Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

DUE-KGB látogatás a Magyar Gallup Intézetben

Időpont: 2005. október 27.

Helyszín: Budapest

DUE-KGB látogatás a Magyar Gallup IntézetbenA Magyar Gallup Intézet 1991-től méri a magyar rádiók hallgatottságát a 14 évnél idősebbek körében. Évente 22 ezer személy megkérdezésével 154 ezer műsornap információja alapján kapnak infót a műsorok hallgatottságáról, a műsorok hallgatóinak összetételéről. Náluj járt a DUE-KGB 2005. október 27-én.

Kapcsolódó hírek

Duésok a Magyar Gallup Intézetben

A rádiók hallgatottságának mérési módszereiről tartott előadást egy maroknyi duésnak 2005. október 27-én délután Varga Ilona főigazgató a Magyar Gallup Intézetben.

Korábbi események

Téglagyár trip- Fotós kirándulás a solymári téglagyárban

Kis téli túraként meghódítjuk a solymári téglagyár, valamint a mellette lévő kiszáradt bányatavat. Fényképeződet és jó kedvedet ne hagyd otthon! De ha csak egyszerűen kíváncsi vagy erre a különleges helyre, vagy szívesen jönnél el fotós barátaiddal, a szervezők akkor is szeretettel várnak.

KGB - Vaknyugat, az Átrium színházban

November 29-én ismét DUE KGB, ami ezúttal egy színházlátogatás lesz. Megismerhetitek az Átrium kulisszatitkait, Zsedényi Balázs (a Kultúrbrigád Kft ügyvezetője) vezetésével. Aki egyben arra invitálja a duésokat, hogy nézzék meg a Vaknyugat című előadást.

DUE KGB a fotósok nyomában

A DUE Kulissza Gerilla Brigád tagjai ismét egy érdekes programban részesülhetnek. Ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, ahol ezúttal betekinthetünk a média képi világába.

DUE KGB a Túzoltó Múzeumban

Ismét egy érdekes helyszínre fogunk ellátogatni a DUE Kulissza Gerilla Brigád tagjaival, méghozzá a tűzoltók eszközeinek és tevékenységének bemutatásával foglalkozó kiállításra. Tudtad, hogy a légzőkészülék magyar találmány?

DUE KGB a Fővárosi Víztárolóban

A Víz Világnapja alkalmából megnyitja kapuit a Kőbányai víztároló, ahova március 25-én, szombaton látogat el a DUE Kulissza Gerilla Brigád csapata. Ha megnéznéd, honnan kapjuk nap mint nap az ivóvizet, tarts velünk Te is!

DUE KGB a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Így még nem jártál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Kíváncsi vagy, hogy végzik munkájukat a gondozók? Szakmai vezetés keretében feltárulnak az állatkert rejtett titkai az októberi DUE KGB program következő állomásán.

DUE KGB a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren

Ősztől folytatjuk Kulissza Gerilla Brigád programjainkat. Szeptember 2-án a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret látogatjuk meg.

DUE KGB a Magyar Állami Operaházban

Jártál már a budapesti Operaházban? És a színfalak mögött? A DUE KGB programsorozat áprilisi állomásaként az 1884. szeptemberében megnyitott intézmény kulisszáival ismerkedünk meg. Nem csak operarajongóknak!

DUE KGB a Pauker Nyomdában

Érdekel, hogy hol és hogyan készül a DUE Tallózó? Szívesen végigkövetnéd, hogyan zajlik a munka profi nyomdai körülmények között? A DUE KGB április 1-jén a Pauker Nyomdába invitál benneteket, ahol szakmai vezetéssel nézhettek körbe.

DUE KGB a Flippermúzeumban

A DUE Kulissza Gerilla Brigád látogatása február 24-én a budapesti Flippermúzeumban.

DUE KGB a Sziklakórházban

A DUE idei első kulisszabejárását a Sziklakórház Atombunker Múzeumban tartjuk január 27-én. Érdekel a történelem és azt is megnéznéd, milyen állapotok uralkodtak az intézményben például a II. világháború alatt? Tarts velünk rendhagyó időutazásunkon!

DUE KGB az RTL Klubban

Érdekel, milyen egy virtuális stúdió, a vezérlő, ahonnan a legnépszerűbb TV-műsorokat adják? Ráadásként még a híradó műsorvezetőivel is találkozhatsz, akiket a kulisszatitkokról kérdezheted. December 11-én az RTL Klub kulisszái mögé lesünk be.

DUE KGB a Groupama Arénában

Jártál már Európa legmodernebb futballstadionjában? A DUE következő kulisszajárását a Ferencvárosi Torna Clubnak is otthont adó Groupama Arénában tartjuk október 19-én.

Rádió- és TV-történeti DUE KGB

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja szeptember 24-én 15:30-kor keresi fel a budapesti Pollack Mihály téren található Kiállítóhelyet, ahol a program résztvevői egyórás szakmai vezetés mellett ismerkedhetnek meg a magyar rádiózás és televíziózás történetével az 1900-as évektől napjainkig.

DUE KGB a Vígszínházban

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja március 19-én a Vígszínházba látogat, ahol a résztvevők egy exkluzív drámapedagógia foglalkozáson vesznek részt a Jóembert keresünk című darabhoz kapcsolódóan.

DUE KGB a Bűvösvölgyben II.

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja 2015. január 30-án második alkalommal látogat el hazánk első médiaértés-oktató központjába, a budapesti Bűvösvölgybe, ahol egy egész napos interaktív foglalkozáscsokorral várják a résztvevőket. Csatlakozz te is, ha még nem jártál ott!

DUE KGB a Bűvösvölgyben

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja ezúttal a budapesti Bűvösvölgybe invitálja az egyesület tagjait és a média iránt érdeklődő fiatalokat. Az egész napos interaktív programsorozat bepillantást enged az intézmény alkotómunkájába, sőt saját médiatartalmak előállítására is lehetősége van a résztvevőknek.

DUE KGB a város felett II.

Láttad már Budapestet és környékét egy híd tetejéről? Ha még nem, akkor itt az egyedülálló lehetőség, hogy a DUE-val ellátogass a Megyeri hídhoz.

DUE KGB a Dreher sörgyárban

Szereted a sört? Érdekel, hol és hogyan készül? Vegyél részt a DUE KGB márciusi programján, és kiderül!

DUE KGB az Országos Széchényi Könyvtárban

Jártál már az Országos Széchényi Könyvtárban? Vegyél részt az év első KGB-jén, és megmutatjuk neked a legeldugottabb zugokat is az épületkomplexumban február 26-án. Oda is bejutunk, ahová az olvasók nem!

DUE KGB a Nemzeti Színházban

Újabb exkluzív programra invitál benneteket a DUE, idén utoljára. Betekinthetünk a Nemzeti Színház kulisszái mögé, a zsinórpadlástól a színészöltözőkig december 11-én, szerdán délután. A program keretében találkozhattok a színház színészeivel és igazgatójával is. Regisztrálj már most!

DUE-KGB a város felett

Láttad már Budapestet és környékét egy híd tetejéről? Ha még nem, akkor itt az egyedülálló lehetőség, hogy a DUE-val ellátogass a Megyeri hídhoz.

Az ország egyik legnagyobb nyomdája - DUE KGB

Látogatás szakmai vezetéssel Magyarország egyik legnagyobb gyártási kapacitással rendelkező magántulajdonban lévő nyomdájában.

Látogatás egy szinkronstúdióban - DUE KGB

A Kulissza Gerilla Brigád ezúttal egy szinkronstúdió kulisszatitkaiba és az éppen folyó munkálatokba pillanthat bele Kiss Virág szinkronrendező idegenvezetésével.

A Telenor kulisszatitkai

A DUE különleges különítménye látogatást tehet a Telenor törökbálinti székházában, ahol ifjúsági sajtótájékoztatón vehet részt, és számtalan kulisszatitkot tudhat meg a Telenorról.

Egy fotóstúdió kulisszatitkai

Kulissza Gerilla Brigádunk ezúttal a Flashback Fotóstúdióba látogat, hogy meglesse, mi történik ott munka közben. Várhatóan egy ételfotózásba kukkanthatunk be, ahol az is kiderül, hogy néznek ki élőben a karácsonyi prospektusok képei.

KGB - Sajtófotó kiállítás látogatás Kecskeméti Dáviddal

A DUE Kulissza Gerillái számára április 20-án újabb programmal készülünk. A Sajtófotó kiállításra látogatunk, ahol tárlatvezetőnk az idei év Sajtófotó pályázatának egyik első díjasa és egyben a médiatáborok kedvel csoportvezetője Kecskeméti Dávid lesz.

Terepgyakorlat - Füleld le a hamisítókat!

Áprilisban a DUE KGB csapata újra összeáll, és utánajár a hamisítás veszélyeinek, megismerkedik a hamisítók trükkjeivel, tippeket kap a hamisítványok felismeréséhez. Tarts velünk Te is április 10-én délután, hogy megtudd, hogyan kerülheted el a hamisítókat.

DTK Show látogatás - KGB februárban

D. Tóth Kriszta tavaly októberben indult talkshowjának felvételére látogatunk el. A felvételen nézőként veszünk részt, de emellett megnézzük a talkshow díszletét, betekintünk a kulisszák mögé és a munka végén a készítőkkel, és a műsorvezetővel, D. Tóth Krisztával is találkozunk.

DUE KGB X-Faktor látogatás

A DUE KGB csapata ebben a hónapban az RTL Klub stúdiójába látogat el. Jelentkezz mielőbb, és tarts velünk, hogy megtudd hogyan készül az ország legnézettebb tehetségkutató műsora, az X-Faktor.

Elmarad a DTK show látogatás

Novemberben elmarad a DTK show látogatás, de ígérjük januárban bepótoljuk. Helyette az RTL Klub stúdiójába látogatunk el, hogy megtudjuk, hogyan készül az X-Faktor.

DUE-KGB látogatás a SkyCourton

A DUE KGB első őszi programjaként megnézzük a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új utasforgalmi csarnokát, a SkyCourtot Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati kapcsolatokért felelős igazgatójának vezetésével.

DUE-KGB látogatás az Esti Showder felvételén

Az Esti Showder május 25-i felvételén vett részt a DUE Médiahálózat különítménye. Azt ugyan nem tudtuk meg, ki Oroszlán Szonja férje, de azt igen, hogy itt vannak a leghatékonyabb közönséghangolók. Ha minden igaz, benne leszünk a tévében!

DUE-KGB látogatás a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Láttunk hollót, baglyot, ormányos medvét, görényt, halat, majmot, orrszarvút és még számos állathoz kerültünk egészen közel. A DUE Kulissza Gerilla Brigádja az akkor 140 éves Fővárosi Állat- és Növénykertben tett látogatást 2006. április 8-án.

DUE-KGB látogatás a Kempinski Hotel Corvinusban

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest hotelben tett látogatást február 18-án pénteken a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. A kíváncsi DUE-sokat Somlyai Zoltán, a hotel marketing- és értékesítési igazgatója vezette körbe a luxusszálodában.

DUE-KGB látogatás a kőbányai pincerendszerben

A kőbányai pincerendszert nézte meg alaposan a DUE Kulissza Gerilla Brigádja 2010. május 21-én. A látogatás során utánajártunk a 180 ezer méter alapterületű barlangrendszert körüllengő legendáknak is.

DUE-KGB látogatás az MTV új székházában

A Magyar Televízió új székházába látogatott el 2010 március 19-én a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. Forgattunk műsort, megnéztük, hol születnek a hírek, és mit őriz Süsü, a sárkány.

DUE-KGB látogatás a 4-es metró építkezésén 2008

2008 április 3-án délután a 4-es metró építkezésének helyszínén vendégeskedett a DUE Kulissza Gerilla Brigádja a DBR Metró Projekt Igazgatóság és az Eurometro exkluzív vendégeként.

DUE-KGB látogatás a 4-es metró építkezésén 2007

2007. október 9-én a DBR Metró Projekt Igazgatóságának vendégeként a 4-es metró Etele téri és Tétényi úti építkezésén vendégeskedett a felszínen és a föld alatt a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. Alaposan megnéztük a két alagutat, Évát és Zsuzsát.

DUE-KGB látogatás a Jóban Rosszban felvételén

Lehuppantunk a Kék macsek díszletében, betekintettünk a felvételekbe, és azt is megtudhattuk, miért éppen kórházsorozattal rukkolt elő a tv2 annak idején. A Jóban Rosszban című szappanopera stúdiójában járt 2007. szeptember 7-én a DUE Kulissza Gerilla Brigádja.

DUE-KGB látogatás a Budavári Labirintusban

Az egyik pillanatban még a hol napfényes, hol zivataros Budai Vár ódon utcácskáiban állva izzadt a DUE csapata, a másik pillanatban viszont már 40 lépcsővel és vagy 20 fokkal lejjebb ereszkedett, hogy földalatti különítménnyé avassa magát a túlzás nélkül vadregényes Budavári Labirintusban.

DUE-KGB látogatás a tv2 Tények stúdiójában

Néha már elkezdődik a Tények, amikor a második, harmadik anyagot még vágják – tudtuk meg Szabó Zoltán gyártásvezetőtől. Ha nem készül el időben egy riport, a tartalék anyagok közül játszanak be egyet helyette. A tv2 Tények című hírműsorának stúdiójában járt a DUE-KGB csapata 2007. március 21-én.

DUE-KGB látogatás az Országos Széchenyi Könyvtárban

A Budai Vár gigászi könyvpalotájának vezetője csaknem háromnegyed órát töltött a DUE-KGB tucatnyi látogatójával, csaknem olyan szerteágazóan beszélgetve a csoport tagjaival, amennyire a könyvtár tevékenysége is sokszínű. Az Országos Széchenyi Könyvtárban jártunk 2006. november 22-én.

DUE-KGB látogatás a dunaharaszti Coca Cola gyárban

A dunaharaszti Coca Cola gyárba látogatott el 2006. szeptember 25-én a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. Megnézhettük a gyártási folyamatot a palack gyártásától az üvegek megtöltésén át a cimkézésig és persze a termékeket is megkóstolhattuk.

DUE-KGB látogatás a Nemzeti Színházban

A Nemzeti Színház V.I.P. vendége volt a DUE Kulissza Gerilla Brigádja 2006. május 5-én. A magyar színjátszás új központjában a nézőteret és a világszínvonalú, ezerféleképpen variálható, forgatható és süllyeszthető színpadot elválasztó vasfüggöny választja el, ami mögé csak mi nézhettünk be.

DUE-KGB látogatás a parlamentben 2006

A parlamentbe látogatott 2006. március 23-án a DUE-KGB. Betekintést nyerhettünk a Kormányváró című műsornak, a Parlamenti Napló művészettörténeti perceinek, valamint a parlamenti ülések élő közvetítésének a kulisszatitkaiba, és megismerkedhettünk az Országgyűlés Sajtóirodájának tevékenységével.

DUE-KGB látogatás a Teve utcai Rendőrpalotában

A DUE harmincfős Kulissza Gerilla Brigádja 2006. március 3-án a Teve utcai "rendőrpalotában", azaz az Országos Rendőr-Főkapitányságon (ORFK) tett exkluzív látogatást.

DUE-KGB látogatás a Terror Házában

Csapatunk a Terror Háza múzeum exkluzív vendégeként, ingyenesen, soron kívül, a fényképezés egyébként másoknak tiltott lehetőségét is megkapva, egy fiatal, szakértő történész, Kis-Rabati Tamás kalauzolásával járta be az intézményt 2006. február 10-én.

DUE-KGB látogatás a Magyar Rádióban

A Magyar Rádióban tett látogatást 2005. december 9-éna DUE Kulissza Gerilla Brigádja. Csapatunkat Kuti Sándor hangmérnök, Kiss Gábor informatikus és Érsok Zoltán hangmester társaságában kalauzolta végig a Petőfi rádió új stúdióin.

DUE-KGB látogatás a Magyar Nemzeti Bankban

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) épületét és az Állami Pénzverő Rt. izgalmas üzemét vette be a DUE Kulissza Gerilla Brigádja 2005. november 18-án. Látogatásunk során rengeteg érdekességet tudhattunk meg a "bankok bankjáról".

DUE-KGB látogatás a Nyugati téri McDnald's-ban

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja 2005. szeptember 25-én 15 órakor a Nyugati pályaudvar melletti McDonald’s étterem exkluzív vendége volt. Kívülről-belülről meglestük az európai gyorsétkezdék legszebbikét.

DUE-KGB látogatás a Magyar Televízióban, a 12+ című ifjúsági híradójában

2005. április 15-én az MTV 12+ című ifjúsági híradójának stúdiójában tett látogatást a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. A bejárás és kulisszák mögé tekintés után a 12+ két fiatal műsorvezetőjével, Gabora Hajnalkával és Győri Ádámmal beszélgettünk.

DUE-KGB látogatás a parlamentben

A parlament olyan zugaiba is bejutottunk, ahová egy átlagos látogató be sem teheti a lábát. 2005 január 21-én a parlamentben tett látogatást a DUE Kulissza Gerilla Brigádja.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság