5 kreatív ajándék anyukádnak

Anyák napja mindig május első vasárnapjára esik, ami idén május 2-a lett. Ezen a napon ki tudjuk fejezni hálánkat az édesanyáknak és megtudjuk köszönni mérhetetlen fáradalmaikat, támogatásukat, szeretetüket. Ebben segítünk nektek. Összegyűjtöttünk 5 db kreatív anyák napi ajándék ötletet, ami garantáltan mosolyt csal édesanyátok arcára.

Szív boríték

Ehhez az ajándékhoz szükséged lesz ollóra, valamilyen papírra, amiből ki tudsz vágni egy szív formát (például: színes papír) és persze, ha annyira nincsen kézügyességed, mint nekem, egy szívsablonra.

Lépések:

  1. vágj ki egy tetszőleges méretű szív alakzatot
  2. hajtsd be a forma két oldalát
  3. a felső domborulatokat hajtsd fel a kettő, már behajtott oldalra
  4. az alsó csücsökkel zárd be a borítékod
  5. helyezz a borítékba egy kedves üzenetet, verset vagy egy rajzot
Képeslapok

Egészen egyszerű ajándék, de lehet csodaszép és nagyon szívhez szóló. Amire szükséged lesz: egy A4-es rajzlap, illetve bármi, amivel csak díszíteni szeretnél (pl.: csillámpor, színes lapok, szalagok, színes ceruza, filc, festék)

Lépések:

  1. az A4-es lapot fektetve hajtsd félbe
  2. díszítsd ízlésed szerint
  3. írj bele verset, idézetet, tegyél bele fotót, írj csak pár sort vagy amit szeretnél
Fotóalbum

Ezt az egyszerű, de nagyszerű ajándékot meg is veheted, viszont, ha szeretnéd, el is készítheted egy könnyebb és egy nehezebb verzióban is. A nehezebb elkészítéséhez szükséges eszközök: Pár darab A4-es lap, (attól függ hány oldalas albumot szeretnél készíteni), színes lapok, szintén bármi, amivel csak szeretnél díszíteni, olló, lehetőséged szerint lyukasztó.

Lépések:

  1. fogj meg néhány A4-es lapot, majd hajtsd félbe őket fektetve
  2. a lapok oldalát lyukaszd ki, ha lyukasztó nem áll rendelkezésedre ollóval is megoldhatod (ha nem vagy biztos magadban, az épséged érdekében kérj segítséget egy felnőttől)
  3. A lyukakba tegyél fonalat, szalagot vagy bármit, amivel tudsz rá masnit kötni, és össze fogja a lapokat
  4. az első lapot díszítsd színes lappal vagy tetszőlegesen választott más díszítő elemekkel 
  5. ragassz fotókat az albumba (ezeket könnyen elő tudod hivattatni például a dm vagy rossmann drogériákban)

Az egyszerűbb megoldás alapja egy jegyzetfüzet, amibe beleragaszthatod a képeket.

Aranyos befőttesüveg

Ez az ajándék nem éppen csak anyák napjára szól, viszont nagyon ötletes és aranyos. Amire szükséged lesz: egy kis/közepes méretű befőttesüveg, papír, valami, illetve díszítőeszközök.

Lépések:

  1. Fogd a papírt és vágj tetszőleges darabszámú papírcsíkokat belőle (célszerű 100-at vagy esetleg 365-öt, hogy jusson egy az év minden napjára, de ez a te saját kis ajándékod, csináld úgy, hogy neked megfeleljen)
  2. írj a papírra kedves gondolatokat az édesanyádról (pl: az anyukám gyönyörű, amikor mosolyog)
  3. tedd bele a befőttesüvegbe
  4. díszítsd az üveget tetszőlegesen
Te magad és az őszinte szeretet

Talán kissé klisésen hangzik, de egy édesanya életében a legfontosabb a gyermeke, tehát ha el is felejtetted az ajándékot vagy nem tudtál, nem volt időd venni vagy készíteni valamit ne pánikolj, hiszen a szándék a fontos és pár szó egy ölelés társaságában is lehet olyan értékes, mint valamilyen drága ajándék.

Remélem segített ez a kis összeállítás és tudtál belőle valamit hasznosítani. Óvatosan az ollóval, vigyázzatok magatokra és éljenek az édesanyák!

kiemelt kép: m.blog.hu

(Borsos Anikó Noémi)