Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

ÖNKÉNTESKEDNI MENŐ! – 16. DUE MÉDIATALÁLKOZÓ

A hagyományos őszi médiatalálkozónkon megtudhatod, hogy miért lehet örömforrás az önkénteskedés. Megmutatjuk, hogyan kalandozhatsz külföldön az önkéntesek világában, új kultúrák, új közösségek és új nyelvek megismerésében.

És persze bemutatkoznak azok a civil szervezetek, amelyek örömmel várnak nem csak a kötelező 50 órában. Herczeg Zsolt, az Infórádió szerkesztő-riportere arról beszél, hogyan népszerűsíthetik a médiások az önkénteskedést. De vendégünk lesz Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban frontembere, aki a Margaret Island zenekarral együtt lett a 72 óra „Több vagy, ha adsz!” projektjének nagykövete…

A DUE 2017. évi médiatalálkozója az önkéntesség témája köré összpontosul. Hogyan segítsünk másoknak a magunk örömére is. Hogyan ismerjünk meg más kultúrákat, közösségeket az önkéntesség jegyében. Személyes tapasztalatokkal és példákkal gazdagított előadást és beszélgetést tartanak meghívott vendégeink.

Délelőtt vendégünk lesz: Kóger Dániel magyar profi jégkorongozó, Székesfehérvár szülötte. Megismerhetitek a SZÉPet (Székesfehérvári Érzékenyítő Programot), Lengyel Zsófia, magyar parasportoló, média-személyiség tolmácsolásában. Velünk lesz Herczeg Zsolt, az Inforádió szerkesztő-riportere, valamint élőben kapcsoljuk Párizsból Ruszcsák Anitát, aki az AEGEE Európai Diákfórum helyi antennája, az EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) programnak köszönhetően önkéntesként dolgozott Franciaországban, arról mesél, hogy miért érdemes külföldön kalandozni a tenni akarók világában. Az idén 10 éves jubileumát ünneplő 72 óra nevében várjuk Darvas Mártont, vele érkezik Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban frontembere, aki a Margaret Island zenekarral közösen lett a kompromisszumok nélkül program fővédnöke. Kérdezhetitek még Rosta Károly, Galatti díjas önkéntest, az AFS Magyarország (1947-ben a világbéke megteremtéséért hoztak létre. A szervezet jelenleg a világ több mint 80 országában működik) székesfehérvári körzetelnökét. Vendégünk még Fehér Alexandra, a DiákFeszt Magyaroszág képviselője. Ők szervezték az első közéleti diákfesztivált, amely egyben jótékonysági esemény is. Céljuk a közélettől elidegenített fiatalokat bevonni az őket érintő kérdések megvitatásába, megmutatva, hogy a társadalmi felelősségvállalás nem teher, hanem egy élvezhető elfoglaltság. Teszik mindezt a kellemest a hasznossal kombinálva, művészeti csatornákon keresztül megszólítva a diákokat. Fórumjaikon aktuális társadalmi témákat érintenek, az oktatásügytől a környezetvédelemig. A legerősebb művészeti csatorna a zene, kifejezetten olyan előadókat részesítenek előnyben, akik valamilyen társadalommal kapcsolatos üzenetet fogalmaznak meg. Kecskeméti Dávid fotográfus egy fotós workshopot tart azoknak, akik ezzel a műfajjal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy jónak lenni jó… Az interaktív előadáson olyan figyelemfelkeltő fotó készül, amellyel igyekszünk még több önkéntest toborozni a köz javára, mert ÖNKÉNTESKEDNI MENŐ! Ne dőlj be! - címmel tart videós workshopot Varga G. Gábor, a Hírt TV szerkesztő-riportere. Védd magad a közösségi médiában rejtőzködő veszélyektől! Kinek higgy és mi legyen gyanús a digitális világban? Hogyan mozogj biztonságosan a neten? Hogyan különbözteted meg az álhíreket az igazitól? A Médianapon nemcsak a biztonságos nethasználatról tanulhatsz, de segítünk abban is, hogyan add át a tudást a társaidnak. A workshop során a Te részvételeddel készül egy netes videó, amely összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat.

A rendezvény helyszínén egy börze keretében lehetőség nyílik arra is, hogy megismerjétek azokat a szervezeteket, amelyek nem csak a kötelező 50 órában várják a fiatalokat. Többek között megismerkedhettek a HETI BETEVŐ stábjával, akik hétről hétre finom falatokkal lepik meg a rászorulókat.

A 16. alkalommal megrendezésre kerülő Médianap záróakkordja egy tábor after parti, amelyet a Museum Caféban tartunk, így a nyár óta egymást nem látó csoporttagok feleleveníthetik emlékeiket, és megoszthatják tapasztalataikat a táborról a DUE képviselőivel.

Várunk minden duést és nem duést szeretettel, 10 órakor a Lánczos Kornél Gimnáziumban.

Helyszín: Székesfehérvár, Lánczos Kornél Gimnázium.

Időpont: 2015. október 14. szombat, 10-14 óra. (after tábor 15 órától)

Regisztráció: due@due.hu médianap jeligével

A programon való részvétel mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: 2017. október 10., kedd 12 óra.

Részletes programmal hamarosan jövünk…

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság