Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nagy Diák Médiaismereti Teszt

Időpont: 2019. január 11. - 2019. április 7.

Nagy Diák Médiaismereti TesztBiztos mindet tudsz a médiáról? Hát teszteld! A játékot Magyarország legnagyobb ifjúsági médiaszervezete, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete indítja a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.

Mutasd meg, mit tudsz! A médiaismereti kvíz során rengeteg új dolgot tanulhatsz, és a játék még
szórakoztató is lesz. Ráadásul a játék győztese egy Huawei okoseszközzel lesz gazdagabb!
 
Keresd fel az oldalt a www.diakmediateszt.hu-n!
 
A Nagy Diák Médiaismereti Teszt egy háromfordulós, online tanulmányi vetélkedő. Az első forduló 2019. április 7-ig tart, innen háromszázan jutnak majd a középdöntőbe. Erre április 12. és május 3. között kerül sor. A döntőben, mely május 5. és május 10. között zajlik majd, a legjobb 10 tesztkitöltő fiatal mérheti össze a tudását. A kérdéseket a DUE szakemberei állították össze. A kvíz megoldásához kattints a „Kitöltöm a tesztet” menüpontra! A tesztet bárki kitöltheti, de ha már elmúltál 14 éves, és még nem vagy 21, akkor a fődíjért is indulhatsz! (Ha még nem töltötted be a 16. életévedet, akkor adatvédelmi okokból szükség van a
nyereményjátékban való részvételhez szüleid hozzájárulására is.)
 
Reméljük, Te is velünk játszol, kipróbálod magad, és esélyt adsz, hogy a legjobbak közé kerülj! Ha te
leszel az, aki a legjobban kiismerte magát a mozgókép és a média világában, akkor te veheted át a fődíjat 2019. május 28-án a DUE 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján, amit az Akvárium Klubban rendezünk meg.
 
Nyeremény
Az első helyezett egy Huawei okoseszközt nyerhet, a második és harmadik helyezettek pedig egyéb
értékes ajándékokat szerezhetnek meg.
 
Partnerek
A Nagy Diák Médiaismereti Tesztet a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatja.
 
Kapcsolat
A játékkal kapcsolatban további információt kérhetsz a diakmediateszt@diakmediateszt.hu-n.

Kapcsolódó hírek

Elindult a Nagy Diák Médiaismereti Teszt!

A 30 éves DUE idén először elindítja a Nagy Diák Médiaismereti Tesztet. Az országos játék 2019. január 11-én startol. Tekints be a média kulisszái mögé, teszteld, hogy mennyire vagy járatos a médiában és játssz velünk!

Korábbi események

Generali Nagy Diák KRESZ-teszt

2017-ben hazánkban több mint félmillió eljárás indult közlekedési szabálysértések miatt, a közlekedők pedig közel 5 milliárd forint pénzbírságot fizettek be.

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt

Cyberbullying, happy slapping, dizájner drogok – ezek a legújabb veszélyek, de emellett ugyanúgy jelen vannak a lopások, verekedések, erőszakos cselekmények a fiatalok körében is. A diákok szereplői lehetnek akár elkövetőként, akár áldozatként ezeknek a bűneseteknek.

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak

Ki a magyar filmek leghíresebb gátőre? Hol is volt a vörösingesek bázisa? Kapásból tudod a válaszokat az ilyen kérdésekre? Akkor a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak bizony neked szól!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság