Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Több mint kétezren ünnepeltünk a 25. jubileumi sajtófesztiválon

Ütős programokkal, versenyekkel, élő döntőkkel, díjátadókkal és közönségtalálkozókkal zárult az ország legnagyobb ifjúsági médiafesztiválja. A DUE Médiahálózat idén 25. alkalommal rendezte meg Budapesten az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált.

A véleményvezér diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb éves találkozóján kihirdették az év diákújságíróját, fotósát, videósát, a legjobb diáklapot és diákrádiót, illetve a NE DŐLJ BE! – Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt és a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt győzteseit is. Telt házas fesztivállal zárta az idei tanévet a diákújságírók közössége. A rangos eseményen két országos edukatív vetélkedő döntőjét is megtartották: a NE DŐLJ BE! – Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt legjobbjai 13 ezer induló közül kerültek ki, míg a Nagy Diák KRESZ-teszt versenyzői 14 ezer fiatal közül jutottak az élő döntőbe.

A versenyek győztesei:

NE DŐLJ BE! – NAGY DIÁK BŰNMEGELŐZÉSI TESZT

I. helyezett (főnyeremény: laptop)

Rácz Dorina (Budapest)

II. helyezett (nyeremény: okostelefon)

Bodor Gerda (Kiskunlacháza)

III. helyezett (nyeremény: okostelefon)

Adamcsik Tamás (Budapest)

GENERALI NAGY DIÁK KRESZ-TESZT

Főnyeremény: jogosítvány

Bálint Szilárd (Vecsés)

Főnyeremény: moped

Balogh Máté (Tamási)

Generali Nagy Diák KRESZ-teszt különdíj

Gundel Károly Szakképző Iskola (Budapest)

A szervező DUE Médiahálózat csatlakozott a Családok Éve programsorozathoz is, melynek keretében a fesztiválon köszöntőt mondott Dr. Varga-Bajusz Veronika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságügyi főosztályvezetője. Óberling József, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője köszöntötte a KRESZ-teszt résztvevőit, és bemutatta Nagy Ricsi, az X Faktor korábbi győztesének vadonatúj, Várnak még rád című klipjét, mely az Országos Balesetmegelőzési Bizottság segítségével készült és a fiatalok figyelmét hívja fel a „szermentes” közlekedésre. A jubileumi eseményen a gálaműsor és a versenyek mellett közönségtalálkozók és előadások fokozták a hangulatot, így a résztvevők találkozhattak többek között Nagy Ervin, Kolovratnik Krisztián, Fehér Tibor és Farkas Franciska színészekkel-műsorvezetőkkel, D. Tóth Krisztával, Mészáros Antóniával, Puskás Petivel, valamint népszerű vloggerekkel, mint Simonffy Péter, CultureGeeks vagy Lóci játszik. Személyesen megismerkedhettek Szarvas Józseffel, a Holnap tali és az Oltári csajok szereplőivel, Janicsák Vecával, Kiss Norbert és Nagy Dániel autóversenyzőkkel is. 

KÍSÉRŐPROGRAMOK is voltak: 

Most jó lenni katonának – a HM exluzív fegyverbemutatójára is sor került, többek között a fegyvereket is kipróbálhatták a látogatók. 

ORFK-Bűnmegelőzési centrumának munkatársai a bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekre válaszoltak, többek között mik a dizájnerdrogok, legálisak vagy sem. A NE DŐLJ BE! Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt középdöntőjére érkező diákok itt is hasznos információkkal készülhettek a mindent eldöntő kvízjátékra. 

NET-BIZTOS – a Telenor munkatársai a biztonságos nethasználatra készítették fel az érdeklődőket. 

Bemutatkozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Részegszemüveggel és gyalogos akadálypályával várta a résztvevőket az Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

Bringaszerelési tanácsokkal szolgált Kolovratnik Krisztián és a Bringás Brigantik csapata. 

A résztvevők kipróbálhatták a népszerű elektromos autót. 

A tudományok fellegvárában találkozhattunk a legmenőbb tudósok csajokkal és a természettudományok képviselőivel. Volt ásványkiállítás, workshopok és jelen volt Szent-Györgyi Albert "szelleme"

A Médiaworks standjánál a résztvevők a nyomtatott sajtó világában kalandozhattak.

A LOVE infó a biztonságos szex-el kapcsolatosan osztott meg hasznos információkat.

A Kék Vonal Alapítványtól megtudhattuk, mi a teendő, ha a krízisbe kerülünk.

TRIP - Buda új kulturális terének alkotói is velünk voltak: Szőke Abigéllel, Magács Lászlóval a színházi világ kulisszatitkairól, Brasch Bencével, Borsi-Balogh Mátéval, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves hallgatóival egy színművészetis mindennapjairól, a TRIPen bemutatott Koldusoperáról, versengésről és jövőbeni tervekről beszélgettünk

A Generali jóvoltából kipróbálhattuk magunkat sofőrként – szimulátorokon, és megtanulhattuk az elsősegély nyújtás alapjait.

A Függetlenek a Pozitív Szenvedélyekért KhE szakembereitől az is kiderült, hogy miért válasszunk pozitív szenvedélyeket.

A Rogers Központ Alapítvány munkatársaitól megtudhattuk, hogy miért fontos odafigyelni a személyes és társadalmi mentálhigiénére.

A hazai Social Media képviselői sem maradhattak ki: Részt vettek az eseményen a mára minden fiatal által ismert Tudtad-e? alapítói, akiktől tanácsot kérhetsz, ha szeretnél naggyá válni a közösségi média világában.

Kapcsolódó hírek

Szarvas József színész is ott volt a sajtófesztiválon

A Családok éve pódiumon Szakál Borostyán beszélgetett Szarvas József Jászai Mari-díjas színésszel, akivel a család és a színház kapcsolatát járták körül.

Pál utcai fúik a sajtófesztivál pódiumán

A 25. sajtófesztivál Jubileumi pódiumának vendégei voltak a Pál utcai fiúk: Ember Márk, Wunderlich József és Józan László.

A 25. sajtófesztivál vendége volt D. Tóth Kriszta

A Generali pódiumon D. Tóth Krisztával, a WMN online magazin alapító-főszerkesztője volt a vendégünk.

Sportolók is az Új Nemzedék pódiumán

Az Új Nemzedék kerti pódiumon Kobl Adrienn beszélgetett Szabó Krisztián többszörös rallycross bajnokkal, Nagy Dániellel a M1RA csapat WTCR versenyzőjével, illetve Kiss Norbert többszörös Európa-bajnok autóversenyzővel.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság