Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Duésok TCCC titkainak nyomában

Kulissza Gerilla Brigádunk legújabb hódítása The Coca-Cola Company. Kalandos utazáson vehettünk részt - villamos, HÉV, busz - mire eljutottunk Dunaharasztiba, hogy betekinthessünk a Cola gyár kulisszái mögé.

Megtudhattuk, hogy a cég nemcsak az italgyártásra és ezzel kapcsolatban a fogyasztók biztonságára, hanem a környezetvédelemre, a sportos életmódra és a gyermekprogramok támogatására is gondot fordít.

Megnézhettük a gyártási folyamatot a palack gyártásától az üvegek megtöltésén át a cimkézésig és persze a termékeket is megkóstolhattuk.

Már az előtérben kellemes hangulat és kedves portás fogadta csapatunkat, majd egy teremben nassolnivalókkal és italokkal megrakott asztalok mellett megnéztük a gyár történetét.

Érdekességek:

1886-ban, Atlantában árultak először Coca-Colat - a recept és a név írásmódja azóta változatlan

1899-ben Benjamin Thomas és Joseph Whitehead 1 dollárért (!!!) megvette az ital palackozási jogait (A gyár akkori tulajdonosa nem látott sok fantáziát az ötletben, ezért adta ilyen olcsón a jogokat - gondolom utólag jól megbánta)

1892-ben megalapították a Coca-Cola Company-t

1915-ben a sok hamisított cola miatt kitalálták a kontúr üveget, ami a Coca-Cola védjegye (védett márka)

1928-ban az Amsterdamban megrendezett Olimpia óta az ötkarikás játékok fő támogatója.

1967-ben jelent meg Magyarországon a Coca-Cola. A Budapesti Nemzetközi Vásáron mutatták be.

1968-ban alapították az első magyar palackozót.

Elárulták nekünk, hogy egyéb sportrendezvényeket is támogatnak. Mint például az aerobik roadshow vagy a Balaton átúszás. De a környezetvédelemre is nagy gondot fordítanak a Coca-Colánál és gyermekprogramokat is támogatnak: "Fontosnak tartjuk, hogy szerepet vállaljunk a helyi közösségek életében." - mondta Mészáros Zsuzsanna, a cég PR referense.

Már 10 éve támogatják a Városligeti Gyermeknapot és a Coca-Cola Mikulás is útra kel télen.

Az előadás végén Pogány Édától, a cég sajtóreferensétől megtudhattuk, milyen érzés itt dolgozni: "Fantasztikus ilyen gyönyőrű gépek közt lenni. Mindig lenyűgöz ez a tisztaság, ami a palackozóban van. Jó érzés. Ha itt dolgozol, érzed magad mögött az erőt."

Baranyi Ágnes

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság