

A Pénzügyminisztérium munkatársai látogattak el a DUE Médiatáborába július 11-én, szerdán. A táborozók egy interaktív előadást követően egy 50 kérdéses tesztben mérhették fel pénzügyi ismereteiket, majd a minisztérium szakemberei segítségével készíthették el képzeletbeli családjuk pénzügyi tervét.

Esős napra ébredt a tábor. A zuhogó eső miatt az ebédlőben gyűltek össze a táborozók, hogy meghallgassák Dr. Tebeli Izabella, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetőjének interaktív előadását. Ebben a legalapvetőbb pénzügyi fogalmakat ismerhették meg az ifjú újságírók. Érdemes volt figyelni az előadáson, mert az ott elhangzottak sokat segítettek az ezt követő 50 kérdéses teszt kitöltésében.

Bizonyára ez is az oka, hogy a játékos teszten igen jó eredmények születtek, a legtöbb helyes választ, 46-ot Panulin Boglárka érte el. A legtöbb pontot elérő táborozók és játékoscsaládok eredményét ajándékcsomaggal is honorálták vendégein.

A tesztet követően egy szórakoztató játékban vehettek részt a táborozók. Kis csapatokban szakértőink segítségével készíthették el leendő családjuk pénzügyi tervét. Gyorsan kiderült, hogy milyen komoly hatása van életünk során egy-egy pénzügyi döntésnek. Érdemes-e a továbbtanuláshoz diákhitelt felvenni, kössünk-e nyugdíjbiztosítást, érdemes-e cascot kötni, milyen befektetésben fialtassuk megtakarításainkat? Ilyen kérdésekben kellett döntéseket hozniuk a csapatoknak. A játék végére mindenki megtapasztalhatta, hogy a családok anyagi helyzete milyen meglepően nagy mértékben javulhat a helyes pénzügyi döntések következtében.

A Pénzügyminisztérium munkatársai a délelőtti szakmai programot követően szívesen álltak a riporterek rendelkezésére, a velük készült interjúk minden bizonnyal visszaköszönnek a következő napokon a tábori rádió és tévéműsorokban, illetve a Balatonpárszó következő lapszámában.    

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság