Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Generali Nagy Diák KRESZ-teszt

Időpont: 2017. February 10. - 2017. April 23.

Generali Nagy Diák KRESZ-tesztEgy 19 éves gokartversenyző nyerte a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt április 23-i döntőjében a jogosítványt a Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpontban. A másik fődíjat, a robogót a 16 éves Sós Norbert, a Budapesti Osztrák Iskola tanulója vihette haza. 10.230 indulóból lettek az elsők.

A KRESZ-tesztet még február közepén indította a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A háromfordulós verseny első részeként bárki kitölthetett egy online tesztet, összesen 10.230-an meg is tették. A második fordulójába és a döntőbe csak a 14-24 évesek juthattak tovább. Az április 23-i döntőbe jutottak először egy KRESZ-tesztet töltöttek ki, melyben 25 kérdésre kellett válaszolniuk. Közülük a legjobb 24 játékos a szimulátorok előtt mérkőzött meg. Itt a versenyzők két csoportra osztva vívták meg a csatát, a legjobb 12 motoros és a legjobb 12 autós kategóriákban. A motoros kategória versenyzői indultak egy robogóért, az autós kategóriában versenyzők pedig egy jogosítványért. A szimulátorok előtt mindenki 2 körben teljesített, az első kör volt a próba, a második pedig már élesben ment. A végső döntőbe mindkét kategóriából a legjobb 6-6 versenyző került, nekik már a gokart pályán kellett megmutatniuk az ügyességüket. A versenyzők leggyorsabb körideje számított a végső megmérettetésben, ez alapján alakult ki a sorrend mindkét kategóriában, és került ki a két győztes.

Kapcsolódó hírek

Megvannak a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt győztesei

Egy 19 éves gokartversenyző nyerte a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt döntőjében a jogosítvány megszerzését a Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpontban. A másik fődíjat, a robogót, a 16 éves Sós Norbert, a Budapesti Osztrák Iskola tanulója vihette haza. 10.230 indulóból lettek az elsők.

Szalay Balázzsal a KRESZ és a közlekedésbiztonság nyomában

Szalay Balázs magyar autóversenyző, az Opel Dakar Team pilótája és tulajdonosa. Azt tudtátok, hogy ő volt az első magyar autóversenyző, aki teljesítette a Dakar-ralit?

Müller Attila zenész-műsorvezető, a mindenhez értő hétköznapi hős

Attiláról mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy egy unalmas figura. Igazi túlélő és megújuló életművész, aki az életben már szinte minden extrém sportot kipróbált és a munka terén sem jellemző rá, hogy csak egy területen állja meg a helyét.

Márkus Dávid az SOS Elsősegély alapítója a KRESZ-teszt életmentője

Dávid már 4 évesen elhatározta, hogy orvos lesz. Különleges és elismert tehetség, aki már egyészen fiatal korában felismerte, hogy mihez lenne tehetsége és miben jeleskedhet majd az életben. Jól érezte, kevés olyan ember van, aki ennyi idősen már ilyen sokat letett az asztalra.

Hoffer Zsolt és ami a KRESZ mögött van

A Hungarian Police Rallye Team 2011-ben alakult csapat, amely a Magyar Rendőrség támogatását és bizalmát élvezi. Hoffer Zsolt ennek a különleges csapatnak a pilótája.

Világi Péter, aki a focilabdát mikrofonra és gázpedálra cserélte

Világi Péter rádiós és televíziós műsorvezető. Gyerekkorában futballista szeretett volna lenni. Az álom átalakult és egy egészen új irány felé kezdett el sodródni, a média világa határozta meg az élete további szakaszait.

Informatikában biztonságban: az E-Educatio és a JZT Informatika Kft.

Az E-Educatio Információtechnológia Zrt. a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt egyik fő támogatója. Az E-Educatio biztosítja a rendezvényen a teszt írásához nélkülözhetetlen programot illetve a kitöltők számára rendelkezésre álló laptopok felét.

Hatalmas sikerrel zárult a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulója

A DUE és a Generali a Biztonságért Alapítvány háromfordulós nyereményjátékának online tesztjét március 31-én éjfélig bárki kitölthette. Az első fordulóban több mint tízezren tesztelték KRESZ-tudásukat. Folytatás és döntő április 23-án a budapesti Silverkarton.

Nyerj robogót, vagy szerezz ingyen jogosítványt a Generali Nagy Diák KRESZ-teszttel!

Ha vágod a KRESZ-t, Téged keresünk! Kapcsolódj be a DUE és a Generali a Biztonságért Alapítvány háromfordulós nyereményjátékába 2017. február 10. és március 31. között. Töltsd ki az ingyenes, online KRESZ-tesztet, hogy a tiéd legyen egy komplex jogosítványszerzési lehetőség vagy egy vadiúj robogó!

Vidd haza a Keeway robogót, vagy szerezz ingyen jogosítványt!

A DUE és a Generali a Biztonságért Alapítvány közös, háromfordulós Generali Nagy Diák KRESZ-tesztjén 2 fődíj is gazdára talál: egy Keeway Hurricane típusú robogó, valamint egy ingyenes jogosítványszerzési lehetőség a Webjogsi jóvoltából. A játékba március 31-ig kapcsolódhatsz be.

Előre a jogsiért és a motorért!

A háromfordulós Generali Nagy Diák KRESZ-tesztről pénteki adásában a Hír TV Reggeli járat című műsora is hírt adott. Az alábbi linkre kattintva te is megnézheted, ha lemaradtál volna róla!

Korábbi események

DUE-klub: Veled indul az ősz!

A DUE nem csak nyáron, hanem egész évben szervezi neked a jobbnál jobb programokat.

Nyári szünet a DUE-irodában

Egyesületünk irodája is pár hétre szabadságra megy, de azalatt online elérhetők vagyunk.

DUE Klub – Tábor fórum

Voltál már DUE Médiatáborban, vagy idén tervezel eljönni? Van véleményed, ötleted, kritikád a táborról, amit úgy gondolod, jó lenne, ha minél többen hallanának? Vagy egyszerűen csak szeretnél beszélgetni egyet "az év legjobb tíz napjáról". Ha igen, akkor a márciusi DUE Klubon a helyed!

Indul a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt

Ha vágod a KRESZ-t, Téged keresünk! Kapcsolódj be a DUE és a Generali a Biztonságért Alapítvány háromfordulós nyereményjátékába február 10. és március 31. között. Töltsd ki az ingyenes, online KRESZ-tesztet, hogy a tiéd legyen egy komplex jogosítványszerzési lehetőség vagy egy vadonatúj robogó!

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – harmadik forduló

A 4. Nagy Diák IQ-teszt harmadik fordulója 2017. január 17-én lesz a budapesti Várkert Bazárban, ahol kiderül, ki az ország legintelligensebb lány és fiú diákja.

Zergék az Őzikék ellen 6. – DUE-s téli túra és pótszilveszter a Bakonyban

A DUE hatodik téli túrája és pótszilvesztere ezúttal a Bakony legszebb részére, a Cuha-patak varázslatos völgyébe vezet 2017. január 7–8-án. A három szervező – Herczeg Zsolt, Turányi-Vadnay Szabolcs és Ott Zsuzsanna – ezúttal is szép kirándulást és izgalmas programokat ígér.

Téli szünet a DUE-irodában

Egyesületünk irodája is pár napra szabadságra megy, de azalatt online elérhetők vagyunk.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – középdöntő (Pécs)

Az Új Nemzedék Központ jóvoltából idén a budapesti mellett vidéki helyszíneken is lesznek Nagy Diák IQ-teszt középdöntők, hogy a résztvevőknek megkönnyítsük az eljutást a vetélkedő személyes jelenlétet igénylő második fordulójába.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – középdöntő (Győr)

Az Új Nemzedék Központ jóvoltából idén a budapesti mellett vidéki helyszíneken is lesznek Nagy Diák IQ-teszt középdöntők, hogy a résztvevőknek megkönnyítsük az eljutást a vetélkedő személyes jelenlétet igénylő második fordulójába.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – középdöntő (Miskolc)

Az Új Nemzedék Központ jóvoltából idén a budapesti mellett vidéki helyszíneken is lesznek Nagy Diák IQ-teszt középdöntők, hogy a résztvevőknek megkönnyítsük az eljutást a vetélkedő személyes jelenlétet igénylő második fordulójába.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – középdöntő (Debrecen)

Az Új Nemzedék Központ jóvoltából idén a budapesti mellett vidéki helyszíneken is lesznek Nagy Diák IQ-teszt középdöntők, hogy a résztvevőknek megkönnyítsük az eljutást a vetélkedő személyes jelenlétet igénylő második fordulójába.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – középdöntő (Budapest)

Az Új Nemzedék Központ jóvoltából idén a budapesti mellett vidéki helyszíneken is lesznek Nagy Diák IQ-teszt középdöntők, hogy a résztvevőknek megkönnyítsük az eljutást a vetélkedő személyes jelenlétet igénylő második fordulójába.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – I. forduló

A DUE idén is keresi Magyarország legintelligensebb diákjait! Tudod, mennyi az IQ-d? Mérd meg játékunkban, és vegyél részt egy nagyszabású, országos IQ-vetélkedőn! A tesztet szeptember 20. és november 10. között töltheted ki.

Tagsághosszabbítás a 2016/2017-es DUE-évre

A sajtóigazolványok érvényesítő matricái október 31-én lejárnak. A 2017-es DUE-év november 1-jén kezdődik. Időben hosszabbítsd meg DUE-tagságod érvényességét, hogy a következő DUE-évben is részt vehess az egyesület programjain és használd a sajtóigazolvány nyújtotta kedvezményeket!

Nyári szünet a DUE-irodában

Egyesületünk irodája is pár hétre szabadságra megy nyáron, de online elérhetők maradunk.

Balkan Fanatik koncert a Várkert Bazárban

Hazánk egyik legnépszerűbb együttese ad nagykoncertet a budapesti Várkert Bazárban. A Balkan Fanatik célja a zenei kulturák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak.

DUE Klub – Saját talpra állni

Milyen érzés igazán a saját életedet élni? Elköltözni a szülőktől, munkát és lakást találni, magadnak venni a WC papírt, magadra főzni? Az első szabadtéri DUE Klubon erről beszélgetünk. Rendhagyó alkalmunkra nem hívunk vendéget: csak a Ti véleményetekre, tapasztalataitokra vagyunk kíváncsiak.

DUE Klub – Környezetvédelem és kommunikáció

Mit jelent, ha valami túllépi a határértéket? Mi a különbség a természetvédelem és a környezetvédelem között? Mit lehet tudományos áttörésnek nevezni? Látogass el április 14-én a DUE Klubba, és derítsük ki együtt!

DUE Klub – A DUE-ban kezdték, másfelé folytatták

A márciusi DUE Klubban olyan duésokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődök, akik aktívan részt vesznek vagy vettek az egyesület életében, de nem a média területén sikeresek. Megtudhatjátok tőlük, mit tanultak az egyesületben eltöltött idő alatt.

DUE aktivista hétvége

A DUE önkéntes aktivistáinak meghívásos programtervező és -előkészítő hétvégéje.

DUE Klub – A gyakornokságon túl: fiatalok az országos médiában

Régi-új programunk, a DUE Klub éled fel február 4-én. A rendezvénysorozat első témáját, a pályaválasztást és a pályakezdést, három fiatal szerkesztő élményei, tapasztalatai és tanácsai segítségével dolgozzuk fel.

Zergék az Őzikék ellen – az ötödik elem

Magyarország legmagasabban fekvő és legújabb turistaházában, az impozáns, összkomfortos Galyatető Turistacentrumban szállnak meg a "Zergék az Őzikék ellen – az ötödik elem" elnevezésű DUE-s túra résztvevői 2016 januárjának második hétvégéjén.

Tehetség - Pont Neked

A Tehetség – Pont Neked programban kialakított online rádiós műhelyben az ország minden részéről vettek részt a fiatal tehetségek. A műhelyben folyamatos aktív munka folyt, mindenki a saját tempójában dolgozott, fejlődött.

Nagy Diák IQ-teszt 2015. – harmadik forduló

A 2015. évi Nagy Diák IQ-teszt harmadik fordulója november 25-én lesz a budapesti Várkert Bazárban, ahol kiderül, ki az ország legintelligensebb lány és fiú diákja.

EYP workshop

A European Youth Press (EYP) – melynek a DUE Médiahálózat is a tagja – Budapesten rendezi az Erasmus+ által támogatott World Perspectives: Diversity Voices című projektjét.

Nagy Diák IQ-teszt 2015. – második forduló

A harmadik Nagy Diák IQ-teszt második fordulóját két időpontban rendezi meg a Diákhitel Központ és a DUE Médiahálózat: november 8-án és 14-én a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumban.

Nagy Diák IQ-teszt 2015. – online tesztkitöltés

A Diákhitel Központ keresi Magyarország legintelligensebb diákjait! Tudod, mennyi az IQ-d? Mérd meg a Diákhitel játékában, és vegyél részt egy nagyszabású, országos IQ-vetélkedőn! A tesztet szeptember 3. és október 31. között töltheted ki.

Nyári szünet a DUE-irodában

A DUE-iroda egészen július 27-ig nyitva áll az egyesület tagjai és az érdeklődők előtt. A munkát augusztus 24-től kipihenve, újult erővel folytatjuk.

Helyi érték - hagyományőrző-tehetséggondozó tábor diákoknak

Hagyományőrző-tehetséggondozó táborunkba a tehetséges, a közösségükben véleményformáló diákújságírókat és diákrádiósokat várjuk.

Zergék az Őzikék ellen – téli túra a Pilisben

Január második hétvégéjén rendezi meg hagyományos téli kirándulását a DUE Turányi-Vadnay Szabolcs, Ott Zsuzsanna és Herczeg Zsolt szervezésében. A túravezetők minden eddiginél izgalmasabb útvonalat, színvonalasabb szállást és bulisabb pótszilvesztert ígérnek. Már lehet jelentkezni!

Nagy Diák IQ-teszt döntő

A Diákhitel Központ keresi Magyarország legintelligensebb diákjait! A nagyszabású országos vetélkedő harmadik fordulóját december 4-én rendezzük Budapesten, ahol kiderül, ki Magyarországon a legintelligensebb fiú és lány, akik megnyerik a Diákhitel fődíját, 1-1 iPad Minit.

Tagsághosszabbítás a 2014/2015-ös DUE-évre

Október 31-én véget ér egy újabb DUE-év, addig kell a tagságot megújítani és a sajtóigazolvány érvényességét meghosszabbítani. November 1-től már csak az új matricával ellátott sajtóigazolvánnyal veheted igénybe a kedvezményeket. A tagsághosszabbítás feltétele a 3600 Ft-os éves tagdíj megfizetése.

Tábortalálkozó és médianap

Hiányoznak a nyári táborban megismert barátok? Ne hagyd ki szeptember 27-én az egész napos tábortalálkozót, melynek keretében nem csak a haverokkal lóghatsz, de még hazánk helyi kincseinek is a nyomába eredünk, így még új ismeretekre is szert teszel!

Nagy Diák IQ-teszt online kitöltése

Ha részt vettél a 2013-as Nagy Diák IQ-teszt kitöltésében, akkor azért, ha lemaradtál róla, akkor pedig azért ne hagyd ki a szeptember 15-től november 9-ig kitölthető online tesztet. A legintelligensebb fiú és lány díja nem csak a cím elnyerése, hanem az értékes tárgynyeremény is!

DUE Médiaügynökség gyakornoki pályázat

Légy része egy profi csapatnak! A DUE Médiaügynökség várja jelentkezésedet gyakornoki pozíciójára szeptember 12-ig.

DUE-iroda nyári szünet

A DUE-iroda egészen július végéig nyitva áll az egyesület tagjai és az érdeklődők előtt. A munkát augusztus végétől kipihenve, újult erővel folytatjuk.

Zergék az Őzikék ellen – téli túra a Mátrában

A Mátrában szervezi meg a DUE hagyományos - immár harmadik - téli túráját 2014. január 4-5-én Herczeg Zsolt, Turányi-Vadnay Szabolcs és Ott Zsuzsanna. Az egyesület természetjárói ezúttal sem csak erdei gyaloglásra, hanem exkluzív kalandra hívják az érdeklődőket.

Értsd, ne csak nézd! – A média és ami mögötte van. Médianap a médiaértés jegyében

Találkozó a médiaértés, a tudatos médiahasználat jegyében. Témánk lesz a médiumok és fejlődésük története, a 20. századi médiafordulatok, ezen belül is kiemelten a modern, a crossmédia jelenség befogadóra gyakorolt hatása, eszközrendszere és hatásmechanizmusa.

Nagy Diák IQ-teszt – közeleg az első forduló vége

A Diákhitel Központ keresi Magyarország legintelligensebb diákjait! Tudod, mennyi az IQ-d? Mérd meg a Diákhitel játékában, és vegyél részt egy nagyszabású, országos IQ-vetélkedőn! A tesztet november 10-ig töltheted ki, így még egy iPad Mini tulajdonosa is lehetsz!

HelyiTipp – élő hagyományaink

Szerintünk vidéken élni jó. Erről szól workshopunk is, különböző szempontok szerint bizonyítjuk igazunkat. Lesznek előadások, beszélgetések, fiatalok mutatják be színes-szagos prezentációkban, hogy náluk miért jó élni. Gyere el, téged is meggyőzünk! :)

Visegrádi workshop

A Visegrádi workshopon játékos és interaktív formában ismerkedhetsz meg a Visegrádi Négyekkel, céljaikkal, feladataikkal, közös hagyományainkkal. A programot a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál részeként rendezzük meg.

Állati jó - diákújságíró workshop

Az "Állati jó" diákújságíró workshopot a 20. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokkal közösen rendezzük meg. A program színes gyakorlati és interaktív foglalkozásokat tartogat a résztvevőknek.

DUE aktivista hétvége

A DUE önkéntes csapatának meghívásos felkészítő-programtervező hétvégéje.

Téli túra és pótszilveszter

A pótszilveszternek is beillő kirándulás 2012-es helyszíne a börzsönyi Nagy-Hideg-hegy volt. Jövőre, 2013. január 5-6-án a Visegrádi-hegységben, a Szentendre fölött található Kő-hegyre visz majd a Zergék és az Őzikék útja.

Bolyai Műhely – DUE közös kulturális hétvége

A Bolyai Önképző Műhellyel közös kulturális hétvégénkre korlátozott számban tudjuk fogadni a jelentkezéseket, ezért ha érdekel a program, jelezd mielőbb a due@due.hu címen.

Diákmédia az internetkorszakban - konferencia pedagógusoknak

A DUE Médiahálózat októberben kétnapos képzésre invitálja azon pedagógusokat, akik az iskolájukban a diákújság vagy a diákrádió működésében vállalnak szerepet.

DUE Tallózó és DUE Rádió szerkesztőség tanévkezdése

A DUE Tallózó és DUE Rádió szerkesztősége a nyári pihenő után újult erővel beleveti magát a munkába.

Újra nyitva a DUE-iroda

A nyári pihenő után újra nyitva a DUE-iroda.

Hosszabbíts tagságot!

Október 31-én véget ér egy újabb DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Hosszabbítsd meg időben, akár már most, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb megkaphasd a november 1-től érvényes matricát.

http://ad.adverticum.net/C/4811604/4811598/481160300?

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság