Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírók, Kattantak és egyéb médiaszereplők

Kattantak és Hírók dolgoznak a DUE 38. Médiatáborában és vasárnap reggel kilenc órakor már két csoportszignál már elkészült a hétből – tudta meg a mediatabor.hu.

A Kattantak néven információink szerint a fotóscsoport működik majd a következő néven, míg a Híró-kat az egyik újságíró csoport tömöríti. A tévés csoport Szentendrei Adrienn vezetésével a CsapatszellM2 néven folytatja kreatív tevékenységét, az online csoport pedig Poston néven tölti a hálót. A Vlogisztika kihívásaira reagálnak a vloggerek a Médiatáborban, míg a rádiósok CsakraMaffia néven gyártanak műsorokat, melyeket szerényen a „csakra gyógyító spirituális” produkciók kategóriájába sorolnak be.

A Kattantak, Híró, Poston, Csakramaffia, Vlogisztika és CsapatszellM2 csoportok szombaton lázasan dolgoztak a csoportszignálók kitalálásával és azok elkészítésével is. A DUE 38. Médiatáborának következő napjaiban a csoportok ezekkel a szignálókkal azonosítják magukat és az elkészült produkcióikat is, de nem elhanyagolható szerepe ezeknek a csoportszignálók, hogy a tábor szakmai vezetői is ezeket adják le a tábori rádióban, amikor csoportfoglalkozásra, vagy más aktivitásra hívják a csoportjukat.

A tábor szakmai programjait szombat este egy ötállomásos szakmai vetélkedővel folytatta a tábor vezetése. A hét csoportot egy picit összekeverték a csoportbeosztáshoz képes, annak érdekében, hogy a táborozók jobban megismerhessék egymást. Balatonszárszó öt különböző pontján egy-egy szakmai feladatot kellett végrehajtaniuk a csoportoknak. Tudósítaniuk kellett egy elképzelt eseményről, ötképes fotósorozatot készítettek egy adott cikk illusztrálásához és influencer-bejegyzést kellett létrehozniuk. Az egyetlen alig-szakmai feladata a csoportoknak az volt, hogy statisztikát készítsenek magukról, mindezt pedig annak érdekében, hogy a feladat során tudomásukra jutott adatok segítségével jobban megismerjék egymást.

A Médiatábor létszáma szombat és vasárnap folyamán dinamikusan változik: szombaton egészségügyi okokból átmenetileg hazatért egy táborlakó, vasárnap pedig egy újabb fiatal érkezik a DUE 38. Médiatáborába, ezzel ismét 97 lesz a létszám a balatonszárszói Lepkeház ifjúsági szállón.

Varga G. Gábor

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság