Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elkészültek az első tábori médiatermékek

A munkához továbbra is ideális az időjárás, a meleg nem csábítja a táborozókat a Balaton-partra. Reggel már a táborozók készítette RÉM-re ébredtünk, a csoportok gőzerővel dolgoznak, a napot zajos és vicces vetélkedő zárta. Médiatábor, 3. nap.

Gyorsan belakta a 97 diákmédiás csoport- és szakmai vezetőikkel együtt a Lepkeházat és hatalmas parkját, mindenhol kis csapatok nyüzsögnek, készülnek a gyakorlófeladatok és már az éles produktumok is.

Frissen ébredtünk az első, táborozók (egész pontosan a Balog Peti vezette rádiós csoport) által készített Reggeli Ébresztő Műsorra (RÉM), majd Kecskés István táborvezető interaktív előadását hallgattuk meg az álhírekről. A beszélgetésbe Herczeg Zsolt szakmai segítő is bekapcsolódott, saját tapasztalataival egészítve ki az előadó tanácsait a kamuoldalak és az álhírek felismeréséről.

Délben a táborvezetőség tagjai által készített mintakrónika szólalt meg – ez alapján tudják majd krónikát is készítő csoportok a későbbiekben elvégezni feladatukat. A mintakrónikát – akárcsak a tábor minden más produktumát – este, a Mustra nevű programon a táborozók és a táborvezetők közösen kielemezték, értékelték Herczeg Zsolt vezetésével. Mustra ezután minden este lesz, és az aznap készült újságot, műsorokat veszi górcső alá. A tábor intranet hálózatán egész napos hírfolyamot biztosított Gálosi Dóri és Váry Dani Poston nevű online csoportja.

Meglepetés-vendégként érkezett a táborba Nagy Norbert, a DUE korábbi irodavezetője, aki tavaly még szervezője volt a tábornak (előtte pedig többször csoportvezetője is), jelenleg az Operaház munkatársa, és szemmel láthatóan otthonosan érezte magát köztünk egy év után is. Sajnos nem csak vendégünk, hanem távozó táborozóink is voltak vasárnap: Vida Zsanka és Varga Izabella utazott haza.

A vacsora és egy kis szusszanás után fergeteges vetélkedővel zárult a nap - a vicces és zajos program után nem volt könnyű a táborozóknak nyugovóra térni, ebben segített a már hagyományos esti mese, de még sokáig hallatszott halk és hangosabb duruzsolás a szobákból és a folyosókról. A vetélkedőt fehérek és a sárgák csapatai fej-fej mellett nyerték a kékek csapata az előtt. A hangulatot fokozta, hogy a zsűrizés ideje alatt a tábori dalokat énekeltük.

Zala Orsolya

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság