Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ne dőlj be!

Időpont: 2018. szeptember 1. - 2019. december 31.

Helyszín: országos

Ne dőlj be!Projektünk témája a cybercrime – beleértve a kiberbiztonságot, a gyermekek szexuális kizsákmányolását is. Célcsoportunk a 12-24 év közötti fiatalok, diákok, akik az életük nagy részét az online térben bonyolítják. A programot az Európai Unió Belső Biztonsági Alapjának támogatásával valósítjuk meg.

Kapcsolódó hírek

Bűnös oldalak nyomában - Milyen helyektől tartózkodj az interneten?

Naponta indulunk netvilággá, de vajon tudjuk, merre visz az utunk és kikkel találkozunk, hova tévedhetünk? A biztonságos internethasználat szabályait a média, a szüleink és a tanáraink unalomig ismétlik, mégsem lehet eleget ismételni, mert folyton baleset ér minket.

Hogyan ismerd fel a zaklatást és a zaklatót?

Volt már, hogy úgy érezted, zaklatnak? Hogy valaki annyira rád erőltette a társaságát, hogy az már zavaró volt? Folyton megszólított a cseten, pedig nem is bátorítottad? Vagy valaki ciki dolgokat írt rólad az osztálycsoportban?

Kerüld el a kamu oldalakat!

Dwayne Johnson és Bill Gates a pénzüket osztogatják a Facebookon? Feltalálták az elhízás ellenszerét, és csak egy kattintásra vagy az elixír megrendelésétől? Hibás magyarságú e-mailben szólít fel fizetésre a bank? Vigyázz, mire klikkelsz rá!

Neked hogy esne ez?

Peti reggel megint nem akart iskolába menni. A héten már másodszor. Az anyukája megnézte, de nem volt láza. Peti váltig állította, hogy fáj a hasa és rosszul van, úgyhogy az anyja némi gyanakodó méregetés után megengedte, hogy otthon maradjon.

Ne dőlj be! a szeptemberi DUE Rádióban

Dwayne Johnson és Bill Gates a pénzüket osztogatják a Facebookon? Feltalálták az elhízás ellenszerét, és csak egy kattintásra vagy az elixír megrendelésétől? Hibás magyarságú e-mailben szólít fel fizetésre a bank? Vigyázz, mire klikkelsz rá!

Ne dőlj be! a novemberi DUE Rádióban

A cyberbullying, vagyis az online megfélemlítés és zaklatás a közösségi felületek térnyerésével egyre több fiatalt veszélyeztet. A leginkább kitett korosztályt a fiatal tinédzserek, a 12-16 év közti korosztály adja.

Ne dőlj be! az októberi DUE Rádióban

Az internet az elmúlt 20 évben meghatározó szerepet kapott az ember életében, de ahogy a jelentősége, úgy az interneten keresztül ránk leselkedő veszélyek is növekednek.

Ne dőlj be! a decemberi DUE Rádióban

"Nagyon csúnya ez a pulcsi, olyan mintha a kukából szedted volna ki" - ez még azon mondat volt, amit ha egy zaklató leír az áldozat könnyen megemészt, ugyanakkor ennél sokkal durvább mondatok is elhangzhatnak.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság