2015. november 25-én a döntővel véget ért a harmadik Nagy Diák IQ-teszt.

Péterfia Judit, a Budapesti Corvinus Egyetem kereskedelem-marketing szakos hallgatója és Bán Róbert, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) informatikus hallgatója nyerte meg a Várkert Bazárban tartott versenyt.

A szeptember óta tartó háromfordulós vetélkedő első, online, adaptív tesztjét több mint 21 ezren töltötték ki az interneten. A teszten, amelyet a Mensa HungarIQa kifejezetten a 17-24 éves korosztály számára fejlesztett ki, a résztvevőknek a továbbjutáshoz legalább 125 pontot kellett elérniük. Ezt 3400 fiatalnak sikerült teljesítenie, így ők kaptak meghívást a budapesti középdöntőbe.

A meghívottak közül 804-en vettek részt a két időpontban megrendezett második fordulóban. A döntőbe végül 372 olyan középiskolás és egyetemista jutott tovább, akik minimum 135-ös IQ-val rendelkeznek, így az emberiség legintelligensebb egy százalékához tartoznak.

A Diákhitel Központ, a DUE Médiahálózat, a Mensa HungarIQa és a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete által rendezett látványos élő show keretében az abszolút győztes Péterfia Judit 15 perc 26 másodperc alatt, míg Bán Róbert 19 perc 30 másodperc alatt oldotta meg a feladatokat egy-egy okostábla előtt. Judit a tavalyi versenyen második helyezést ért el.

 

Az okostáblák előtt játszott döntő feladatait a linkre kattintva éred el, így te magad is próbára teheted tudásodat.