Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Csak hallgasd Aranyt és utazz az időben

A Magyar Művészeti Akadémia, Hallgatni Aranyt! elnevezésű projektjének keretében neves költőnk, Arany János 130 költeményének és 70 levelének hangzóanyaga kerül fel a program internetes oldalára.

Csak pár név azok közül a színészek közül, akik szavalnak és akiknek a hangjával életre kél egy-egy költemény:
Kautzky Armand, Ráckevei Anna, Kálid Artúr, Igó Éva, Pindroch Csaba, Reviczky Gábor, Csuja Imre, Kubik Anna, Schell Judit, Bodrogi Gyula.

A verseket és leveleket bármikor és bárki meghallgathatja, hiszen a www.hallgatniaranyt.hu oldalon ezek ingyen elérhetők.

Igazi időutazás veszi kezdetét, amint kényelembe helyezi magát az ember, rákattint egy levélre online és szemét becsukva elkezdi elképzelni a régmúlt időket, a levél témáját, a helyszínt, a mondanivalót, az érzéseket.  Elég csak egyszer belehallgatnia az embernek és rabul ejtik az érzések.

Egyszerre elég 1-2 művet meghallgatni és elgondolkodni rajta, átszellemülni. A több mint 100 költemény pont elegendő ahhoz, hogy nap mint nap az ember, ha egy kis nyugalomra vágyik belehallgasson és várja a következő alkalmat.

 

Ajánljuk kicsik és nagyok figyelmébe. Reggel, délben vagy este. Alvás előtt, ébredés után, ebédszünetben. A lényeg, hogy hallgassátok Aranyt!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság