Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

15. DUE Médiatalálkozó

Időpont: 2016. október 21.

Helyszín: Budapesti Metropolitan Egyetem

15. DUE MédiatalálkozóIdén ősszel 15. alkalommal szerveztünk médiatalálkozót a fiatal diákmédiásoknak, mentorpedagógusaiknak és a média iránt érdeklődőknek. Októberben 21-én a médiaértés, a tudatos médiafogyasztás került a középpontba. Érdekes, interaktív előadások és vloggerek közönségtalálkozói várták a résztvevőket.

Kapcsolódó hírek

2016 celebjei másik képernyőről néznek ránk

A DUE a Budapesti Metropolitan Egyetemen tartott médiatalálkozót, immár 15. alkalommal. Az október 21-i program keretében a médiában jártas szakemberek, valamint ifjú vloggerek és bloggerek ismertették meg a hallgatóságot a mai online média sajátosságaival.

Ettől Darwin is hátast dob! – 15. DUE Médiatalálkozó

Online, offline, crossmédia, médiakonvergencia, televíziózás, rádiózás, fotózás... Melyik sajtóműfaj a leginkább hangsúlyos a 21. században, és melyik az a médium, ami mindent visz? Ahogy megszokhattad, idén ősszel is vár a DUE médiatalálkozója.

A barlangrajzoktól a virtuális szkennerig

Az ultramobil infokommunikációs eszközök egyre inkább kézbe simulnak, körülvesznek minket az érintőképernyők. Ha nem figyelünk, előfordul, hogy a laptop kijelzőjét, az e-könyvolvasót vagy a televízió távirányítóját is elkezdjük simogatni, tapogatni.

Lógok a neten, avagy az online kommunikáció térnyerése

A média az ember kiegészítése, írta korábban McLuhan. Az internet, s a hozzá kapcsolódó online kommunikáció ezt teljesíti be: az idegrendszer, a memória kiterjesztése, azt is mondják "kihelyezett agy".

A zsebtévék kora, avagy online minden jobb?

Hogyan alakultak át médiafogyasztási szokásaink? Kik az újmédia ászai? A 15. DUE Médiatalálkozón Papp Máté, a DUE Médiatábor online videós csoportjának vezetője tart interaktív előadást, előtérbe helyezve az online médiát.

Attila The Bookaholic

„Egy srác, egy kamera és egy rakás könyv, jó adagnyi hülyeséggel fűszerezve" – mindezt teljesen komolyan az október 21-i médiatalálkozón, ahol Csecse Attilával is találkozhatsz.

"Komoly marketingértéke van annak, amit csinálok"

Viszkok Fruzsi 22 éves és a YouTube-ból él. Szeptemberben 174 ezret mutatott a kis piros feliratkozó-számláló a csatornáján. Nem rossz szám ez, különösen úgy, hogy az egész egy hobbiként indult. Egyre több szponzori lehetősége van, azaz most már komoly felelősséggel is jár az, amit csinál.

Panka's Beauty

Trendi, merész és évek óta a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán Az év online diákmédiuma kategória díjazott pályázója. A 15. DUE Médiatalálkozón Zachár Panni is mesél munkásságáról.

Korábbi események

Médianap Székesfehérváron

A DUE ez évi második Médianapja ezúttal Székesfehérváron lesz, ahol az érdeklődők a social-média témakörében hallgathatnak előadásokat és interaktív programokon vehetnék részt.

Médiatalálkozó Fehérgyarmaton

A DUE 2018. október 19-én rendezi meg a 18. Médiatalálkozót a fehérgyarmati és környékbeli diákság és az őket patronáló pedagógusok részére. Az idei rendezvény témája: Molyképző, azaz Olvasni jó!

17. Médiatalálkozó

Facebook, Instagram, Twitter, Blogster, MySpace, Badoo, Flickr, Youtube, LinkedIn, … blogok, online magazinok… Mit, hogyan, miért? Szemlélődő vagy, netán aktív kommentelő, még inkább véleményvezér?

16. Médiatalálkozó

A hagyományos őszi médiatalálkozónkon megtudhatod, hogy miért lehet örömforrás az önkénteskedés. Megmutatjuk, hogyan kalandozhatsz külföldön az önkéntesek világában, új kultúrák, új közösségek és új nyelvek megismerésében.

14. DUE Médiatalálkozó

A DUE 2015. évi médiatalálkozója a migráció és a menekültválság témája köré összpontosul. Hogyan készítsünk nem csak szakszerű, hanem etikus médiatermékeket? Személyes tapasztalatokkal és példákkal gazdagított előadást és beszélgetést tartanak meghívott előadóink.

13. DUE Médiatalálkozó

Izgalmas szakmai előadások, sztárok és műhelytitkok. Minden, amiről egy média iránt érdeklődő fiatalnak tudni kell, vagy tudni érdemes. Mindez a DUE Médiahálózat hagyományos őszi Médiatalálkozóján.

12. DUE Médiatalálkozó

Izgalmas szakmai előadások, sztárok és műhelytitkok. Minden, amiről egy média iránt érdeklődő fiatalnak tudni kell, vagy tudni érdemes. Mindez a DUE Médiahálózat hagyományos őszi Médiatalálkozóján.

XI. DUE Médiatalálkozó

Izgalmas szakmai előadások, sztárok és műhelytitkok. Minden, amiről egy média iránt érdeklődő fiatalnak tudni kell, vagy tudni érdemes. Mindez a DUE Médiahálózat hagyományos őszi Médiatalálkozóján A BKF-en. Figyelem! A belépés regisztrációhoz kötött! Részvételi szándékodat jelezd a due@due.hu-n!

X. Diák-médiatalálkozó

„Sok az EU-s molekula a levegőben” – mondta köszöntőjében dr. Vass László, a Budapesti Kommunikációs Főiskola rektora, Kecskés István, a DUE elnöke pedig mint egy gigantikus nagycsaládot jellemezte az EU-t 2010. október 15-én, a DUE Médiatalálkozóján.

VIII. Diák-médiatalálkozó

2008. október 17-én nyolcadik alkalommal rendezte meg Diák-médiatalálkozóját a DUE, ahol először tartottuk meg a CÍMLAP+ARC diáklap szépségversenyt. A fesztivál a BKF körépületében volt, a résztvevők számos érdekes előadást hallhattak, sőt kérdezhettek is a vendégektől.

VII. Diák-médiatalálkozó

Új vizekre evezett a DUE korábban „médianap” és „médiafesztivál” nevekre hallgató rendezvénye. 2007. október 12-én a budapesti A38 hajón rendeztük meg a Diák-médiatalálkozót, amelynek fő témája az újmédia és az internet volt.

VI. Diák-médiafesztivál

Egyik legnépszerűbb Diák-médiafesztiválját tartotta a DUE 2006. október 13-án, (ráadásul pénteken!) a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. A hipermodern előadóban az Indexes Uj Péter például sokáig keresett szavakkal mondott keresetlen véleményt a magyar sajtóról.

V. Diák-médiafesztivál

Médiasztárok és médiában szereplő sztárok egyaránt ellátogattak a DUE V. Diák-Médiafesztiváljára, amelyet az egyesület a tavaszi sajtófesztivál jól bevált helyszínén, a budapesti Pataky Művelődési Központban rendezett meg szeptember 30-án. A program közel négyszáz diákot vonzott a helyszínre.

IV. Diák-médiafesztivál

Sikeresen lezajlott a DUE IV. Diák-médiafesztiválja és a Médiaismeret Konferencia. A résztvevők száma és a visszajelzések alapján népszerű előadásokon és beszélgetéseken vettek részt a diákok és tanárok.

Médiatalálkozó Székesfehérváron

Nem tudod merre tovább? És azt esetleg, hogy a médiában szeretnél dolgozni? Találkozzunk Székesfehérváron és segítünk a pályaválasztásban!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság