Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Fő a biztonság - a médiatáborban is

A DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság több éve működik együtt, hogy segítse biztonságosabbá tenni a diákok mindennapjait. A DUE Tallózó rovata és a DUE Rádió műsora mellett a nyári Médiatáborban a balesetvédelem gyakorlatát sajátíthatták el a diákmédiások.

A DUE Médiatáborában az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával immár második éve rendezzük meg a balesetvédelmi napot. Ennek sikeres lebonyolításában a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vöröskereszt működött közre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A július kilencedikén, délután megtartott foglalkozásokon az elsődleges szempont az volt, hogy mindenki megismerje a KRESZ és a biztonságos fürdőzés szabályait, tekintve, hogy a Balaton partján táborozunk – és még előttünk áll a hosszú nyári szünet is.

Az első állomáson máris bedobták a táborozókat a mélyvízbe, no nem szó szerint, hanem a drogfüggőség és más szenvedélyek káros hatásairól szóló kérdőívet töltöttek ki. Mellette az úgynevezett „részeg szemüveget” is kipróbálhattak, ami olyannak hatott, mintha az ember enyhén ittas állapotba vagy drog hatása alá került volna. A szemüveggel még a célbadobás sem volt gyerekjáték, sokan a felállított doboz mellé találtak, így megtapasztalhattuk, milyen komolyan befolyásol az alkohol és a drog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő megállónál a Balatoni Vízirendészet munkatársai hívták fel a figyelmet a biztonságos fürdőzés szabályaira. A mentőmellényt is kipróbálhattuk, és egy totót is kitöltöttünk.

A következő állomáson a KRESZ alapján összeállított 25 kérdéses tesztet oldhattak meg a táborozók. Ebben főként kerékpárosokra érvényes szabályok, közlekedési táblák és elsőbbségadási szabályok szerepeltek.

Hol? Mennyire? – A negyedik helyszínen nem csak a közlekedési szabályok ismeretére, hanem a matematikai készségeire is szüksége volt a táborlakóknak, akik több-kevesebb sikerrel vették az akadályokat.

Az utolsó, de egyben talán legfontosabb helyszínen az újraélesztés alapjait ismerhették meg a résztvevők, s egy lelkes táborozó be is mutatta egy szabályos művelet lépéseit. Azért reméljük, erre a tudásra nem lesz sokszor szükségünk.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság