Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

5 tipp a sikeres pótfelvételidért!

Az idő rövid, a teendő sok, a jelentkezési szabályok szigorúak, de a Zsigmond Király Egyetem segít, amit ha elfogadsz, nem lehet baj!

1. Mikor és hogyan jelentkezhetsz a pótfelvételin?

A jelentkezést beadni az e-felvin keresztül kell július 31. és augusztus 7. között.

2. Hova jelentkezhetsz?

Azon képzőhelyekre, amelyeken hirdetnek meg pótfelvételis helyeket. Meghirdetésük már július 28-tól él. Érdemes tudnod, hogy a pótfelvételin hirdethetőek olyan szakok is, amelyek korábban nem lettek meghirdetve vagy nem indultak el. Például a ZSKE a pótfelvételin meghirdeti a pénzügy és számvitel felsőoktatási képzését (F), hogy már 240 ponttal kezdhess gazdaságtudományi szakon.

3. FONTOS!

EGY intézmény, EGY szak, EGY tagozatára lehet jelentkezni, így kifejezetten olyan szakot kell keresni, ami az érdeklődésnek és a felvételi követelményeknek egyaránt megfelelő. Lásd pl.: társadalomtudományi és bölcsészettudományi alapszakokra (A) legalább 280 pont és emelt szintű érettségi kell, míg az üzleti-közgazdász képzésekre nem kell emelt szintű érettségi.

4. Mit tegyél emelt szintű érettségi hiányában, vagy ha 280 pontnál kevesebbel rendelkezel?

Ha nincs 280 pontod, akkor úgynevezett felsőoktatási szakképzésre (F) kell beadni a jelentkezést, mert ezzel bejutsz a felsőoktatásba, s van két éved további (felvételi) pontok gyűjtésére. Ebben például a Zsigmond Király Egyetem a képzése során segítséget nyújt.

Ha pedig 2005 előtti érettségivel rendelkezel, akkor az emelt szintű kiváltható úgynevezett „felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával”, továbbá akinek van diplomája, annak az alapján számolják a pontokat.

5. Hol kérj segítséget?

A legfontosabb, hogy az általad választott szakhoz legyen elegendő pontod, így ezt mindenképp ellenőrizd a felvi pontszámító-kalkulátorán. Ha üzleti-közgazdász, informatikai vagy épp társadalomtudományi képzésen szeretnél tanulni, akkor a Zsigmond Király Egyetemen biztosan megtalálod a számodra megfelelő képzést, ahol a Személyes konzultáció és tanácsadás keretében segítened neked a sikeres felvételiben, hogy szeptembertől a budapesti ZSKE-n tanulhass nappali vagy levelező tagozaton.

(A posztot összeállította a budapesti Zsigmond Király Egyetem.)

Zsigmond Király Egyetem – Személyes konzultáció és tanácsadás: továbbtanulás az igények és felvételi követelmények alapján!

1039 Budapest, Kelta utca 2. – Könnyed megközelíthetőség!

2017. augusztus 1., kedd, 15-18 óra

2017. augusztus 2., szerda, 15-18 óra

2017. augusztus 3., csütörtök, 15-18 óra

2017. augusztus 7., hétfő, 15-18 óra

REGISZTRÁLOK!

http://ad.adverticum.net/C/4811604/4811598/481160300?

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság