Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Értsd, ne csak nézd! – Országos Ifjúsági Sajtófesztivál az olvasás- és a médiaértés jegyében

Időpont: 2014. május 16.

Helyszín: Budapest, Millenáris D csarnok

Értsd, ne csak nézd! – Országos Ifjúsági Sajtófesztivál az olvasás- és a médiaértés jegyébenA napjainkban minden médiumból, minden fórumból szünet nélkül érkező információk között szükségszerű, hogy folyamatosan értelmezzük a látottakat, hallottakat, olvasottakat, és véleményformáló diákmédiásként a felelősségünk háromszoros.

Nem csak magunkkal szemben, hanem társainkkal szemben is – az általunk előállított tartalmakat felelősen kell létrehoznunk, ugyanakkor a többiek szemléletét is kell formálnunk, és fejlesztenünk kell a szövegértés, médiaértés kultúráját.

Kapcsolódó hírek

Buda Márton, a 21. Sajtófesztivál délutáni házigazdája

Mádai Vivien mellett Buda Márton lesz a május 16-i Sajtófesztivál házigazdája. A rádiós szakember hangjával a Petőfi és a DUE Rádióban találkozhattok.

Találkozz Novodomszky Évával a Sajtófesztiválon!

Idén a 21. Sajtófesztivál vendége lesz Novodomszky Éva is, aki elfogadta meghívásunkat az eseményre, így személyesen is feltehetitek kérdéseiteket az elismert és népszerű műsorvezetőnek.

Könyvmegálló és diáklap csere-bere a Sajtófeszten

Tematikus programokkal is várjuk a 21. Sajtófesztivál látogatóit a Millenáris D csarnokában május 16-án. Az egyik programelem lehetőséget kínál könyvek és diáklapok cseréjére, olvasgatásra. Mindez az olvasáskultúra jegyében zajlik. Csatlakozz te is!

"Élményközpontú" irodalom

A 21. Sajtófesztivál az olvasás- és médiaértés jegyében zajlik. A rendezvény több tematikus programnak is helyt ad: az érdeklődők dr. Takács Edittel, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt. főszerkesztőjével is beszélgethetnek.

Az olvasásmódok sokfélesége

A 21. Sajtófesztivál tematikus programokban is bővelkednek. A DUE tudásponton Dede Éva pszichológust az olvasásmódok sokféleségéről kérdezhetik az érdeklődők május 16-án.

Az olvasásértés nyelvészeti megközelítése

A DUE tudáspont tematikus programjai lehetőséget biztosítanak különböző témák megvitatására, megértésére és továbbgondolására a május 16-i Sajtófesztiválon. Pódiumbeszélgetést tart dr. Bódi Zoltán nyelvész, főiskolai tanár is.

A Sajtófesztivál részletes programja

Ne aggódj a rossz idő miatt, fedett helyen leszünk! Május 16-án a Millenáris D csarnokában rengeteg program, vendég és játék vár a 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, most pedig eláruljuk, hogy mikor, hol, kit-mit találsz.

Korábbi események

DUE KGB: látogatás a Fölszállott a páva főpróbáján

A Duna TV egyik legnagyszabásúbb showműsorának, a Fölszállott a páva stúdiójába visz el novemberben a DUE Kulissza Gerilla Brigád!

DUE KGB: Csillagkúton

Érdekel, milyen körülmények között készül egy TV sorozat? Kíváncsi vagy, mi lehet a kulisszák mögött? A DUE Kulissza Gerilla Brigád novemberben a Jóban Rosszban forgatására visz el téged. Megnézheted, hogy dolgozik a stáb, találkozhatsz a szereplőkkel, és körülnézhetsz a stúdióban.

DUE Klub és DUE Kult

Szezont nyitunk a programok terén is! Október első szombatján egyszerre kettőt is, hiszen a a DUE Klub és DUE Klut egyszerre jelentkezik!

Évzáró DUE-klub: Ugródeszka, vagy álommeló?

Te mit választanál? Vidéken maradni, a városodhoz szólni, egy kisebb, családias közösségbe tartozni és biztos munkahelyen dolgozni? Vagy inkább a szerencsére mernéd bízni a sorsod, hogy aztán bekerülhess egy országos rádió, TV, vagy újság stábjába, és megvalósítsd az álmaidat?

Lessünk be az X-Faktor kulisszái mögé - MEGTELT!

Valóban ennyire érzékeny Gáspár Laci? ByeAlex tényleg szigorú? Puskás Peti ezúttal is trollkodik? Vajon mennyire állja a sarat Radics Gigi férfi zsűri társai között? Október 21-én lehetőségünk lesz élőben is betekinteni az X-faktor kulisszái mögé.

Regionális médiahétvége, Széphalom

A DUE õszi regionális médiahétvégéjét ezúttal különleges környezetben és programmal rendezzük meg.

DUE Médiaiskola - jelentkezési határidő

A DUE Médiaiskola idén is elindítja kurzusait, melynek keretein belül retorikát, videóriporter képzést és vizuális kultúra tanfolyamot szervezünk. Részletek, árak, tudnivalók a kapcsolódó cikkben.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság