Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

16. Médiatalálkozó

Időpont: 2017. október 14.

Helyszín: Székesfehérvár

16. MédiatalálkozóA hagyományos őszi médiatalálkozónkon megtudhatod, hogy miért lehet örömforrás az önkénteskedés. Megmutatjuk, hogyan kalandozhatsz külföldön az önkéntesek világában, új kultúrák, új közösségek és új nyelvek megismerésében.

És persze bemutatkoznak azok a civil szervezetek, amelyek örömmel várnak nem csak a kötelező 50 órában. Herczeg Zsolt, az Inforádió szerkesztő-riportere arról beszél, hogyan népszerűsíthetik a médiások az önkénteskedést. De vendégünk lesz Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban frontembere, aki a Margaret Island zenekarral együtt lett a 72 óra „Több vagy, ha adsz!” projektjének nagykövete…

A DUE 2017. évi médiatalálkozója az önkéntesség témája köré összpontosul. Hogyan segítsünk másoknak a magunk örömére is. Hogyan ismerjünk meg más kultúrákat, közösségeket az önkéntesség jegyében. Személyes tapasztalatokkal és példákkal gazdagított előadást és beszélgetést tartanak meghívott vendégeink.

Délelőtt vendégünk lesz: Kóger Dániel magyar profi jégkorongozó, Székesfehérvár szülötte. Megismerhetitek a SZÉPet (Székesfehérvári Érzékenyítő Programot), Lengyel Zsófia, magyar parasportoló, média-személyiség tolmácsolásában. Velünk lesz Herczeg Zsolt, az Inforádió szerkesztő-riportere, valamint élőben kapcsoljuk Párizsból Ruszcsák Anitát, aki az AEGEE Európai Diákfórum helyi antennája, az EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) programnak köszönhetően önkéntesként dolgozott Franciaországban, arról mesél, hogy miért érdemes külföldön kalandozni a tenni akarók világában. Az idén 10 éves jubileumát ünneplő 72 óra nevében várjuk Darvas Mártont, vele érkezik Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban frontembere, aki a Margaret Island zenekarral közösen lett a kompromisszumok nélkül program fővédnöke. Kérdezhetitek még Rosta Károly, Galatti díjas önkéntest, az AFS Magyarország (1947-ben a világbéke megteremtéséért hoztak létre. A szervezet jelenleg a világ több mint 80 országában működik) székesfehérvári körzetelnökét. Vendégünk még Fehér Alexandra, a DiákFeszt Magyaroszág képviselője. Ők szervezték az első közéleti diákfesztivált, amely egyben jótékonysági esemény is. Céljuk a közélettől elidegenített fiatalokat bevonni az őket érintő kérdések megvitatásába, megmutatva, hogy a társadalmi felelősségvállalás nem teher, hanem egy élvezhető elfoglaltság. Teszik mindezt a kellemest a hasznossal kombinálva, művészeti csatornákon keresztül megszólítva a diákokat. Fórumjaikon aktuális társadalmi témákat érintenek, az oktatásügytől a környezetvédelemig. A legerősebb művészeti csatorna a zene, kifejezetten olyan előadókat részesítenek előnyben, akik valamilyen társadalommal kapcsolatos üzenetet fogalmaznak meg. Kecskeméti Dávid fotográfus egy fotós workshopot tart azoknak, akik ezzel a műfajjal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy jónak lenni jó… Az interaktív előadáson olyan figyelemfelkeltő fotó készül, amellyel igyekszünk még több önkéntest toborozni a köz javára, mert ÖNKÉNTESKEDNI MENŐ! Ne dőlj be! - címmel tart videós workshopot Varga G. Gábor, a Hírt TV szerkesztő-riportere. Védd magad a közösségi médiában rejtőzködő veszélyektől! Kinek higgy és mi legyen gyanús a digitális világban? Hogyan mozogj biztonságosan a neten? Hogyan különbözteted meg az álhíreket az igazitól? A Médianapon nemcsak a biztonságos nethasználatról tanulhatsz, de segítünk abban is, hogyan add át a tudást a társaidnak. A workshop során a Te részvételeddel készül egy netes videó, amely összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat.

A rendezvény helyszínén egy börze keretében lehetőség nyílik arra is, hogy megismerjétek azokat a szervezeteket, amelyek nem csak a kötelező 50 órában várják a fiatalokat. Többek között megismerkedhettek a HETI BETEVŐ stábjával, akik hétről hétre finom falatokkal lepik meg a rászorulókat.

A 16. alkalommal megrendezésre kerülő Médianap záróakkordja egy tábor after parti, amelyet a Museum Caféban tartunk, így a nyár óta egymást nem látó csoporttagok feleleveníthetik emlékeiket, és megoszthatják tapasztalataikat a táborról a DUE képviselőivel.

Várunk minden duést és nem duést szeretettel, 10 órakor a Lánczos Kornél Gimnáziumban.

Helyszín: Székesfehérvár, Lánczos Kornél Gimnázium.

Időpont: 2015. október 14. szombat, 10-14 óra. (after tábor 18 órától)

Regisztráció: due@due.hu médianap jeligével

A programon való részvétel mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: 2017. október 10., kedd 12 óra.

Részletes programmal hamarosan jövünk…

Kapcsolódó hírek

ÖNKÉNTESKEDNI MENŐ VOLT! – 16. DUE MÉDIATALÁLKOZÓ

Hajnali 5 órakor megszólalt az ébresztő a telefonomon. Megint Presser Gábor, ahogy mindig, most azonban egy DUE-feelinggel teli nap miatt ébresztett fel. Az egyik dués ismerősömmel együtt indultunk el reggel Székesfehérvár felé vonattal, és már reggel fél 9-kor oda is értünk.

Önkénteskedni menő! - Fotópályázat

A pályázatra olyan fotókat várunk, amelyek egyértelműen bemutatják, hogy miért is örömforrás az önkénteskedés. A képek kidolgozásában szabad kezet kapsz. Légy kreatív.

Sebastião Salgado: Genesis - Tárlatvezetés Sóki Tamással

Tudod hogyan keletkezett a Föld? Nyilván igen. És hogy mi maradt ebből számunkra? Azt már kevesen tudják. Sebastião Salgado brazil közgazdászból vált fotóriporter Genesis című tárlata ezt igyekszik bemutatni az érdeklődőnek.

A 12 éves Mercédesz lett a fotópályázat nyertese

Az "Önkénteskedni menő!" fotópályázat nyerteseit a Székesfehérvárott megrendezett 16. Médiatalálkozón hirdette ki a zsűri elnöke, Kecskeméti Dávid fotográfus.

Klikk-Csatt-KÉP!

Vajon állíthatjuk azt, hogy ha Bözsi néni beült volna a foglalkozásra, akkor többet tudna a fotózásról? Meg vagyok róla bizonyosodva, hogy IGEN!!! Szombaton a Táska Rádió és a DUE médianapján Kecskeméti Dávid fotográfus tartott workshopot.

Több vagy, ha adsz! - 72 óra kompromisszumok nélkül

„Aki másokat felüdít maga is felüdül.” Október 13. és 15. között megint fiatalok ezreit mozgatta meg az evangélikus, református és katolikus összefogással szervezett önkéntes akciósorozat. Darvas Márton, a program főkoordinátora mesélt róla.

KOMMUNIKÁCIÓS VISELKEDÉSI FORMÁK A KÖZÖSSÉGI TÉRBEN - 17. Médianap Fehérgyarmaton

Facebook, Instagram, Twitter, Blogster, MySpace, Badoo, Flickr, Youtube, LinkedIn, … blogok, online magazinok… Mit, hogyan, miért? Szemlélődő vagy, netán aktív kommentelő, még inkább véleményvezér?

Korábbi események

Médiatalálkozó Székesfehérváron

Online, offline, televíziózás, hagyományos médiumok... Melyik műfaj a leginkább hangsúlyos a 21. században, és melyik az a téma, ami mindent visz? Ahogy már megszokhattad, idén ősszel is vár a DUE médiatalálkozója.

Médianap Székesfehérváron

A DUE ez évi második Médianapja ezúttal Székesfehérváron lesz, ahol az érdeklődők a social-média témakörében hallgathatnak előadásokat és interaktív programokon vehetnék részt.

Médiatalálkozó Fehérgyarmaton

A DUE 2018. október 19-én rendezi meg a 18. Médiatalálkozót a fehérgyarmati és környékbeli diákság és az őket patronáló pedagógusok részére. Az idei rendezvény témája: Molyképző, azaz Olvasni jó!

17. Médiatalálkozó

Facebook, Instagram, Twitter, Blogster, MySpace, Badoo, Flickr, Youtube, LinkedIn, … blogok, online magazinok… Mit, hogyan, miért? Szemlélődő vagy, netán aktív kommentelő, még inkább véleményvezér?

15. DUE Médiatalálkozó

Idén ősszel 15. alkalommal szerveztünk médiatalálkozót a fiatal diákmédiásoknak, mentorpedagógusaiknak és a média iránt érdeklődőknek. Októberben 21-én a médiaértés, a tudatos médiafogyasztás került a középpontba. Érdekes, interaktív előadások és vloggerek közönségtalálkozói várták a résztvevőket.

14. DUE Médiatalálkozó

A DUE 2015. évi médiatalálkozója a migráció és a menekültválság témája köré összpontosul. Hogyan készítsünk nem csak szakszerű, hanem etikus médiatermékeket? Személyes tapasztalatokkal és példákkal gazdagított előadást és beszélgetést tartanak meghívott előadóink.

13. DUE Médiatalálkozó

Izgalmas szakmai előadások, sztárok és műhelytitkok. Minden, amiről egy média iránt érdeklődő fiatalnak tudni kell, vagy tudni érdemes. Mindez a DUE Médiahálózat hagyományos őszi Médiatalálkozóján.

12. DUE Médiatalálkozó

Izgalmas szakmai előadások, sztárok és műhelytitkok. Minden, amiről egy média iránt érdeklődő fiatalnak tudni kell, vagy tudni érdemes. Mindez a DUE Médiahálózat hagyományos őszi Médiatalálkozóján.

XI. DUE Médiatalálkozó

Izgalmas szakmai előadások, sztárok és műhelytitkok. Minden, amiről egy média iránt érdeklődő fiatalnak tudni kell, vagy tudni érdemes. Mindez a DUE Médiahálózat hagyományos őszi Médiatalálkozóján A BKF-en. Figyelem! A belépés regisztrációhoz kötött! Részvételi szándékodat jelezd a due@due.hu-n!

X. Diák-médiatalálkozó

„Sok az EU-s molekula a levegőben” – mondta köszöntőjében dr. Vass László, a Budapesti Kommunikációs Főiskola rektora, Kecskés István, a DUE elnöke pedig mint egy gigantikus nagycsaládot jellemezte az EU-t 2010. október 15-én, a DUE Médiatalálkozóján.

VIII. Diák-médiatalálkozó

2008. október 17-én nyolcadik alkalommal rendezte meg Diák-médiatalálkozóját a DUE, ahol először tartottuk meg a CÍMLAP+ARC diáklap szépségversenyt. A fesztivál a BKF körépületében volt, a résztvevők számos érdekes előadást hallhattak, sőt kérdezhettek is a vendégektől.

VII. Diák-médiatalálkozó

Új vizekre evezett a DUE korábban „médianap” és „médiafesztivál” nevekre hallgató rendezvénye. 2007. október 12-én a budapesti A38 hajón rendeztük meg a Diák-médiatalálkozót, amelynek fő témája az újmédia és az internet volt.

VI. Diák-médiafesztivál

Egyik legnépszerűbb Diák-médiafesztiválját tartotta a DUE 2006. október 13-án, (ráadásul pénteken!) a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. A hipermodern előadóban az Indexes Uj Péter például sokáig keresett szavakkal mondott keresetlen véleményt a magyar sajtóról.

V. Diák-médiafesztivál

Médiasztárok és médiában szereplő sztárok egyaránt ellátogattak a DUE V. Diák-Médiafesztiváljára, amelyet az egyesület a tavaszi sajtófesztivál jól bevált helyszínén, a budapesti Pataky Művelődési Központban rendezett meg szeptember 30-án. A program közel négyszáz diákot vonzott a helyszínre.

IV. Diák-médiafesztivál

Sikeresen lezajlott a DUE IV. Diák-médiafesztiválja és a Médiaismeret Konferencia. A résztvevők száma és a visszajelzések alapján népszerű előadásokon és beszélgetéseken vettek részt a diákok és tanárok.

Médiatalálkozó Székesfehérváron

Nem tudod merre tovább? És azt esetleg, hogy a médiában szeretnél dolgozni? Találkozzunk Székesfehérváron és segítünk a pályaválasztásban!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság