Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Közösségek határok nélkül – diákújságírók a kisközösségek fejlesztéséért

Időpont: 2017. November 17. - 2019. December 31.

Közösségek határok nélkül – diákújságírók a kisközösségek fejlesztéséértProjektünk célja önkéntes alapon, de irányítottan szerveződő 14-25 év közöttiekből álló kisközösségeket létrehozni, működtetni és önállóvá tenni Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (sonkádi központtal), ill. Székesfehérváron.

Projektazonosító: EFOP-1.3.5-16-2016-00279

A program során mindkét helyszínen egy-egy ilyen kisközösséget szervezünk és állítunk saját lábára, illetve fejlesztünk tovább.

A kisközösségek szerveződésének alapja a DUE fő szakterülete, a diákújságírás. A nem formalizált kisközösségeket a közös érdeklődés és tevékenység (diákújságírás) alapozza meg, de tevékenységüknek ez csak egy része lesz: mint diákmédiások, környezetük problémafelvetői és megoldói lesznek, önkéntes munkával segítik szélesebb közösségüket, fejlesztik magukat, népszerűsítik az önkéntességet.

A kisközösségek a diákmédiás foglalkozások során készíthetnek közösen lapot, rádióműsort, honlapot, videókat, fotózhatnak, kiállítást szervezhetnek stb. A cél és a lényeg a közös tevékenység, közös alkotás, fejlődés, a problémaérzékenység fejlesztése, a közösség témáinak feldolgozása.

Az önkéntes munka során szintén a szélesebb közösségükben felmerülő igények, megoldandó feladatok, problémák, segítségre szoruló emberek, ügyek megtalálása, azokra megoldás keresése, önkéntes munkával segítség nyújtása a cél. Ez a teljesség igénye nélkül lehet a magányos idős emberek segítése, karácsonyi ajándékgyűjtés a szegényeknek, filmklub szervezése, parktakarítás stb., amit már a közösség maga talál ki és old meg.

Kapcsolódó hírek

Önkénteskedni menő! - Fotópályázat

A pályázatra olyan fotókat várunk, amelyek egyértelműen bemutatják, hogy miért is örömforrás az önkénteskedés. A képek kidolgozásában szabad kezet kapsz. Légy kreatív.

Korábbi események

Légy résen!

Légy résen!

http://ad.adverticum.net/C/4811604/4811598/481160300?

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság