Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Évzáró DUE-klub: Ugródeszka, vagy álommeló?

Időpont: 2017. december 15.

Helyszín: Cafe Unplugged Budapest Várfok utca 15b, Budapest, 1012

Évzáró DUE-klub: Ugródeszka, vagy álommeló?Te mit választanál? Vidéken maradni, a városodhoz szólni, egy kisebb, családias közösségbe tartozni és biztos munkahelyen dolgozni? Vagy inkább a szerencsére mernéd bízni a sorsod, hogy aztán bekerülhess egy országos rádió, TV, vagy újság stábjába, és megvalósítsd az álmaidat?

A helyi médiumoknak és az országos társaságoknak is vannak előnyei és hátrányai. A kérdés örök vitatéma a DUE-sok között. Van, aki úgy gondolja, hogy mindig feljebb és feljebb kell törni, hogy egyszer a nagyok között lehess. Egy DUE-s korábban úgy fogalmazott: "Nem biztos, hogy egy kisvárosi újság főszerkesztőjének lenni nagyobb rang, mint kávét főzni egy országos rádiónál." De olyan is akad, aki szerint a helyi média szakmailag ugyanazt ...nyújtja, mint az országos, ráadásul kényelmesebb és rugalmasabb a munkahely, bensőségesebb a hangulat és az állás is biztosabb.
 
A decemberi DUE-klubon erről beszélgethetsz barátaiddal, és azokkal a vendégekkel, akiknek már van tapasztalata ilyen téren. Találkozhatsz olyanokkal, akik tudatosan ott maradtak saját városukban és a mai napig vidéki tévénél, vagy rádiónál dolgoznak. És persze azok véleményét is hallhatod, akik mindig tovább akartak lépni életük során.

Az év utolsó DUE-klubja egyben egy laza péntek esti program, ahol együtt hangolódhatsz velünk a téli szünetre és az ünnepekre.
 
Ha szívesen megosztanád véleményedet, gyere el december 15-én a Café Unplugged-ba. (Várfok utcai 15/b.)

Kapcsolódó hírek

2017 utolsó DUE klubja: Ugródeszka vagy álommeló

Minden évet le kell zárni valahogy. Valahol valaki éppen halálra tanulja magát a vizsgaidőszakban, esetleg éppen, hogy élvezi az év végi lazaságot. Valakik éppen könnyes búcsút vesznek egymástól, máshol pedig új barátságok alakulnak.

Korábbi események

DUE KGB: látogatás a Fölszállott a páva főpróbáján

A Duna TV egyik legnagyszabásúbb showműsorának, a Fölszállott a páva stúdiójába visz el novemberben a DUE Kulissza Gerilla Brigád!

DUE KGB: Csillagkúton

Érdekel, milyen körülmények között készül egy TV sorozat? Kíváncsi vagy, mi lehet a kulisszák mögött? A DUE Kulissza Gerilla Brigád novemberben a Jóban Rosszban forgatására visz el téged. Megnézheted, hogy dolgozik a stáb, találkozhatsz a szereplőkkel, és körülnézhetsz a stúdióban.

DUE Klub és DUE Kult

Szezont nyitunk a programok terén is! Október első szombatján egyszerre kettőt is, hiszen a a DUE Klub és DUE Klut egyszerre jelentkezik!

Lessünk be az X-Faktor kulisszái mögé - MEGTELT!

Valóban ennyire érzékeny Gáspár Laci? ByeAlex tényleg szigorú? Puskás Peti ezúttal is trollkodik? Vajon mennyire állja a sarat Radics Gigi férfi zsűri társai között? Október 21-én lehetőségünk lesz élőben is betekinteni az X-faktor kulisszái mögé.

Értsd, ne csak nézd! – Országos Ifjúsági Sajtófesztivál az olvasás- és a médiaértés jegyében

A napjainkban minden médiumból, minden fórumból szünet nélkül érkező információk között szükségszerű, hogy folyamatosan értelmezzük a látottakat, hallottakat, olvasottakat, és véleményformáló diákmédiásként a felelősségünk háromszoros.

Regionális médiahétvége, Széphalom

A DUE õszi regionális médiahétvégéjét ezúttal különleges környezetben és programmal rendezzük meg.

DUE Médiaiskola - jelentkezési határidő

A DUE Médiaiskola idén is elindítja kurzusait, melynek keretein belül retorikát, videóriporter képzést és vizuális kultúra tanfolyamot szervezünk. Részletek, árak, tudnivalók a kapcsolódó cikkben.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság