Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nagy Diák Pénzügyes Teszt

Időpont: 2019. március 1. - 2019. május 19.

Nagy Diák Pénzügyes TesztIdén először indítja el a DUE Médiahálózat a Pénzügyminisztériummal és a Pénziránytű Alapítvánnyal közösen a Nagy Diák Pénzügyes tesztet, 2019.03. 01-én.

A március 1-én indult játékos, szórakoztató és egyben edukatív tesztünkkel alapvető ismereteket és fogalmakat szeretnénk Veled megismertetni, segíteni abban, hogy otthonosabban és magabiztosabban mozogj a pénz világában, sikeresebb légy nemcsak a zsebpénzed beosztásában, hanem akár a megtakarításod befektetésében is.
 
A három fordulóból álló Nagy Diák Pénzügyes Teszt első szakasza online zajlik, az itt legjobb eredményt elérő diákok pedig a későbbi fordulókba kapnak bejutást. A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-20 éves kor közöttiek vesznek részt. Az online teszt számítógépen és okostelefonon is kitölthető egészen május 19-ig, az ezt követő két forduló viszont már személyes jelenlétet kíván. A legjobbak közé tartozni igazi megtiszteltetés, hiszen a középdöntőbe kerülő játékosokból mindössze a legjobb tizenkét fő jut el a végső küzdelembe, ahol az élő kvíz során bárki bebizonyíthatja, hogy ő a legjobb.
 
A legügyesebb Pénzügyes nyereménye egy Samsung Galaxy Note 9, de a 2. és 3. helyezettek is egy-egy értékes okostelefonnal térhetnek haza. A középdöntő és döntő megrendezésére 2019. június 06-án kerül sor a Pénzügyminisztériumban. A DUE Médiahálózat honlapján, a Tallózó hasábjain és a DUE iskolarádió adásaiban érdemes figyelni a a témához kapcsolódó cikkeket, programokat, melyek akár még a teszt kitöltésében is segítségedre lehetnek!
 
 
 

Kapcsolódó hírek

Hamarosan indul!

Otthon vagy a pénzügyekben, de a tudásodat nem tudod hol felmérni? Ne aggódj, március 1-én indul a Nagy Diák Pénzügyes Teszt!

Elindult a Nagy Diák Pénzügyes Teszt!

A DUE Médiahálózat a Pénzügyminisztérium és a Pénziránytű Alapítvány elindította a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet!

Pénzügyes Helpdesk: Kártyás fizetés

Lehúzza a zsebedet a sok fémpénz? A Pénzügyminisztérium (a Mastercard Magyarországi Képviselete és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésével) az új tanévben egy nemzetközi szinten egyedülálló projektben vesz részt, amellyel az iskolai készpénzforgalom csökkentését kívánják elérni.

Pénzügyes Helpdesk: Pénztárca és bolygókímélő ötletek

Tudtad, hogy körültekintő vásárlással nem csak saját magadat tudod megvédeni attól, hogy rászedjenek, de a bolygóra is vigyázol – a pénztárcádról már nem is beszélve? Tippek a Nagy Diák Pénzügyes Teszt kitöltéséhez!

Diákként megtakarítani

Megtakarítani sosem egyszerű, főleg nem diákként, amikor nincs fix jövedelme az embernek. Hoztunk egy két tippet, hogy tudsz faragni a kiadásaidon!

Annyit amennyit ér

Hajlamosak vagyunk csak azért megvenni valamit mert drága és mert státuszszimbólum. Közben maga a tárgy nem is ér annyit. Megtakarítási tippek lépésről lépésre!

Spórolj és közben légy egyedi!

Többen esküsznek az új ruhára. Mások a használtat támogatják. Két érv fixen az utóbbi mellett szól: olcsó és egyedi.

Online kárbejelentés, már nem csak a jövő zenéje

A gyorsabb és a hatékonyabb ügyintézésért már online is lehet ügyintézni, csak egy applikáció kell hozzá!

Biztosított síelés

Fontos, hogy a téli sportok kedvelői is figyeljenek a biztonságokra.

Pénzügyes Help Desk: Hol tároljam a pénzem?

Kire bízzuk a megspórolt zsebpénzt? Hát a tesónkra tuti ne! Bemutatunk pár pénzkezelési ötletet.

Pénzügyes Helpdesk: Bankkártya

A bakkártya a felnőttek játékszere? Ugyan, dehogy! Ez az egyik legjobb és biztonságosabb módja, hogy kezelni tudd a pénzed!

Korábbi pályázataink

Generali Nagy Diák KRESZ-teszt

2017-ben hazánkban több mint félmillió eljárás indult közlekedési szabálysértések miatt, a közlekedők pedig közel 5 milliárd forint pénzbírságot fizettek be.

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt

Cyberbullying, happy slapping, dizájner drogok – ezek a legújabb veszélyek, de emellett ugyanúgy jelen vannak a lopások, verekedések, erőszakos cselekmények a fiatalok körében is. A diákok szereplői lehetnek akár elkövetőként, akár áldozatként ezeknek a bűneseteknek.

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak

Ki a magyar filmek leghíresebb gátőre? Hol is volt a vörösingesek bázisa? Kapásból tudod a válaszokat az ilyen kérdésekre? Akkor a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak bizony neked szól!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság