Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

17. Médiatalálkozó

Időpont: 2017. november 17.

17. MédiatalálkozóFacebook, Instagram, Twitter, Blogster, MySpace, Badoo, Flickr, Youtube, LinkedIn, … blogok, online magazinok… Mit, hogyan, miért? Szemlélődő vagy, netán aktív kommentelő, még inkább véleményvezér?

Aki nincs fent valamelyik közösségi oldalon, az tulajdonképpen nem is létezik – szokták mondogatni. Tényleg lemarad, aki kimarad? Ma már elképzelhetetlen az élet internet és közösségi oldalak nélkül. De mekkora a közösségi portálok társadalomformáló és befolyásoló hatása? Milyen veszélyei vannak a közösségi oldalaknak? Kinyílt a világ a számunkra, azonban ha mindent lehet és bármi elérhető, akkor könnyű is elveszni a rengetegben.

Hogyan látják ezt az elektronikus és írott médiumok szerkesztői, a vloggerek, bloggerek, sztárok és Ti-Mi, „fogyasztók”. Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk a következő médianapon. Gyertek és beszélgessünk… Hogy ne csak posztolj, trollkodj, flamelj, floodolj, avatarkodj. Segítünk abban, hogy ezen a napon ne ess az oversharing hibájába.  És ne légy kitéve a cyberbullyingnak. Veled leszünk és nem csak a virtuális térben.

Vendégeink lesznek többek között a szeretlekmagyarorszag.hu szerkesztői, Berei Dániel, a DUE Tallózó szerkesztője, Kecskés István, a Sportfaktor főszerkesztője, aki meglepetésvendéggel érkezik. Dr. Kovács Attila rendőralezredes, aki megerősíti, hogy a cyberbullying és a„48 órás kihívás” nem olyan menő, mint ahogy hangzik. A bűnmegelőzés és áldozattá válás elkerülése viszont annál inkább. A RADIO SOM-tól érkezik Széles Szabolcs szerkesztő-riporter és Szirota Jennifer, a Backstage műsorvezetője. Van-e élet a youtube világon túl? – erre a kérdésre keressük a választ Horváth Kittivel, a KI MIT TUBE 2015 sztárjával. Az sem mindegy, hogy milyen fotókkal színesítjük az oldalainkat. Velünk lesz Éltető Anna readerpaparazza, aki @openbookeverywhere (nyitott könyv mindenhol) néven posztol az Instagramra könyvekről, olvasó emberekről és kávékról, kávéházi pillanatokról. Képeit kizárólag mobiltelefonnal készíti. Trükköket mutat arról, hogyan készüljenek az Instagram-posztok, hogyan gyűjts követőket. Hogyan készüljön egy jó profilkép, szelfi. De elárulja azt is, miként építsd fel profi tematikus Instagram oldaladat, hogyan használj hatékonyan hashtag-et. Szó lesz arról is, mik a posztolás, kommentelés szabályai. Ha népszerű oldalt szeretnél, válaszd Éltető Anna fotós workshopját.

17. Médianap ezúttal Fehérgyarmaton,  2017. november 17-én, a Bárdos Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában. A 7 a szerencseszámunk, legyen Hozzád is szerencsénk.

Opitz Barbi, a Bárdos Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákja videóüzenetben ajánlja a médianapot.

Kapcsolódó hírek

Kinyílt a világ a 17. DUE Médiatalálkozón, Fehérgyarmaton

Aki nincs fent valamelyik közösségi oldalon, az tulajdonképpen nem is létezik – szokták mondogatni. Tényleg lemarad, aki kimarad? Ma már elképzelhetetlen az élet internet és közösségi oldalak nélkül. De mekkora a közösségi portálok társadalomformáló és befolyásoló hatása?

Korábbi események

Médianap Székesfehérváron

A DUE ez évi második Médianapja ezúttal Székesfehérváron lesz, ahol az érdeklődők a social-média témakörében hallgathatnak előadásokat és interaktív programokon vehetnék részt.

Médiatalálkozó Fehérgyarmaton

A DUE 2018. október 19-én rendezi meg a 18. Médiatalálkozót a fehérgyarmati és környékbeli diákság és az őket patronáló pedagógusok részére. Az idei rendezvény témája: Molyképző, azaz Olvasni jó!

16. Médiatalálkozó

A hagyományos őszi médiatalálkozónkon megtudhatod, hogy miért lehet örömforrás az önkénteskedés. Megmutatjuk, hogyan kalandozhatsz külföldön az önkéntesek világában, új kultúrák, új közösségek és új nyelvek megismerésében.

15. DUE Médiatalálkozó

Idén ősszel 15. alkalommal szerveztünk médiatalálkozót a fiatal diákmédiásoknak, mentorpedagógusaiknak és a média iránt érdeklődőknek. Októberben 21-én a médiaértés, a tudatos médiafogyasztás került a középpontba. Érdekes, interaktív előadások és vloggerek közönségtalálkozói várták a résztvevőket.

14. DUE Médiatalálkozó

A DUE 2015. évi médiatalálkozója a migráció és a menekültválság témája köré összpontosul. Hogyan készítsünk nem csak szakszerű, hanem etikus médiatermékeket? Személyes tapasztalatokkal és példákkal gazdagított előadást és beszélgetést tartanak meghívott előadóink.

13. DUE Médiatalálkozó

Izgalmas szakmai előadások, sztárok és műhelytitkok. Minden, amiről egy média iránt érdeklődő fiatalnak tudni kell, vagy tudni érdemes. Mindez a DUE Médiahálózat hagyományos őszi Médiatalálkozóján.

12. DUE Médiatalálkozó

Izgalmas szakmai előadások, sztárok és műhelytitkok. Minden, amiről egy média iránt érdeklődő fiatalnak tudni kell, vagy tudni érdemes. Mindez a DUE Médiahálózat hagyományos őszi Médiatalálkozóján.

XI. DUE Médiatalálkozó

Izgalmas szakmai előadások, sztárok és műhelytitkok. Minden, amiről egy média iránt érdeklődő fiatalnak tudni kell, vagy tudni érdemes. Mindez a DUE Médiahálózat hagyományos őszi Médiatalálkozóján A BKF-en. Figyelem! A belépés regisztrációhoz kötött! Részvételi szándékodat jelezd a due@due.hu-n!

X. Diák-médiatalálkozó

„Sok az EU-s molekula a levegőben” – mondta köszöntőjében dr. Vass László, a Budapesti Kommunikációs Főiskola rektora, Kecskés István, a DUE elnöke pedig mint egy gigantikus nagycsaládot jellemezte az EU-t 2010. október 15-én, a DUE Médiatalálkozóján.

VIII. Diák-médiatalálkozó

2008. október 17-én nyolcadik alkalommal rendezte meg Diák-médiatalálkozóját a DUE, ahol először tartottuk meg a CÍMLAP+ARC diáklap szépségversenyt. A fesztivál a BKF körépületében volt, a résztvevők számos érdekes előadást hallhattak, sőt kérdezhettek is a vendégektől.

VII. Diák-médiatalálkozó

Új vizekre evezett a DUE korábban „médianap” és „médiafesztivál” nevekre hallgató rendezvénye. 2007. október 12-én a budapesti A38 hajón rendeztük meg a Diák-médiatalálkozót, amelynek fő témája az újmédia és az internet volt.

VI. Diák-médiafesztivál

Egyik legnépszerűbb Diák-médiafesztiválját tartotta a DUE 2006. október 13-án, (ráadásul pénteken!) a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. A hipermodern előadóban az Indexes Uj Péter például sokáig keresett szavakkal mondott keresetlen véleményt a magyar sajtóról.

V. Diák-médiafesztivál

Médiasztárok és médiában szereplő sztárok egyaránt ellátogattak a DUE V. Diák-Médiafesztiváljára, amelyet az egyesület a tavaszi sajtófesztivál jól bevált helyszínén, a budapesti Pataky Művelődési Központban rendezett meg szeptember 30-án. A program közel négyszáz diákot vonzott a helyszínre.

IV. Diák-médiafesztivál

Sikeresen lezajlott a DUE IV. Diák-médiafesztiválja és a Médiaismeret Konferencia. A résztvevők száma és a visszajelzések alapján népszerű előadásokon és beszélgetéseken vettek részt a diákok és tanárok.

Médiatalálkozó Székesfehérváron

Nem tudod merre tovább? És azt esetleg, hogy a médiában szeretnél dolgozni? Találkozzunk Székesfehérváron és segítünk a pályaválasztásban!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság