Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

40. Médiatábor

Időpont: 2020. július 3. - 2020. július 12.

Helyszín: Balatonszárszó

40. MédiatáborMagyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2020-ban 40 éves! Nyári táborunk egy szuperintenzív gyakorlati médiaképzés, ahol évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig. DUE MÉDIATÁBOR - HISZÜNK BENNED

„Az év legjobb tíz napja!”

„Életem legjobb tíz napja!”

„Nekem tábortól táborig tart az év!”

Csak három idézet azok közül, amiket azok mondtak, akik már részesei voltak a DUE-tábor nyújtotta élménynek. Ők azok, akik belekóstoltak az újságírás – nyomtatott és online –, a rádiózás és a tévézés világába. Azt mondják magukról, hogy szerencsések, mert egy életre szóló ajándékot kaptak. 

Hogy lehet eljutni a táborba? 

Egyszerű: csak jelentkezni kell, IDE KATTINTVA. 

Mi az, amit az élményeken kívül kap, aki eljön? Először is Balatonszárszón egy medencés szállodában tölthet el tíz napot, mindössze két percre a Balatontól. A szobák mindennel felszereltek, külön vizesblokk van mindegyikben és a napi négyszeri étkezésre sem volt még panasz. Emellett pedig mindent megkap, ami a média világa. Egy felszerelt rádióstúdiót, komplett lapszerkesztőséget és televíziós stúdiókat. Az újságírásba elismert, kiváló szakemberek vezetik be a résztvevőket, akik az InfoRádió, az RTL Klub, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió munkatársai – amit ők nem tudnak a médiáról, azt nem is kell tudni. 

Mi a menetrend? 

Reggel készül egy élő rádióműsor, aztán jön egy szakmai előadás, majd egy déli hírműsor, aztán este tévés produkciót nézhetünk végig, utána pedig jön egy könnyed program – vetélkedő, diszkó, filmvetítés, vitaest. 

Milyenek a műsorok? 

Az egyik tavalyi film díjat nyert egy fesztiválon. Az egyik rádióműsort elkérte a József Attila Múzeum. Szóval ilyenek – nemcsak nekünk tetszenek, hanem másoknak is. De itt még találsz egy csomó produktumot. 

Kiknek szól? 

A felső tagozatos általános iskolásoktól egészen az felsőoktatási hallgatókig mindenkinek. Az is nagyszerű ebben a tíz napban, hogy a 12 éves és a 20 éves is megtalálja a közös hangot. 

Mennyibe kerül? A tábor teljes ára 99.000 Forint. 

Nem lehetne olcsóbb? 

Dehogynem! Éppen most is fut egy AKCIÓ, amelyben azok vehetnek részt, akik 20.000 Forint előleget fizetnek a díjból. De még ennél is lehet olcsóbb, igaz ehhez dolgozni kell: sikeresen kell részt venni a minden évben kiírt diákújságíró pályázaton. A nyertes, akár ingyen is ott lehet a táborban, hogy aztán ő is olyanokat mondjon a végén, mint amilyen idézeteket felsoroltunk.

Mi az, ami egy szülőnek fontos lehet a fentieken kívül? 

A diákok folyamatos felnőtt felügyelet mellett tölthetik el az időt. A hangulat laza, de a fegyelem elvárt és kötelező. Mi mindig mindenkiről tudjuk, hogy hol van és mit csinál. Elsősorban tanul és jól érzi magát. 

Hogy mi lesz a tábor után? Az elmúlt évtizedek táborozói közül többszázan újságírók lettek. Hivatást és megélhetést kaptak. Mert ez a médiatábor nemcsak egy jó buli, hanem sokkal több annál. Nem szabad kihagyni!

 

Korábbi események

39. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2019-ben is! Nyári táborunk egy szuperintenzív gyakorlati médiaképzés, ahol évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig. DUE MÉDIATÁBOR - ÉLETRE SZÓL!

38. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2018-ban is! Nyári táborunk egy szuperintenzív gyakorlati médiaképzés, ahol évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig. DUE MÉDIATÁBOR - KÖZEL A JÖVŐD!

37. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2017-ben is! Nyári táborunkban évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig. Táborozz velünk Te is!

36. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2016-ban is! Nyári táborunkban évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig. Táborozz velünk Te is!

35. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2015-ben is! Nyári táborunkban évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig. Táborozz velünk Te is!

34. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2014-ben is! Nyári táborunkban évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig a Balaton partján. Táborozz velünk Te is! A Médiatábort a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

33. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2013-ban is! Nyári táborunkban évente százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig a Balaton partján. Táborozz velünk Te is! Ezen az oldalon megtalálod a 2013-as médiatábor tudnivalóit, híreit.

32. Médiatábor

DUE Kommunikációs és Média Szaktábor – 2012-ben is! Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora. Nyári táborunkban évente százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig a Balaton partján. Táborozz velünk Te is!

31. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora. A legjobbak médiatábora. 

30. Médiatábor

Az arcok és a posztok tábora "Ez volt az arcok és a posztok tábora" - mondta dr. Balázs Géza alelnök, a DUE és a tábor egyik alapítója a DUE Médiahálózat XXX. Kommunikációs és Média Szaktáborának záróbuliján, Balatonfenyvesen.

29. Médiatábor

Közel 80 fiatal vett részt a DUE Médiahálózat XXIX. Kommunikációs és Média Szaktáborában, melyet Balatonfenyvesen rendeztünk meg 2009. július 3-12 között. A táborban idén is megannyi klassz produktum, és életre szóló barátság született.

28. Médiatábor

A DUE Kommunikációs és Média Szaktáborában közel 70 fiatal ismerkedik meg az újságírás, a rádiózás, a fotózás és a tévézés rejtelmeivel, és próbálja ki újonnan megszerzett tudását a gyakorlatban.

27. Médiatábor

Hatvanhét fiatal és húsz újságíró töltött el tizenegy munkás nappalt és tíz nem kevésbé dolgos éjszakát a DUE 2007-es, XXVII. Országos Kommunikációs és Média Szaktáborában, Balatonfenyvesen.

26. Médiatábor

A DUE 26. Kommunikációs és Média Szaktábora- nyolc nap a vízparton, de mély vízben.

24. Médiatábor

A DUE 2004. évi Médiatáborának rövid összefoglalója

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság