Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

XI. DUE Médiatalálkozó

Időpont: 2011. október 22.

Helyszín: Budapest, Budapesti Kommunikációs Főiskola

XI. DUE MédiatalálkozóIzgalmas szakmai előadások, sztárok és műhelytitkok. Minden, amiről egy média iránt érdeklődő fiatalnak tudni kell, vagy tudni érdemes. Mindez a DUE Médiahálózat hagyományos őszi Médiatalálkozóján A BKF-en. Figyelem! A belépés regisztrációhoz kötött! Részvételi szándékodat jelezd a due@due.hu-n!

Az idei találkozót a fenntartható fejlődés szellemében szervezzük, több előadást is hallhattok majd a témában. Vendégünk lesz (többek között) dr. Aáry-Tamás Lajos, aki az iskolán belüli erőszakról tart előadást és idén Kepes András is a meghívottak között van. A részletes programtervet alább találod.  


(Képünkön Réz András esztéta zsűrizi a diáklapok címlapjait a tavalyi "Címlap+Arc" versenyen)

Kapcsolódó hírek

Ez történt a XI. DUE Médiatalálkozón

Az eseményt Kecskés István, a DUE elnöke és dr. Vass László, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora nyitotta meg. Dr. Vass László kiemelte: a DUE és a BKF barátsága már majdnem egy évtizede töretlen.

Iskolán belüli erőszak - pofonok és facebook-postok

Az iskolán belüli erőszakról tartott előadást dr. Aáry-Tamás Lajos, oktatási ombudsman, aki a témában végzett felmérés eredményeit tárta a médiatalálkozón résztvevők elé.

Kepes András előadása

Kultúrák közötti kommunikáció – elvontnak hangzik, de Kepes András megmutatta, hogy valójában mennyire egyszerű és ugyanakkor félelmetesen új dolgok felfedezésére alkalmas dolog.

Felelős kommunikáció - ne szólj szám, nem fáj fejem?

A felelős kommunikáció volt az egyik beszélgetés témája a XI. Médiatalálkozón. A meghívott vendégek negyven perces eszmecseréje bontakozott ki szombat délelőtt a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola előadójában.

Zöld Fiatalok és diákújságírók

A program a fenntartható fejlődés jegyében zajlott, ezért nem hiányozhattak az ezzel kapcsolatos szervezetek sem. Szombaton a Zöld Fiatalok Egyesülete látogatott ki a helyszínre, és interaktív beszélgetésre fogták a vendégeket.

Iskolán belüli erőszak

Talán mindenki számára ismerős lehet az a kép, amikor a suliudvar egy eldugott szegletében egy hatalmas felsős éppen vidáman ütlegeli a nála 20 kilóval és 40 centivel kisebb szemüveges másodikost...

Váczi Gergő a Médiatalálkozón

A Médiatalálkozón vendégünk lesz a TV2 híradójából már jól ismert arc Váczi Gergő. Balogh Virággal a Gazdasági Versenyhivataltól és Román Balázzsal a Kreatívtól a felelős kommunikációról fognak egyelőadást tartani.

Jönnek a Zöfik!

A Médiatalálkozón a Zöld Fiatalok Egyesülete is bemutatkozik a diákújságíróknak. Az egyesület társadalmi és környezeti problémákra szeretne gyógyírt találni, bár nem saját erőből, hanem a nagy tömegek megmozgatásával.

Menő cuccok a Médiatalálkozón

Mióta van farmernadrág? Hogyan készülnek a divatos ruhák és kütyük? Egyáltalán, miért veszünk márkás cuccokat? Hová dobhatod, ha már meguntad őket? Október 22-én a Médiatalálkozón ilyen kérdésekre is választ kaphatsz.

Tábori találkozó október 22-én a BKF-en

Ott voltál 2011 júliusában a Balatonfenyvesi DUE táborban? Mert akkor feltétlenül gyere el október 22-én a Médiatalálkozóra, igyekszünk annyi volt táborost utolérni, amennyit csak tudunk! Találkozz a nyár legjobb 10 napjának legjobb arcaival!

Regisztrálj a DUE Médiatalálkozóra!

Jelezd részvételi szándékodat a Médiatalálkozón még ma! Ha nem regisztrálsz, akkor is részt vehetsz a rendezvényen, ám ebben az esetben a belépődíj 500 forint!

Így jutsz el legkönnyebben a Médiatalálkozóra

Ha nem vagy járatos Pesten, vagy az Örs vezér tere környékén, akkor ne ess pánikba, összeszedtük a legegyszerűbb útvonalakat a nagy vasúti és buszvégállomásoktól

Ifjúság és média konferencia pedagógusoknak

A DUE Médiahálózat október 21-22-én rendezi meg a diákújságokat, diákrádiókat patronáló pedagógusoknak szóló "Ifjúság és média" konferenciát.

Kepes András a DUE Médiatalálkozón

Győzike különös „másik” élete, Rózsa Flores utolsó interjúja - csak kettő azon történetek közül, amelyek feldolgozása Kepes András nevéhez fűződik. A DUE Médiatalálkozó vendégeként a kultúrák közötti kommunikációról fog előadást tartani.

A DUE Médiatalálkozó programja

Idén is DUE Médiatalálkozó a BKF-en! A részletes programot, és hogy kik lesznek a vendégek, a továbbiakban megtalálod. Gyere el, érezd jól magad, várunk minden diákújságírót és diákrádióst!

Szombaton XI. DUE Médiatalálkozó

Két nap van hátra, úgyhogy ne habozzatok a regisztrációval, mellyel megspóroljátok a belépő (500 forint) árát! Töltsetek velünk egy szombatot, meglátjátok, megéri!

Médiatár

XI. DUE Médiatalálkozó

2011. október 22-én újra összegyűlt a média iránt fogékony fiatalok csoportja, hogy együtt képezzék magukat a DUE által meghívott szakemberek segítségével - többek között - dr. Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsmannal, vagy Váczi Gergővel, a TV2 híradójának műsorvezetőjével.

Korábbi események

Médianap Székesfehérváron

A DUE ez évi második Médianapja ezúttal Székesfehérváron lesz, ahol az érdeklődők a social-média témakörében hallgathatnak előadásokat és interaktív programokon vehetnék részt.

Médiatalálkozó Fehérgyarmaton

A DUE 2018. október 19-én rendezi meg a 18. Médiatalálkozót a fehérgyarmati és környékbeli diákság és az őket patronáló pedagógusok részére. Az idei rendezvény témája: Molyképző, azaz Olvasni jó!

17. Médiatalálkozó

Facebook, Instagram, Twitter, Blogster, MySpace, Badoo, Flickr, Youtube, LinkedIn, … blogok, online magazinok… Mit, hogyan, miért? Szemlélődő vagy, netán aktív kommentelő, még inkább véleményvezér?

16. Médiatalálkozó

A hagyományos őszi médiatalálkozónkon megtudhatod, hogy miért lehet örömforrás az önkénteskedés. Megmutatjuk, hogyan kalandozhatsz külföldön az önkéntesek világában, új kultúrák, új közösségek és új nyelvek megismerésében.

15. DUE Médiatalálkozó

Idén ősszel 15. alkalommal szerveztünk médiatalálkozót a fiatal diákmédiásoknak, mentorpedagógusaiknak és a média iránt érdeklődőknek. Októberben 21-én a médiaértés, a tudatos médiafogyasztás került a középpontba. Érdekes, interaktív előadások és vloggerek közönségtalálkozói várták a résztvevőket.

14. DUE Médiatalálkozó

A DUE 2015. évi médiatalálkozója a migráció és a menekültválság témája köré összpontosul. Hogyan készítsünk nem csak szakszerű, hanem etikus médiatermékeket? Személyes tapasztalatokkal és példákkal gazdagított előadást és beszélgetést tartanak meghívott előadóink.

13. DUE Médiatalálkozó

Izgalmas szakmai előadások, sztárok és műhelytitkok. Minden, amiről egy média iránt érdeklődő fiatalnak tudni kell, vagy tudni érdemes. Mindez a DUE Médiahálózat hagyományos őszi Médiatalálkozóján.

12. DUE Médiatalálkozó

Izgalmas szakmai előadások, sztárok és műhelytitkok. Minden, amiről egy média iránt érdeklődő fiatalnak tudni kell, vagy tudni érdemes. Mindez a DUE Médiahálózat hagyományos őszi Médiatalálkozóján.

X. Diák-médiatalálkozó

„Sok az EU-s molekula a levegőben” – mondta köszöntőjében dr. Vass László, a Budapesti Kommunikációs Főiskola rektora, Kecskés István, a DUE elnöke pedig mint egy gigantikus nagycsaládot jellemezte az EU-t 2010. október 15-én, a DUE Médiatalálkozóján.

VIII. Diák-médiatalálkozó

2008. október 17-én nyolcadik alkalommal rendezte meg Diák-médiatalálkozóját a DUE, ahol először tartottuk meg a CÍMLAP+ARC diáklap szépségversenyt. A fesztivál a BKF körépületében volt, a résztvevők számos érdekes előadást hallhattak, sőt kérdezhettek is a vendégektől.

VII. Diák-médiatalálkozó

Új vizekre evezett a DUE korábban „médianap” és „médiafesztivál” nevekre hallgató rendezvénye. 2007. október 12-én a budapesti A38 hajón rendeztük meg a Diák-médiatalálkozót, amelynek fő témája az újmédia és az internet volt.

VI. Diák-médiafesztivál

Egyik legnépszerűbb Diák-médiafesztiválját tartotta a DUE 2006. október 13-án, (ráadásul pénteken!) a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. A hipermodern előadóban az Indexes Uj Péter például sokáig keresett szavakkal mondott keresetlen véleményt a magyar sajtóról.

V. Diák-médiafesztivál

Médiasztárok és médiában szereplő sztárok egyaránt ellátogattak a DUE V. Diák-Médiafesztiváljára, amelyet az egyesület a tavaszi sajtófesztivál jól bevált helyszínén, a budapesti Pataky Művelődési Központban rendezett meg szeptember 30-án. A program közel négyszáz diákot vonzott a helyszínre.

IV. Diák-médiafesztivál

Sikeresen lezajlott a DUE IV. Diák-médiafesztiválja és a Médiaismeret Konferencia. A résztvevők száma és a visszajelzések alapján népszerű előadásokon és beszélgetéseken vettek részt a diákok és tanárok.

Médiatalálkozó Székesfehérváron

Nem tudod merre tovább? És azt esetleg, hogy a médiában szeretnél dolgozni? Találkozzunk Székesfehérváron és segítünk a pályaválasztásban!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság