Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Üvegtigris - Filmajánló

Rolling gag-nek azt nevezzük, amikor egy szereplő újra és újra elismétli ugyanazt a poént. Ez az egyszerű fogás remekül alakítja a karaktert, hiszen a visszatérő mondat miatt azonnal azonosítani tudjuk.

Ugyanakkor elsősorban kissé ügyefogyott szereplők sajátja. A nagyszerű, könnyen megjegyezhető karakterek miatt is lett ez az olcsó, tulajdonképpen egy erdőszéli büfénél forgatott film a rendszerváltás után az egyik legsikeresebb. No meg a Csuja Imre alakította karakterhez, Csokihoz kapcsolható rolling gag miatt: Ízi rájder, öcsém.

Kapcsolódó hírek

Sátántangó - Filmajánló

Krasznahorkai László regénye, amiből a film készült, idén a legnépszerűbb külföldi regények egyike lett Kínában. Hiszen ott is ismerős lehet az elhagyott vidék, a vidékeiket, naivitásukat kihasználó idegenek története.

A meztelen diplomata - Filmajánló

Rejtő Jenő regényeit nem könnyű adaptálni. A sajátos, a pesti humorban gyökeredző Rejtő-humor nem elsősorban szituációs humort jelent, nem a történésekben rejlik a titka, hanem abban a sajátos, csak Rejtőre jellemző nyelvben, ami filmre nehezen ültethető át, nem is igazán parodizálható.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság