Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

DUE KGB az Országos Széchényi Könyvtárban

Időpont: 2014. február 26.

Helyszín: Budavári Palota F épület

DUE KGB az Országos Széchényi KönyvtárbanJártál már az Országos Széchényi Könyvtárban? Vegyél részt az év első KGB-jén, és megmutatjuk neked a legeldugottabb zugokat is az épületkomplexumban február 26-án. Oda is bejutunk, ahová az olvasók nem!

A részletekért kattints ide!

Kapcsolódó hírek

Gyere velünk a Széchényibe!

Jártál már az Országos Széchényi Könyvtárban? Vegyél részt az év első KGB-jén, és megmutatjuk neked a legeldugottabb zugokat is az épületkomplexumban február 26-án. Oda is bejutunk, ahová az olvasók nem!

Látogatás a betűk birodalmában

Az év első sajtóbejárását az Országos Széchényi Könyvtárban tartottuk február 26-án. Oda is bejutottunk, ahová mások nem!

Korábbi események

Téglagyár trip- Fotós kirándulás a solymári téglagyárban

Kis téli túraként meghódítjuk a solymári téglagyár, valamint a mellette lévő kiszáradt bányatavat. Fényképeződet és jó kedvedet ne hagyd otthon! De ha csak egyszerűen kíváncsi vagy erre a különleges helyre, vagy szívesen jönnél el fotós barátaiddal, a szervezők akkor is szeretettel várnak.

KGB - Vaknyugat, az Átrium színházban

November 29-én ismét DUE KGB, ami ezúttal egy színházlátogatás lesz. Megismerhetitek az Átrium kulisszatitkait, Zsedényi Balázs (a Kultúrbrigád Kft ügyvezetője) vezetésével. Aki egyben arra invitálja a duésokat, hogy nézzék meg a Vaknyugat című előadást.

DUE KGB a fotósok nyomában

A DUE Kulissza Gerilla Brigád tagjai ismét egy érdekes programban részesülhetnek. Ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, ahol ezúttal betekinthetünk a média képi világába.

DUE KGB a Túzoltó Múzeumban

Ismét egy érdekes helyszínre fogunk ellátogatni a DUE Kulissza Gerilla Brigád tagjaival, méghozzá a tűzoltók eszközeinek és tevékenységének bemutatásával foglalkozó kiállításra. Tudtad, hogy a légzőkészülék magyar találmány?

DUE KGB a Fővárosi Víztárolóban

A Víz Világnapja alkalmából megnyitja kapuit a Kőbányai víztároló, ahova március 25-én, szombaton látogat el a DUE Kulissza Gerilla Brigád csapata. Ha megnéznéd, honnan kapjuk nap mint nap az ivóvizet, tarts velünk Te is!

DUE KGB a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Így még nem jártál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Kíváncsi vagy, hogy végzik munkájukat a gondozók? Szakmai vezetés keretében feltárulnak az állatkert rejtett titkai az októberi DUE KGB program következő állomásán.

DUE KGB a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren

Ősztől folytatjuk Kulissza Gerilla Brigád programjainkat. Szeptember 2-án a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret látogatjuk meg.

DUE KGB a Magyar Állami Operaházban

Jártál már a budapesti Operaházban? És a színfalak mögött? A DUE KGB programsorozat áprilisi állomásaként az 1884. szeptemberében megnyitott intézmény kulisszáival ismerkedünk meg. Nem csak operarajongóknak!

DUE KGB a Pauker Nyomdában

Érdekel, hogy hol és hogyan készül a DUE Tallózó? Szívesen végigkövetnéd, hogyan zajlik a munka profi nyomdai körülmények között? A DUE KGB április 1-jén a Pauker Nyomdába invitál benneteket, ahol szakmai vezetéssel nézhettek körbe.

DUE KGB a Flippermúzeumban

A DUE Kulissza Gerilla Brigád látogatása február 24-én a budapesti Flippermúzeumban.

DUE KGB a Sziklakórházban

A DUE idei első kulisszabejárását a Sziklakórház Atombunker Múzeumban tartjuk január 27-én. Érdekel a történelem és azt is megnéznéd, milyen állapotok uralkodtak az intézményben például a II. világháború alatt? Tarts velünk rendhagyó időutazásunkon!

DUE KGB az RTL Klubban

Érdekel, milyen egy virtuális stúdió, a vezérlő, ahonnan a legnépszerűbb TV-műsorokat adják? Ráadásként még a híradó műsorvezetőivel is találkozhatsz, akiket a kulisszatitkokról kérdezheted. December 11-én az RTL Klub kulisszái mögé lesünk be.

DUE KGB a Groupama Arénában

Jártál már Európa legmodernebb futballstadionjában? A DUE következő kulisszajárását a Ferencvárosi Torna Clubnak is otthont adó Groupama Arénában tartjuk október 19-én.

Rádió- és TV-történeti DUE KGB

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja szeptember 24-én 15:30-kor keresi fel a budapesti Pollack Mihály téren található Kiállítóhelyet, ahol a program résztvevői egyórás szakmai vezetés mellett ismerkedhetnek meg a magyar rádiózás és televíziózás történetével az 1900-as évektől napjainkig.

DUE KGB a Vígszínházban

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja március 19-én a Vígszínházba látogat, ahol a résztvevők egy exkluzív drámapedagógia foglalkozáson vesznek részt a Jóembert keresünk című darabhoz kapcsolódóan.

DUE KGB a Bűvösvölgyben II.

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja 2015. január 30-án második alkalommal látogat el hazánk első médiaértés-oktató központjába, a budapesti Bűvösvölgybe, ahol egy egész napos interaktív foglalkozáscsokorral várják a résztvevőket. Csatlakozz te is, ha még nem jártál ott!

DUE KGB a Bűvösvölgyben

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja ezúttal a budapesti Bűvösvölgybe invitálja az egyesület tagjait és a média iránt érdeklődő fiatalokat. Az egész napos interaktív programsorozat bepillantást enged az intézmény alkotómunkájába, sőt saját médiatartalmak előállítására is lehetősége van a résztvevőknek.

DUE KGB a város felett II.

Láttad már Budapestet és környékét egy híd tetejéről? Ha még nem, akkor itt az egyedülálló lehetőség, hogy a DUE-val ellátogass a Megyeri hídhoz.

DUE KGB a Dreher sörgyárban

Szereted a sört? Érdekel, hol és hogyan készül? Vegyél részt a DUE KGB márciusi programján, és kiderül!

DUE KGB a Nemzeti Színházban

Újabb exkluzív programra invitál benneteket a DUE, idén utoljára. Betekinthetünk a Nemzeti Színház kulisszái mögé, a zsinórpadlástól a színészöltözőkig december 11-én, szerdán délután. A program keretében találkozhattok a színház színészeivel és igazgatójával is. Regisztrálj már most!

DUE-KGB a város felett

Láttad már Budapestet és környékét egy híd tetejéről? Ha még nem, akkor itt az egyedülálló lehetőség, hogy a DUE-val ellátogass a Megyeri hídhoz.

Az ország egyik legnagyobb nyomdája - DUE KGB

Látogatás szakmai vezetéssel Magyarország egyik legnagyobb gyártási kapacitással rendelkező magántulajdonban lévő nyomdájában.

Látogatás egy szinkronstúdióban - DUE KGB

A Kulissza Gerilla Brigád ezúttal egy szinkronstúdió kulisszatitkaiba és az éppen folyó munkálatokba pillanthat bele Kiss Virág szinkronrendező idegenvezetésével.

A Telenor kulisszatitkai

A DUE különleges különítménye látogatást tehet a Telenor törökbálinti székházában, ahol ifjúsági sajtótájékoztatón vehet részt, és számtalan kulisszatitkot tudhat meg a Telenorról.

Egy fotóstúdió kulisszatitkai

Kulissza Gerilla Brigádunk ezúttal a Flashback Fotóstúdióba látogat, hogy meglesse, mi történik ott munka közben. Várhatóan egy ételfotózásba kukkanthatunk be, ahol az is kiderül, hogy néznek ki élőben a karácsonyi prospektusok képei.

KGB - Sajtófotó kiállítás látogatás Kecskeméti Dáviddal

A DUE Kulissza Gerillái számára április 20-án újabb programmal készülünk. A Sajtófotó kiállításra látogatunk, ahol tárlatvezetőnk az idei év Sajtófotó pályázatának egyik első díjasa és egyben a médiatáborok kedvel csoportvezetője Kecskeméti Dávid lesz.

Terepgyakorlat - Füleld le a hamisítókat!

Áprilisban a DUE KGB csapata újra összeáll, és utánajár a hamisítás veszélyeinek, megismerkedik a hamisítók trükkjeivel, tippeket kap a hamisítványok felismeréséhez. Tarts velünk Te is április 10-én délután, hogy megtudd, hogyan kerülheted el a hamisítókat.

DTK Show látogatás - KGB februárban

D. Tóth Kriszta tavaly októberben indult talkshowjának felvételére látogatunk el. A felvételen nézőként veszünk részt, de emellett megnézzük a talkshow díszletét, betekintünk a kulisszák mögé és a munka végén a készítőkkel, és a műsorvezetővel, D. Tóth Krisztával is találkozunk.

DUE KGB X-Faktor látogatás

A DUE KGB csapata ebben a hónapban az RTL Klub stúdiójába látogat el. Jelentkezz mielőbb, és tarts velünk, hogy megtudd hogyan készül az ország legnézettebb tehetségkutató műsora, az X-Faktor.

Elmarad a DTK show látogatás

Novemberben elmarad a DTK show látogatás, de ígérjük januárban bepótoljuk. Helyette az RTL Klub stúdiójába látogatunk el, hogy megtudjuk, hogyan készül az X-Faktor.

DUE-KGB látogatás a SkyCourton

A DUE KGB első őszi programjaként megnézzük a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új utasforgalmi csarnokát, a SkyCourtot Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati kapcsolatokért felelős igazgatójának vezetésével.

DUE-KGB látogatás az Esti Showder felvételén

Az Esti Showder május 25-i felvételén vett részt a DUE Médiahálózat különítménye. Azt ugyan nem tudtuk meg, ki Oroszlán Szonja férje, de azt igen, hogy itt vannak a leghatékonyabb közönséghangolók. Ha minden igaz, benne leszünk a tévében!

DUE-KGB látogatás a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Láttunk hollót, baglyot, ormányos medvét, görényt, halat, majmot, orrszarvút és még számos állathoz kerültünk egészen közel. A DUE Kulissza Gerilla Brigádja az akkor 140 éves Fővárosi Állat- és Növénykertben tett látogatást 2006. április 8-án.

DUE-KGB látogatás a Kempinski Hotel Corvinusban

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest hotelben tett látogatást február 18-án pénteken a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. A kíváncsi DUE-sokat Somlyai Zoltán, a hotel marketing- és értékesítési igazgatója vezette körbe a luxusszálodában.

DUE-KGB látogatás a kőbányai pincerendszerben

A kőbányai pincerendszert nézte meg alaposan a DUE Kulissza Gerilla Brigádja 2010. május 21-én. A látogatás során utánajártunk a 180 ezer méter alapterületű barlangrendszert körüllengő legendáknak is.

DUE-KGB látogatás az MTV új székházában

A Magyar Televízió új székházába látogatott el 2010 március 19-én a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. Forgattunk műsort, megnéztük, hol születnek a hírek, és mit őriz Süsü, a sárkány.

DUE-KGB látogatás a 4-es metró építkezésén 2008

2008 április 3-án délután a 4-es metró építkezésének helyszínén vendégeskedett a DUE Kulissza Gerilla Brigádja a DBR Metró Projekt Igazgatóság és az Eurometro exkluzív vendégeként.

DUE-KGB látogatás a 4-es metró építkezésén 2007

2007. október 9-én a DBR Metró Projekt Igazgatóságának vendégeként a 4-es metró Etele téri és Tétényi úti építkezésén vendégeskedett a felszínen és a föld alatt a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. Alaposan megnéztük a két alagutat, Évát és Zsuzsát.

DUE-KGB látogatás a Jóban Rosszban felvételén

Lehuppantunk a Kék macsek díszletében, betekintettünk a felvételekbe, és azt is megtudhattuk, miért éppen kórházsorozattal rukkolt elő a tv2 annak idején. A Jóban Rosszban című szappanopera stúdiójában járt 2007. szeptember 7-én a DUE Kulissza Gerilla Brigádja.

DUE-KGB látogatás a Budavári Labirintusban

Az egyik pillanatban még a hol napfényes, hol zivataros Budai Vár ódon utcácskáiban állva izzadt a DUE csapata, a másik pillanatban viszont már 40 lépcsővel és vagy 20 fokkal lejjebb ereszkedett, hogy földalatti különítménnyé avassa magát a túlzás nélkül vadregényes Budavári Labirintusban.

DUE-KGB látogatás a tv2 Tények stúdiójában

Néha már elkezdődik a Tények, amikor a második, harmadik anyagot még vágják – tudtuk meg Szabó Zoltán gyártásvezetőtől. Ha nem készül el időben egy riport, a tartalék anyagok közül játszanak be egyet helyette. A tv2 Tények című hírműsorának stúdiójában járt a DUE-KGB csapata 2007. március 21-én.

DUE-KGB látogatás az Országos Széchenyi Könyvtárban

A Budai Vár gigászi könyvpalotájának vezetője csaknem háromnegyed órát töltött a DUE-KGB tucatnyi látogatójával, csaknem olyan szerteágazóan beszélgetve a csoport tagjaival, amennyire a könyvtár tevékenysége is sokszínű. Az Országos Széchenyi Könyvtárban jártunk 2006. november 22-én.

DUE-KGB látogatás a dunaharaszti Coca Cola gyárban

A dunaharaszti Coca Cola gyárba látogatott el 2006. szeptember 25-én a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. Megnézhettük a gyártási folyamatot a palack gyártásától az üvegek megtöltésén át a cimkézésig és persze a termékeket is megkóstolhattuk.

DUE-KGB látogatás a Nemzeti Színházban

A Nemzeti Színház V.I.P. vendége volt a DUE Kulissza Gerilla Brigádja 2006. május 5-én. A magyar színjátszás új központjában a nézőteret és a világszínvonalú, ezerféleképpen variálható, forgatható és süllyeszthető színpadot elválasztó vasfüggöny választja el, ami mögé csak mi nézhettünk be.

DUE-KGB látogatás a parlamentben 2006

A parlamentbe látogatott 2006. március 23-án a DUE-KGB. Betekintést nyerhettünk a Kormányváró című műsornak, a Parlamenti Napló művészettörténeti perceinek, valamint a parlamenti ülések élő közvetítésének a kulisszatitkaiba, és megismerkedhettünk az Országgyűlés Sajtóirodájának tevékenységével.

DUE-KGB látogatás a Teve utcai Rendőrpalotában

A DUE harmincfős Kulissza Gerilla Brigádja 2006. március 3-án a Teve utcai "rendőrpalotában", azaz az Országos Rendőr-Főkapitányságon (ORFK) tett exkluzív látogatást.

DUE-KGB látogatás a Terror Házában

Csapatunk a Terror Háza múzeum exkluzív vendégeként, ingyenesen, soron kívül, a fényképezés egyébként másoknak tiltott lehetőségét is megkapva, egy fiatal, szakértő történész, Kis-Rabati Tamás kalauzolásával járta be az intézményt 2006. február 10-én.

DUE-KGB látogatás a Magyar Rádióban

A Magyar Rádióban tett látogatást 2005. december 9-éna DUE Kulissza Gerilla Brigádja. Csapatunkat Kuti Sándor hangmérnök, Kiss Gábor informatikus és Érsok Zoltán hangmester társaságában kalauzolta végig a Petőfi rádió új stúdióin.

DUE-KGB látogatás a Magyar Nemzeti Bankban

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) épületét és az Állami Pénzverő Rt. izgalmas üzemét vette be a DUE Kulissza Gerilla Brigádja 2005. november 18-án. Látogatásunk során rengeteg érdekességet tudhattunk meg a "bankok bankjáról".

DUE-KGB látogatás a Magyar Gallup Intézetben

A Magyar Gallup Intézet 1991-től méri a magyar rádiók hallgatottságát a 14 évnél idősebbek körében. Évente 22 ezer személy megkérdezésével 154 ezer műsornap információja alapján kapnak infót a műsorok hallgatottságáról, a műsorok hallgatóinak összetételéről. Náluj járt a DUE-KGB 2005. október 27-én.

DUE-KGB látogatás a Nyugati téri McDnald's-ban

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja 2005. szeptember 25-én 15 órakor a Nyugati pályaudvar melletti McDonald’s étterem exkluzív vendége volt. Kívülről-belülről meglestük az európai gyorsétkezdék legszebbikét.

DUE-KGB látogatás a Magyar Televízióban, a 12+ című ifjúsági híradójában

2005. április 15-én az MTV 12+ című ifjúsági híradójának stúdiójában tett látogatást a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. A bejárás és kulisszák mögé tekintés után a 12+ két fiatal műsorvezetőjével, Gabora Hajnalkával és Győri Ádámmal beszélgettünk.

DUE-KGB látogatás a parlamentben

A parlament olyan zugaiba is bejutottunk, ahová egy átlagos látogató be sem teheti a lábát. 2005 január 21-én a parlamentben tett látogatást a DUE Kulissza Gerilla Brigádja.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság