Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Zergék az Őzikék ellen – a kilencedik kaland

Időpont: 2020. január 11. - 2020. január 12.

Helyszín: Börzsöny

Zergék az Őzikék ellen – a kilencedik kalandKilencedik alkalommal hívják közös kalandra a DUE-sokat egyesületünk természetjárói. A „Zergék” és az „Őzikék” 2020. január 11-12-én a börzsönyi Kemence és Bernecebaráti gyönyörű erdeiben túrázhatnak. Lesz vetélkedő, tombola és buli is. Jelentkezz most!

2012 óta már hagyománynak mondható, hogy a legelszántabb DUE-sok Magyarország valamelyik középhegységében nyitják meg az évet. 2020 különleges év, hiszen 30 éves az egyesületünk, nyáron rendezzük meg a 40. médiatábort, és 100 éve írták alá a trianoni békeszerződést. A szervezők – Herczeg Zsolt, Turányi-Vadnay Szabolcs, Tóth-Tas Péter, Ott Zsuzsanna és Tóth Judit – a Bakancs Pista természetjáró csoport alapítóiként a neves évfordulókhoz méltó helyszínt, szállást és programot ígérnek.

A „Zergék az Őzikék ellen – a kilencedik kaland” elnevezésű program résztvevői 2020. január 11-12-én, szombaton és vasárnap a Börzsönyben, Kemence és Bernecebaráti környékén túráznak. A rövidebb távot választó Őzikék és a hosszabb útvonalat teljesítő Zergék szombaton egy vadregényes kirándulásra készülhetnek Magyarország legnagyobb érintetlen erdejében, a gyönyörű Fekete-völgyben, a régi kisvasút nyomvonalán, vasárnap pedig autóval ellátogatnak a szlovákiai Selmecbányára, ahol megnézik a város történelmi nevezetességeit.

A szombat éjszakát Kemencén, az összkomfortos, autóval megközelíthető Domszky Pál ErdészetiErdei Iskola és Matracszálláson tölthetik, ahol közösen főznek, de lesz tombola, buli, illetve TrianON/OFF címmel egy – természetesen politikamentes – vidám és kreatív Nagy-Magyarország-ismereti vetélkedő is.

A programon összesen harmincan vehetnek részt. A részvételi díj egy főre 4500 forint azoknak, akik hoznak hálózsákot, és 5300 forint azoknak, akik ágyneműt is kérnek. A részvételi díj tartalmazza a szombat éjszakai szállás, a szombati vacsora, a vasárnapi reggeli, a fűtés és a konyhahasználat díját, valamint az idegenforgalmi adót. A programszervezés és a túravezetés ingyenes. Az utazás önköltséges, a szervezők által működtetett telekocsi-rendszerben.

A programon az vehet részt, aki ír egy e-mailt a due@due.hu címre (a tárgy/subject mezőbe írd be, hogy „Téli túra-jelentkezés”) és legkésőbb december 11-ig befizeti a teljes részvételi költséget a DUE számlaszámára: 11714006-20235338. Az eseménynek van Facebook-oldala is sok információval, de hivatalosnak csak az e-mailben elküldött és befizetéssel véglegesített jelentkezés minősül! Érdemes sietni a regisztrációval, mert ez a programunk mindig népszerű, és gyorsan betelnek a helyek.

Szeretettel várunk az év első DUE-s kalandján!

Korábbi események

Történelem – nyelvi kultúra – média

A BOM és a DUE közös szakmai hétvégét tart Egerben 2013. november 8. és 10. között. A középpontban a történelem, a nyelvi kultúra és a média áll.

II. Vásárhelyi DUE-napok

A gasztronómia, az állattenyésztés és a mezőgazdaság lesz a II. Vásárhelyi DUE-napok vezérmotívuma 2013. április 26-28-án.

Vásárhelyi DUE-napok

2012-ben Hódmezővásárhelyre látogatunk a DUE tavaszi médiahétvégéjének keretében. Fenntarthatósági és fogyasztóvédelmi képzést is tartunk, ám mindemellett a szórakozásra is bőven fordítunk időt.

"Bevásárlókosár" - fogyasztóvédelmi képzés

A Gazdasági Versenyhivatal és a DUE tavasszal fogyasztóvédelmi képzést tart, Hódmezővásárhelyen.

Zergék vs. Őzikék - DUE-s pótszilveszter

DUE-s pótszilvesztert rendezünk a Nagy-Hideg-hegyi Sí- és Túraközpontban.

Meglepetés aktivista hétvége Bugacpusztán

Meglepetés-hétvégére hívta 2010. február 5-7. között a DUE vezetése az egyesület legszorgalmasabb tagjait. A mintegy 30 résztvevő csak a busszal megtett út harmadik harmadában tudta meg a végcélt: Bugacpusztán, a vendégszeretetéről és szakácstudományáról híres Gedeon-család tanyáján vendégeskedett.

Médiahétvége Egerben

2007. november 15-17. között Egerben rendezett médiahétvégét a DUE. A helyi Eszterházy Károly Főiskola adott otthont a káros médiatartalmak témájú előadássorozatnak. Megtudtuk: nem életbiztosítás kizárólag a médiára hagyatkozni.

Médiahétvége Kecskeméten

A „hírös városban”, Kecskeméten rendezte meg tavaszi médiahétvégéjét a DUE 2007. március 23 és 25 között, s bár az időjárás egyáltaltalán nem emlékeztetett a tavaszra, a két napon át tartó jó hangulat határozottan DUE-programra utalt.

Médiahétvége Pécsett 2006

2006. november 10-12. között ismét Pécsett rendezte meg őszi médiahétvégéjét a DUE. Péntek este ellátogattunk a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Média Központjába, ahol betekintést nyerhettünk az Universitas Televízió műsorainak és az Univ Pécs című lap készítésének titkaiba.

Médiahétvége Szekszárdon

Minden érzékszervünket megmozgatta a 2006. március 31. és április 2. között megrendezett szekszárdi DUE-médiahétvége programja, ugyanis a rádióstúdión át, kerámiaműhelyen keresztül a tévéig mindenhol megfordultunk. És persze a borozást sem felejtettük el.

Médiahétvége Debrecenben 2005

A 2005. november 4-6. közötti hosszú hétvége szép környezetben, kellemes hangulatban telt a DUE-csapatnak, Debrecenben. Betekinthettünk a fogyasztóvédelem rejtelmeibe, megtudtuk hogyan véd meg minket egy hipermarket, a napi izgalmakat pedig egy hipermodern fürdőközpontban pihentük ki.

Médiahétvége Székesfehérváron

Sikeresen lezajlott a DUE 2005. április 1-3. között megrendezett székesfehérvári médiahétvégéje. Az együtt töltött másfél nap nyugodt hangulatban telt, széleskörű, nemzetközi napsütés alatt. A 25 fős csoport a péntek délutáni érkezés után a Fejér Megyei Hírlap szerkesztősége felé vette útját.

Médiahétvége Győrben

A 2004. októberében megrendezett győri médiahétvége szombati programjaként ellátogatottunk a Magyar Rádió győri szerkesztőségébe, ahol betekintést nyerhetünk a rádió műhelytitkaiba. Ditrói Zoltán főszerkesztő kedvesen fogadta a tudásra szomjazó, lelkes DUE-s csapatot.

Médiahétvége Pécsett 2004

2004. március 26-28. között Pécsett tartottunk médiahétvégét. 30 fős csapatunk hangulatát fokozta, hogy pénteken első programunkként meglátogattuk a pécsi Sörfőzdét. A körbevezetés során minden lényeges dolgot megtudtunk arról, hogyan készül a Szalon Sör, majd sikeresen beiratkoztunk a Söregyetemre.

Médiahétvége Pécsett 2003

2003. márciusának végén közel ötven résztvevővel tartottunk médiahétvégét Pécsett. Péntek este az RTL Klub Híradójának vendégeivel Erős Antóniával és Kollár Róberttel nyitottuk programsorozatunkat, akik nagyon érdekes és izgalmas előadást tartottak a diákoknak.

Médiahétvége Gyöngyösön

Közel hatvan 2002-es táborozó vett részt a 2002. november 8-10. között megrendezett érdekes és tartalmas őszi gyöngyösi médiahétvégén. A munka három csoportban folyt: az újságírók szombat estig nyolcoldalas tábori kiadványt készítettek.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság